Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Cum va fi vremea în intervalul 07 ianuarie 2013 – 20 ianuarie 2013

Publicat: 07 ianuarie 2013 - 14:24
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În perioada 07 ianuarie 2013 – 20 ianuarie 2013 sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice  şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.  

În Banat, vremea va fi rece, cu temperaturi medii sub pragul de îngheţ chiar şi în orele amiezelor şi minime între -5 şi -10 grade. Între 9 şi 11 ianuarie valorile termice vor fi în creştere, urmând a se situa peste mediile climatologice ale perioadei, cu temperaturi maxime între medie de 3...6 grade şi minime nocturne în jurul valorii de 0 grade.

În săptămâna 14 - 20 ianuarie se estimează o uşoară răcire a vremii ce va determina un regim termic apropiat de cel normal pentru a doua decadă a lunii ianuarie.
Probabilitatea pentru precipitaţii (mixte la început, apoi mai ales ninsori) va fi mai mare în intervalul 10 - 15 ianuarie, respectiv 18 - 20 ianuarie.

În Transilvania, intervalul va debuta cu dimineţi şi nopţi geroase, în care mediile minimelor termice vor coborî sub valoarea de -10 grade în toată regiunea, iar în zonele depresionare sub -20 de grade. În zilele de 7, 8 şi 9 ianuarie temperaturile maxime vor fi negative, situându-se în medie între -8 şi -4 grade. În partea a doua a săptămânii vremea va fi în încălzire, maximele termice devenind preponderent pozitive, iar valorile minime urmând a se situa în general între -6 şi -2 grade. În săptămâna 14 - 20 ianuarie temperatura aerului va fi în scădere uşoară şi se estimează un regim termic apropiat de cel normal în a doua decadă a lunii ianuarie.

Sunt posibile precipitaţii reduse în perioada 07 -10 ianuarie, dar se vor extinde ulterior în zilele de 11 şi 12 ianuarie, în jurul datei de 15 şi din nou în intervalul 18 - 20 ianuarie, cu menţiunea că vor predomina ninsorile.

În nordul ţării, zona Maramureş, vremea va fi rece, cu temperaturi medii la amiază sub pragul de îngheţ şi local sub cel de ger noaptea şi dimineaţa, când minimele termice vor coborî la -10 grade. În partea a doua a săptămânii valorile termice vor fi în creştere, urmând a se situa peste mediile climatologice ale perioadei, cu temperaturi maxime în medie de 0...4 grade şi minime nocturne uşor negative. În săptămâna 14 - 20 ianuarie
se estimează o răcire uşoară şi treptată vremii ce va determina un regim termic apropiat de cel normal în a doua decadă a lunii ianuarie.
Probabilitatea pentru precipitaţii (mixte la început, apoi mai ales ninsori) va fi mai mare în intervalul 10 - 12 ianuarie, respectiv 15 - 20 ianuarie.

Moldovenii vor avea parte de vreme geroasă în primele zile ale intervalului, cu temperaturi minime între -18 şi -10 grade şi valori la amiază predominant între -7 şi -4 grade. După 9 ianuarie valorile termice vor fi în creştere semnificativă, devenind uşor pozitive la amiază în cea mai mare parte a regiunii, în timp ce în orele dimineţilor minimele vor fi în general între -7 şi -3 grade. Deşi va fi în răcire uşoară, se estimează că regimul termic din săptămâna 14 - 20 ianuarie se va caracteriza prin valori de temperatură situate în jurul mediilor climatologice.
Vor fi ninsori locale la începutul intervalului, apoi probabilitatea de precipitaţii va mai mare în zilele de 14 şi 15 ianuarie, respectiv 18 -20 ianuarie.

În Dobrogea, vremea va fi rece în primele zile ale intervalului, cu valori maxime negative şi minime ce pot atinge pragul gerului. După 9 ianuarie valorile de temperatură vor fi în creştere, cele maxime devenind pozitive, iar minimele urmând a se situa uşor sub limita de îngheţ.
În primele două zile ale intervalului de prognoză va ninge slab la nivel local. Ulterior, probabilitatea pentru precipitaţii, mixte, va fi mai mare după data de 14 ianuarie.

Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme rece, în Muntenia cu valori uşor negative la amiază şi cu nopţi în care temperaturile vor coborî până la limita gerului, -10 grade.
După data de 10 ianuarie vremea se va încălzi, sfârşitul de săptămână aducând temperaturi maxime în medie de 4...7 grade şi minime uşor negative. Pe parcursul săptămănii 14 - 20 ianuarie nu vor fi variaţii termice importante, regimul termic menţinându-se apropiat de cel mediu multianual pentru luna ianuarie.
În zilele de 7 şi 8 ianuarie vor fi ninsori slabe, locale. Apoi, probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalele 13 - 15 ianuarie, respectiv 17 - 20 ianuarie.
Oltenii vor avea vreme rece, cu valori în jurul a 0 grade la amiază şi cu dimineţi în care temperaturile vor coborî izolat până la limita gerului, -10 grade. După data de 10 ianuarie vremea se va încălzi apreciabil, sfârşitul de săptămână aducând temperaturi maxime în medie de 5...8 grade şi minime uşor negative.

Pe parcursul săptămănii 14 - 20 ianuarie nu vor fi variaţii termice importante, regimul termic menţinându-se apropiat de cel mediu multianual pentru luna ianuarie. Probabilitatea pentru precipitaţii (ploaie, lapoviţă şi ninsoare) va fi mai mare după 10 ianuarie, dar mai ales între 13 şi 15 ianuarie. sursa: ANM

Vizualizat: 1414 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ministrul Oros: Eu vreau ca fermierii să câștige!

Ministrul Oros: Eu vreau ca fermierii să câștige!

11 mai 2021 - 08:12

Culturile agricole arată bine la ora actuală chiar dacă unele lucrări au fost întârziate din cauza ploilor abundente şi a frigului, iar estimările sunt foarte bune, a declarat, luni, ministrul agriculturii, Adrian Oros, în cadrul unei conferințe susținută la sediul MADR. Șeful MADR a adăugat, referitor la creșterea prețurilor, că-și dorește ca fermierii să câștige.

România, 3,2 milioane de exploatații agricole!

România, 3,2 milioane de exploatații agricole!

11 mai 2021 - 07:48

Preşedintele Institutului Naţional de Statistică din România, Tudorel Andrei, estimează că România ar putea avea 3,2 milioane de exploataţii agricole după efectuarea Recensământului General Agricol. La ultimul recensământ au fost înregistrate 3,6 milioane de exploataţii agricole.

Datele care sunt vitale pentru acordarea ajutoarelor din agricultură!

Datele care sunt vitale pentru acordarea ajutoarelor din agricultură!

11 mai 2021 - 07:15

„Datele statistice sunt vitale pentru cunoașterea realităților din agricultura românească. Fără acestea, nu se vor putea lua cele mai eficiente decizii în viitor” a declarat domnul Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică, la conferința organizată luni, 10 mai 2021, la Ministerul Agriculturii. Pe baza acestor date se stabilesc și subvențiile de care vor beneficia fermierii.

Subvenții APIA! Anunț APIA pentru fermieri!

Subvenții APIA! Anunț APIA pentru fermieri!

11 mai 2021 - 06:59

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță fermierii care beneficiază de subvenții că este în plină desfășurare campania de primire a Cererilor unice de plată pentru anul 2021. Au mai rămas 7 zile în care fermierii pot să ceară subvențiile agricole din acest an fără penalități.

Soluțiile Ecofol pentru un randamentul maxim al culturii de floarea-soarelui

Soluțiile Ecofol pentru un randamentul maxim al culturii de floarea-soarelui

10 mai 2021 - 16:17

Având un potenţial ridicat de producție, floarea-soarelui prezintă un consum mare de nutrienți, atât de micro cât și de macroelemente. Din cercetări s-a constatat că pentru fiecare 100 kg boabe plantele de floarea-soarelui consumă aproximativ 6,5 kg azot, 2,5 kg fosfor şi 13,5 kg potasiu. Pe majoritatea tipurilor de sol, floarea-soarelui valorifică bine atât îngrăşămintele organice cât şi pe cele chimice. Dozele de îngrăşăminte chimice se stabilesc ţinând cont, în principal, de nivelul producţiei scontate, de consumul specific şi de rezervele de elemente nutritive din sol (valori determinate în urma unei cartări a solului). Fertilizarea echilibrată cu azot, fosfor şi potasiu asigură o mai bună toleranţă a plantei la boli cum sunt necrozarea tulpinilor sau pătarea neagră, dar şi la atacul afidelor.

Investigații la ferme mari!

Investigații la ferme mari!

10 mai 2021 - 16:12

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie în rândul unor mari producători şi comercianţi de carne de pasăre din România, în urma unor indicii care arată că ar putea exista înţelegeri sau practici pentru limitarea ofertei de produse, scopul final fiind creşterea artificială a preţurilor de vânzare, potrivit unui comunicat de presă al autorităţii. Referitor la aceste investigații, Uniunea Crescătorilor de Păsări ne-a transmis astăzi un comunicat.

Ministrul Oros: Verificăm dacă rezultatele recensământului se suprapun fidel cu bazele de date cu animale!

Ministrul Oros: Verificăm dacă rezultatele recensământului se suprapun fidel cu bazele de date cu animale!

10 mai 2021 - 13:50

De astăzi, 10 mai 2021, începe recensământul general agricol, demararea acțiunii a fost marcată printr-o conferință de presă susținută la Ministerul Agriculturii, fiind prezenți, alături de ministrul agriculturii, și reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, Institutului Național de Statistică, Serviciului de Telecomunicații Speciale. Ministrul Adrian Oros a declarat că rezultatele vor arăta dacă numărul de animale se suprapune pe bazele de date deja existente, suprafața agricolă, numărul de ferme, etc.

Scrisoarea fermierilor români către Bruxelles!

Scrisoarea fermierilor români către Bruxelles!

10 mai 2021 - 13:02

Fermierii români au transmis o scrisoare către Bruxelles, Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniuna Europeană, Parlamentului European, europarlamentarilor români, anunță Alianța pentru Agricultură și Cooperare, într-un comunicat transmis pentru Agroinfo.

Ministrul Oros, anunț astăzi despre plata subvențiilor APIA!

Ministrul Oros, anunț astăzi despre plata subvențiilor APIA!

10 mai 2021 - 12:31

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a transmis astăzi un mesaj fermierilor care solicită subvențiile agricole din acest an. Șeful MADR a ținut o conferință de presă la sediul Ministerului Agriculturii.

Subvenție APIA de 7.000 euro/ha! Culturile agricole care iau cei mai mulți bani de la APIA!

Subvenție APIA de 7.000 euro/ha! Culturile agricole care iau cei mai mulți bani de la APIA!

10 mai 2021 - 09:15

Sume mari pe hectar pentru aceste culturi agricole! Au crescut spectaculos ajutoarele pentru fermierii care cultivă legume în spații protejate. La momentul acesta, cultivatorii de legume par să beneficieze de sumele cele mai generoase pe hectar acordate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Astăzi vă facem cunoștință cu Bianca Szekely, evaluator de daune Agra Asigurări. Bianca activează în domeniul horticulturii și al peisagisticii de 16 ani. Agra Asigurări caută și alți ingineri agronomi, fermieri sau tineri absolvenți de studii agricole care să se alăture echipei lor de evaluatori

Aplică acum: www.agraasigurari.ro/carieraevaluatoridaune/.

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare! Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW

Bancul zilei

2 minute

2 minute
Soţia: – Înainte erai foarte fericit dacă mă vedeai măcar două minute pe zi. Detalii