Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

DAEA: DATA DE LA CARE ÎNCEPE DEPUNEREA CERERII UNICE APIA 2019!

Publicat: 16 ianuarie 2019 - 13:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

VIDEOCONFERNȚĂ MINISTRUL AGRICULTURII! Șeful de la Agricultură, Petre Daea, a anunțat ieri, 15 ianuarie 2019, într-o videoconferință cu directorii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din toată țara, data de la care se va demara campania de depunere a cererilor unice pentru subvențiile aferente anului 2019.

În cadrul videoconferinței pe care a avut-o marți, 15 ianuarie 2019, cu toți directorii APIA din țară și cu cei ai direcțiilor județene pentru agricultură, ministrul agriculturii a subliniat că este foarte importantă pregătirea pentru demararea campaniei 2019 de primire a cererilor de plată.  Sesiunea de depunere a cererilor unice pentru subvenții va începe la APIA din data de 1 martie 2019.

Petre Daea a declarat, în repetate rânduri, că nu va renunța la acest calendar strict de depunere a cererilor unice la APIA. Astfel, sesiunea ar urma să se încheie, și în anul 2019, la fel ca în anul 2018,  la data de 15 mai 2019.

Dacă pe 1 martie începe depunerea, pe 15 mai se închid obloanele la APIA. Dacă un fermier nu reuşeşte să depună, rămâne în afara dreptului, rămâne fără subvenţii. Este obligatoriu ca fiecare fermier care primeşte o înştiinţare de la APIA să se prezinte in interval stabilit pentru a nu se crea aglomerări şi cozi la centrele locale şi să nu pierdem timpul. Perioada de depunere a cererilor nu se prelungeşte cu un minut, pentru că reglează toate care urmează, controlul şi operaţiunea de declanşare din data de 16 octombrie a avansurilor. Procedând aşa, avem de câştigat toţi, în primul rând fermierii, iar în al doilea are de câştigat ţara, pentru că se realizează producţii, i-a avertizat, anul trecut, în februarie, ministrul Daea pe fermieri. Este de așteptat ca exact aceleași termene stricte să fie urmate și anul acesta, în 2019.

Vă reamintim calendarul cu termenele APIA stabilite cu strictețe de ministrul agriculturii și de la care funcționarii APIA, dar și fermierii nu se pot abate:

 1 martie - 15 mai - depunerea cererilor unice de plată.

1 iunie - 1 iulie  - efectuarea controlului administrativ, inclusiv controlul preliminar al cererilor unice de plată, eșantionarea acestora și transmiterea eșantioanelor.

1 iulie - 1 octombrie  - efectuarea controlului la fața locului pentru cererile unice de plată eșantionate la control pe teren, iar controlul aferent al unor obligații specifice, în iarna sau primăvara anului următor.

16 octombrie - 30 noiembrie  -plata avansului la subvențiile aferente Campaniei 2018.

1 decembrie - 31 martie - plata regulară, finală, a subvențiilor.


Vizualizat: 7837 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii Brinkman - Let’s improve together Titan Machinery - Red Carpet 2019

Bancul zilei

Purceluşul isteric...

Purceluşul isteric...
Purceluşul isteric se duce la un bar. Detalii