Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

DAEA despre VIITOARELE SUBVENȚII ALE FERMIERILOR!

Publicat: 26 septembrie 2019 - 16:24
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

OFICIAL! În intervenția sa la Consiliul Informal de la Helsinki, ministrul român al agriculturii, Petre Daea, a anunțat câteva dintre noile scheme de plată de care vor beneficia fermierii români, după anul 2020, în noua Politică Agricolă Comună (PAC).

Reforma PAC post 2020 include o serie de prevederi care permit creșterea ambițiilor de mediu și climă în sectorul agricol, dar ele trebuie completate cu detalii privitoare la îmbunătățirea stocării carbonului în sol. Astfel de prevederi vor fi incluse desigur în Planurile strategice, dar este nevoie de o dezvoltare a detaliilor legislative atât la nivel european, prin actele de implementare, cât și la nivel național pentru adaptarea la condițiile specifice fiecărei țări.

Este nevoie de cunoaștere, de comunicare, de legătură strânsă între cercetare și fermieri. În acest context, readucem în discuție nevoia diseminării rezultatelor cercetării și inovării la nivel european în domeniul agriculturii, dezvoltării rurale, bioeconomiei și alimentației.

Practic, aici este nevoie de a aplica principiul vaselor comunicante între cercetare și fermieri, ce câștigăm în planul cercetării să transmitem fermierilor și invers, ce practica reclamă, cercetarea trebuie să răspundă cu planuri de cercetare și soluții. Altfel, nu putem armoniza interesele pentru un obiectiv comun atât de important.

România a aplicat și va continua să implementeze practici cu impact major pentru stocarea carbonului în sol, prin creșterea suprafețelor împădurite, mai cu seamă pe terenurile degradate, prin protejarea pajiștilor sensibile și prin menținerea pășunilor permanente. De asemenea, România este preocupată de definirea măsurilor ecologice din Pilonul I, astfel încât acestea să fie implementate de cât mai mulți fermieri pe suprafețe extinse.

Pentru reducerea degradării solului și menținerea/creșterea nivelului de stocare a carbonului în sol este necesară stimularea fermierilor pentru a deveni conștienți de importanța perdelelor de protecție, care ar duce la creșterea producției agricole și la diminuarea impactului negativ al factorilor climatici.

Eco-schemele pot oferi în acest sens suportul necesar, dar trebuie gândite mai bine și finanțate corespunzător. Perdelele de protecție trebuie menținute în suprafețele eligibile pentru finanțare europeană, dar structura speciilor să fie lăsată la latitudinea țărilor membre. Natura și-a demonstrat echilibrul, noi avem misiunea de a-l păstra acolo unde natura a dictat.

Am văzut o practică aici în Finlanda, bună ca titlu de exemplu și de urmat a structurii specifice pe care natura le-a modelat, am văzut alături de rășinoase și foioase în același areal, doar cu două specii mai importante care dau consistență masivului: pinul și mesteacănul. În România este altă specificitate, natura a selectat. Acest principiu al libertății de a alege este validat de natură și pe care o dorim să fie mai prietenoasă cu noi, doar trebuie s-o înțelegem și s-o respectăm.

În ceea ce ne privește facem eforturi în această direcție meritând să le facem și să le permanentizăm, a spus șeful de la Agricultură.

Sursa: Ministerul Agriculturii

Vizualizat: 5360 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Găini străine

Găini străine
Un ardelean, la piaţă: Detalii