Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

DAEA A MODIFICAT DIN NOU CALENDARUL pentru PLATA SUBVENȚIILOR!

Publicat: 24 ianuarie 2018 - 20:13
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ORDIN PLATA SUBVENȚIILOR! Ministrul agriculturii, Petre Daea, a modificat, pe data de 23 ianuarie 2018, Ordinul nr.15/17 ianuarie 2018 privind stabilirea modalității de implementare a schemelor de plăți directe și a ajutoarelor naționale tranzitorii care se aplică în agricultură. Termenele stabilite prin acest ordin administrativ trebuie respectate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

În scopul accelerării controlului administrativ și pe teren în perioadă optimă, acordării avansului din subvenții și plăților finale, ministrul agriculturii a devansat două termene prevăzute în forma inițială a Ordinului nr.15/2018. Astfel, în forma inițială a actului administrativ aceste termene erau:

4 iunie - 4 iulie  2018  - efectuarea controlului administrativ, inclusiv controlul preliminar al cererilor unice de plată, eșantionarea acestora și transmiterea eșantioanelor.

5 iulie - 1 octombrie 2018 - efectuarea controlului la fața locului pentru cererile unice de plată eșantionate la control pe teren, iar controlul aferent al unor obligații specifice, în iarna sau primăvara anului următor.

După modificarea Ordinului ministrului agriculturii, termenele sunt:

1 iunie - 1 iulie  2018 - efectuarea controlului administrativ, inclusiv controlul preliminar al cererilor unice de plată, eșantionarea acestora și transmiterea eșantioanelor.

1 iulie - 1 octombrie 2018 - efectuarea controlului la fața locului pentru cererile unice de plată eșantionate la control pe teren, iar controlul aferent al unor obligații specifice, în iarna sau primăvara anului următor.

Adică, sunt exact aceleași termene care au fost fixate și pentru plata subvențiilor aferente anului de cerere 2017.

modificari-ordin_b 

Vizualizat: 8716 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

Ion şi Marin

Ion şi Marin
Ion şi Marin discută. Detalii