KWS+
Reclama header after big part 2

Cum influențează TRANSFERUL de EXPLOATAȚIE acordarea SUBVENȚIILOR? Iată TOT ce TREBUIE să știi!

Publicat: 09 august 2016 - 14:11
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

APIA, SUBVENȚII. Transferul de exploatație îi împiedică la această oră pe mulți dintre fermierii români să-și încaseze subvențiile aferente campaniei 2015. Iată ce trebuie să știți despre transferul exploatațiilor agricole ca să fiți feriți de probleme pentru următoarea campanie de plată a subvențiilor!

Potrivit prevederilor legale, transferul unei exploataţii înseamnă „vânzarea sau arendarea, sau orice alt tip de tranzacţie similară care are drept obiect unităţile de producţie în cauză”. Conform art. 28 din O.U.G. nr. 3/2015, Ordonanța subvențiilor agricole, dacă o exploataţie este transferată integral de la un beneficiar la altul, după depunerea unei cereri de plată şi înainte să fi fost îndeplinite toate condiţiile de acordare a plăţii, cedentului (beneficiarul a cărui exploataţie este transferată unui beneficiar) nu i se acordă niciun ajutor sau sprijin pentru exploataţia transferată.

Transferul de exploataţie se realizează pentru întreaga exploataţie între doi fermieri înscrişi în Registrul Unic de Identificare (RUI) gestionat de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), indiferent de forma de organizare a acestuia, în perioada stabilită în art. 28 alin. (1) din OUG nr. 3/2015. În cazul în care cesionarul nu este înscris în RUI, acesta completează un formular de înscriere în RUI-Anexa 1 din Ordin-MADR nr.22/2011, pus la dispoziţie de APIA şi primeşte în baza de date un ID.

Ajutorul solicitat sau plata solicitată de cedent se acordă cesionarului (beneficiarul căruia i se transferă exploataţia), cu respectarea următoarelor condiţii:

– în termen de 10 zile calendaristice de la efectuarea transferului de exploataţie, cesionarul notifică APIA asupra transferului şi solicită plata ajutorului şi/sau a sprijinului;
– cesionarul furnizează toate documentele justificative solicitate de APIA referitoare la transferul de exploatație;
– sunt îndeplinite toate condiţiile pentru acordarea ajutorului şi/sau a sprijinului în ceea ce privește exploatația transferată.

După momentul în care cesionarul a informat APIA şi a solicitat plata ajutorului şi/sau a sprijinului toate drepturile şi obligaţiile cedentului care decurg din raportul juridic dintre cedent şi APIA generat de cererea unică de plată sunt atribuite cesionarului.

Toate acţiunile necesare pentru acordarea ajutorului şi/sau a sprijinului şi toate declaraţiile date de cedent înainte de transfer sunt atribuite cesionarului în scopul aplicării normelor relevante ale Uniunii Europene.

Exploataţia transferată este considerată o exploataţie separată pe durata anului de cerere în cauză.

Dacă cesionarul are cerere unică de plată depusă, aceasta se constituie în cerere de înscriere în RUI (art.3, alin.l, lit.b din OMADR nr.22/2011).
Cesionarul trebuie să anunţe APIA referitor la transferul de exploataţie în termen de 10 zile calendaristice de la data încheierii tranzacţiei (conform art.28, alin.(2), lit.a) din O.U.G. nr.3/2015, cu modificarile şi completările ulterioare).

Transferul se poate realiza oricând până la momentul emiterii de către APIA a deciziei de plată pe numele fermierului care transferă exploataţia agricolă.

Fermierul care preia exploataţia agricolă depune la centrul local/centrul judeţean unde a fost depusă cererea de plată a fermierului care transferă exploataţia agricolă, cererea pentru transfer de exploataţie/schimbarea formei de organizare (anexa 26), pusă la dispoziţie de către APIA, însoţită de documentele care au stat la baza transferului de exploataţie agricolă: contract de vânzare-cumpărare/ arendă /închiriere /concesionare/ donaţie/ comodat sau altele asemenea şi dovada contului bancar activ deschis la o unitate bancară de pe teritoriul României. Formularul de transfer de exploataţie este completat, semnat, ştampilat, după caz, de către cei doi beneficiari şi datat. Pe copia documentelor menţionate, cesionarul va înscrie „conform cu originalul” şi va semna.

Terenul/animalele care face/fac obiectul unui contract de arenda/ închiriere/ concesiune/ comodat nu poate/pot fi transferat/e unui alt utilizator, în acest caz transferul reprezentând subarendare/subconcesionare/subînchiriere, operaţiune juridică interzisă de prevederile legale.

Dacă în campania următoare efectuării transferului, fermierul doreşte să depună cerere de plată pentru suprafaţa agricolă care a făcut obiectul transferului în campania anterioară, acesta trebuie să depună la APIA o declaraţie pe propria răspundere în care va specifica motivul care a dus la anularea tranzacţiei, însotită de documentele doveditoare ale anulării tranzacţiei, deoarece documentul care a stat la baza transferului nu mai este valabil, a fost reziliat.

Anularea transferului nu afectează datele privind campania anterioară în care transferul a fost valabil.

(Sursa: Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură)

Vizualizat: 7702 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

22 ianuarie 2021 - 08:18

SUBVENȚIA APIA PE HECTAR. Suprafața aferentă cererilor de plată de peste 50 ha reprezintă 86,2% din totalul suprafeței declarate în județul nostru, declară directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Ialomița, Virgil Dorobanțu. Este județul cu fermieri mari, unde terenurile sunt comasate.

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

22 ianuarie 2021 - 07:36

PLĂȚI ÎN AGRICULTURĂ. Dacă sumele plătite prin APIA le raportăm la numărul de locuitori ai județului Covasna de aproximativ 200.000 loc. revine suma de 325 euro /cap de locuitor, respectiv aproximativ 1000 euro / familie, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică.

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

22 ianuarie 2021 - 07:15

SUBVENȚIILE APIA CELE MAI RÂVNITE. Numărul de animale pentru care crescătorii solicită sprijin cuplat zootehnic aproape că s-a triplat în 2020, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică. Aceeași situație și-n cazul sprijinului cuplat vegetal, a crescut numărul de hectare pentru care se cere această subvenție.

MESAJUL ȘEFULUI APIA PENTRU FERMIERI!

MESAJUL ȘEFULUI APIA PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 06:34

PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN ANUL 2021! Toți fermierii eligibili pentru plata ajutoarelor excepționale Covid-19 au primit integral banii până la această dată, le transmite directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, fermierilor români, într-un mesaj publicat de revista APIA.

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

21 ianuarie 2021 - 21:11

SPRIJIN AGRICULTURĂ. Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a anunțat astăzi, 21 ianuarie 2021, la Craiova că sunt fonduri disponibile pentru un program de sprijin în agricultură, axat pe combaterea deșertificării și pe împădurire.

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

21 ianuarie 2021 - 20:46

OFICIAL! Guvernul a stabilit miercuri, 20 ianuarie 2021, prin hotărârea de modificare a HG 1.031/2020, privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, că fermierii, lucrătorii din agricultură şi din industria alimentară de alimente esenţiale intră în etapa 2 a Campaniei de vaccinare împotriva Covid 19, care se desfășoară în prezent.

MINISTRUL OROS: PREGĂTIM UN NOU AJUTOR DE MINIMIS!

MINISTRUL OROS: PREGĂTIM UN NOU AJUTOR DE MINIMIS!

21 ianuarie 2021 - 18:50

O NOUĂ SUBVENȚIE PENTRU FERMIERII ROMÂNI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat miercuri, 20 ianuarie 2021, că anul acesta va fi lansat un nou program de ajutor de minimis pentru fermierii români.

SUBVENȚII APIA OBȚINUTE MAI MULȚI ANI PE ACTE FALSE!

SUBVENȚII APIA OBȚINUTE MAI MULȚI ANI PE ACTE FALSE!

21 ianuarie 2021 - 17:08

ANCHETA DNA. Procurorii DNA, prin Serviciul Teritorial Craiova, au trimis în judecată doi fermieri, după ce, timp de mai mulţi ani, aceştia au prezentat la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură mai multe documente false, în urma cărora au obţinut subvenţii agricole. Actele ar fi fost falsificate de unul dintre fermieri.

SUBVENȚIE PENTRU ÎNFIINȚAREA CULTURILOR AGRICOLE DE PRIMĂVARĂ!

SUBVENȚIE PENTRU ÎNFIINȚAREA CULTURILOR AGRICOLE DE PRIMĂVARĂ!

21 ianuarie 2021 - 14:15

MESAJUL UNUI FERMIER PENTRU MINISTRUL AGRICULTURII! Claudia Elena Matei, fermier din județul Satu Mare, i-a scris ministrului agriculturii, Adrian Oros, un mesaj prin care îi solicită ca fermierii români să beneficieze de un ajutor financiar pentru înființarea culturilor agricole de primăvară.

DECIZIE CARE OBLIGĂ MAGAZINELE SĂ VÂNDĂ PRODUSE DE LA FERMIERI!

DECIZIE CARE OBLIGĂ MAGAZINELE SĂ VÂNDĂ PRODUSE DE LA FERMIERI!

21 ianuarie 2021 - 13:56

OBLIGATE SĂ VÂNDĂ PRODUSE LOCALE. Deputaţii cehi au adoptat miercuri un amendament care obligă magazinele cu o suprafaţă de pese 400 de metri pătraţi să vândă în principal produse alimentare locale, începând de anul viitor, în pofida criticilor formulate de mai multe state europene, transmite AFP, citată de Agerpres.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Manus
|
10. 19, 2016. Wednesday 15:43

Am o nelamurire. Daca am in arenda o suprafata de teren, deci sunt arendas ...nu proprietar al terenului, pot realiza transfer de exploatatie catre un alt beneficoar Apia?

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Gospodina

Gospodina
E rău atunci când soţia nu ştie să gătească... Detalii