Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

CUM ÎNCASAȚI INTEGRAL SUBVENȚIA APIA pentru PĂȘUNE!

Publicat: 07 mai 2018 - 15:25
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CE TREBUIE SĂ BIFEZE FERMIERII ÎN CEREREA UNICĂ! Crescătorii de animale ne-au întrebat ce trebuie să bifeze în cererea unică depusă la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) ca să încaseze integral subvenția pentru pășune. Pentru că mulți dintre acești crescători de animale sunt din județul Teleorman, AGROINFO a obținut lămuriri de la directorul adjunct al APIA Teleorman, Ilariu Chelu.

Cineva din primărie ne-a spus că vom încasa de la APIA o subvenție de doar 97 de euro pe hectarul de pășune. Nouă, crescătorilor de animale din comuna Plosca, Teleorman, cei de la primărie ne-au împărțit izlazul (pășunea n.r.) prin atribuire directă, după schimbarea legii. Acum plătim la primărie o redevență de 103 lei pe hectarul de pășune și vrem să știm dacă vom primi doar 97 de euro de la APIA. Că atunci ne cam alegem cu nimic, după ce ne-am luptat să fie a noastră pășunea, a crescătorilor de animale. Dăm 103 lei redevența, mai dăm pentru întreținerea pășunii și mai rămânem cu nimic. Mâine (marți, 8 mai n.r.) vrem să depunem cererea unică la APIA și vrem să știm urgent. Ajutați-ne!  Ne-a rugat fermierul Tudoran Ștefan.

AGROINFO este mereu alături de fermieri, așa că am obținut cu rapiditate informații de la directorul adjunct APIA Teleorman pentru ca fermierii să fie pregătiți când merg să completeze cererea la APIA.

Pentru subvenția la pășune, în primul rând, este important ca fermierii, crescătorii de animale să asigure încărcătura de animale pe hectarul de pășune (0,3 UVM/ha). În momentul în care completează cererea unică la APIA, la centrele noastre locale, nu vor bifa schema de plată pe suprafață, finanțață din bugetul de stat, și anume ajutorul național tranzitoriu (ANT).

În rest, crescătorii de animale vor bifa celelalte scheme de plată pe suprafață. Și anume: schema unică de plată pe suprafață (SAPS), plata redistributivă, plata pe înverzire și plata pentru tinerii fermieri acolo unde este cazul. Adică, la plata pentru tineri fermieri, trebuie să aibă vârsta de maxim 40 de ani și să fie instalați ca șefi de exploatație agricolă. Crescătorii de animale care se încadrează vor bifa și această schemă de plată, declară șeful adjunct APIA Teleorman, exclusiv pentru AGROINFO.

Crescătorii români de animale depun, în aceste zile, cererea unică APIA prin care solicită subvențiile aferente anului 2018. ATENȚIE! La acest moment, nu se cunosc cuantumurile pe hectar pentru plățile directe pe suprafață, aferente anului 2018. Însă AGROINFO vă ajută cu un calcul al subvenției pe pășune, folosind cuantumurile pe hectar aferente anului 2017, ca să aveți idee cam la ce sumă poate să ajungă subvenția pentru un hectar de pășune.  

IMPORTANT! VALORILE PE HECTAR CORESPUND ANULUI DE CERERE APIA 2017!

Schema de plată unică pe suprafață SAPS97,2452 euro/ha - 447,2598 lei/ha
Schema de plată pentru practici agricole benefice pentru clima și mediu (plată pentru înverzire)57, 1745 euro/ha - 262,9626 lei/ha
Schema de plată redistributivă: primul interval: 1-5 ha, inclusiv – 5 euro - 22,9965 lei/ha ; al doilea interval peste 5 ha și 30 ha, inclusiv: 48,3251 euro/ha - 222,2616 lei/ha
Schema de plată pentru tinerii fermieri24,3113 euro/ha - 111,8149 lei/ha

CALCUL ESTIMATIV!  

Exemplul 1: un fermier care nu beneficiază de plata pentru tinerii fermieri și căruia primăria i-a atribuit un singur hectar de pășune sau maxim 5 ha:

SAPS 97,24 euro/ha+ plata pentru înverzire 57,17 euro/ha+ plata redistributivă (de la 1 ha la 5 ha, primul interval) 5 euro/ha = 159,41 euro/ha

Este suma pe care ar trebui să o încaseze un fermier pe hectarul de pășune în condițiile în care nu beneficiază de plata pentru tinerii fermieri și nici de intervalul 2 din plata redistributivă, unde suma pe hectar este mult mai mare decât pentru primul interval.

Exemplul 2: un fermier care nu beneficiază de plata pentru tinerii fermieri și care are de la primărie mai mult de 5,01 ha de pășune până la limita de 30 ha inclusiv:

SAPS 97,24 euro/ha+ plata pentru înverzire 57,17 euro/ha+ plata redistributivă (de la 5 ha la maxim 30 ha) 48,32 euro/ha = 202,73 euro/ha

Exemplul 3: un fermier care beneficiază de plata pentru tinerii fermieri și căruia primăria i-a atribuit până la 5 hectare de pășune, deci de la 1 ha la 5 ha:

SAPS 97,24 euro/ha+ plata pentru înverzire 57,17 euro/ha+ plata redistributivă 5 euro/ha + plata tinerii fermieri 24,31 = 183,72  euro/ha

Dacă acest tânăr fermier are în exploatare mai mult de 5 hectare de pășune și se încadrează la intervalul 2 al plății redistributive, atunci va încasa o plată redistributivă pe hectar, de la 5 ha până la 30 ha inclusiv, mult mai mare și anume 48,32 euro/ha.

Plăţile finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă, FEGA, s-au efectuat, pentru anul 2017, la cursul de schimb de 4,5993 lei pentru un euro.

Deci, dragi crescători de animale, repetăm: bifați în cererea unică următoarele scheme pentru încasarea integrală a subvenției pe pășune: SAPS, plata redistributivă, plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu (plata pe înverzire) și dacă aveți maxim 40 de ani și sunteți șefi de fermă bifați și plata pentru tinerii fermieri.

Vizualizat: 5480 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

NOU ORDIN MADR: DESPĂGUBIRI PENTRU LUCERNĂ, TRIFOI!

NOU ORDIN MADR: DESPĂGUBIRI PENTRU LUCERNĂ, TRIFOI!

07 august 2020 - 18:53

OFICIAL. Ministerul Agriculturii a modificat ordinul prin care fermierilor li se acordă despăgubiri pentru culturile agricole distruse de secetă. Pe lista culturilor agricole pentru care fermierii vor primi compensații au fost adăugate: lucerna, trifoiul, hameiul, plantațiile pomicole și viticole precum și culturile agricole de primăvară.

ȘEFUL APIA, ÎNTÂLNIRE LA NIVEL ÎNALT!

ȘEFUL APIA, ÎNTÂLNIRE LA NIVEL ÎNALT!

07 august 2020 - 17:48

COMUNICAT. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează cu privire la faptul că astăzi, 07 august 2020, directorul general, Adrian Pintea, a primit la sediul instituției, vizita Excelenței sale, domnul Rahul SHRIVASTAVA, Ambasadorul Indiei în România, anunță un comunicat APIA transmis pentru AGROINFO.

Minimizati riscul tratand cerealele paioase cu insecto-fungicid

Minimizati riscul tratand cerealele paioase cu insecto-fungicid

07 august 2020 - 11:13

Dupa interzicerea neonicotinoidelor in urma cu 2 ani, la nivelul UE fermierii au simtit o provocare si mai mare in combaterea daunatorilor prin tratamentul semintelor. 

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SUBVENȚIA PENTRU TOMATE! VESTEA AȘTEPTATĂ DE LEGUMICULTORI!

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SUBVENȚIA PENTRU TOMATE! VESTEA AȘTEPTATĂ DE LEGUMICULTORI!

06 august 2020 - 16:29

SUBVENȚIA DE 3.000 DE EURO! Programul Tomata a fost accesat anul acesta de circa 18.000 de cultivatori de roșii în spații protejate. Problema este că numărul mare de fermieri eligibili la plată scade cuantumul subvenției. Fermierii ar urma să primească aproximativ 2.250 de euro/1.000 mp cultivați cu tomate în spații protejate în loc de 3.000 de euro, sumă la care se așteaptă ei.

UN CIOBAN din ROMÂNIA I-A SCRIS PRIM-MINISTRULUI UNGARIEI!

UN CIOBAN din ROMÂNIA I-A SCRIS PRIM-MINISTRULUI UNGARIEI!

06 august 2020 - 14:40

EXCLUSIV AGROINFO. Vă rog să-mi spuneți dacă aș putea găsi pășune în Ungaria pentru 85 de vaci. Îl roagă oierul, în scrisoare, pe premierul Ungariei. Crescătorul de animale a scris la toate instituțiile din România, de la primărie la Ministerul Agricuturii, la Guvernul României, la Președinție și, mai nou, la Parlamentul României, la Camera Deputaților. Sătul de promisiuni, Romi Mariș a trimis astăzi o scrisoare către Guvernul Ungariei. Oierul roagă să fie ajutat să se mute cu fermă cu tot în țara vecină.

BANII ÎN CONTURI! CUANTUM SUBVENȚIE APIA pentru un LITRU DE MOTORINĂ pentru ANUL 2020!

BANII ÎN CONTURI! CUANTUM SUBVENȚIE APIA pentru un LITRU DE MOTORINĂ pentru ANUL 2020!

06 august 2020 - 10:48

OFICIAL! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, aduce la cunoștința opiniei publice că efectuează plățile aferente ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură, pentru cantitățile de motorină utilizate în perioadele 01.01. – 31.03.2020 (trimestrul I/2020). Prețul pe litrul de motorină plătit fermierilor este mai mic prin comparație cu prețul de anul trecut.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 6-12 AUGUST 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 6-12 AUGUST 2020!

06 august 2020 - 10:01

Caracteristici meteorologice. Perioada se va caracteriza printr-un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod obișnuit, în cea mai mare parte a țării. Temperatura medie diurnă a aerului se va încadra între 18...30°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...6°C, la scara întregii țări.

ORDIN ÎN VIGOARE: OBLIGATORIU REGISTRUL ELECTRONIC DE EVIDENȚĂ A ZILIERILOR!

ORDIN ÎN VIGOARE: OBLIGATORIU REGISTRUL ELECTRONIC DE EVIDENȚĂ A ZILIERILOR!

06 august 2020 - 09:07

ORDINUL MINISTERULUI MUNCII! Fermierii care lucrează cu zilieri trebuie să știe că este în vigoare Ordinul MMPS 1140/2020, publicat pe 13 iulie 2020 în Monitorul Oficial. Pe 23 iulie 2020, a fost publicată în Monitorul Oficial și Metodologia de întocmire și transmitere a Registrului electronic de evidență a zilierilor. Fermierii sunt obligați să dețină și să completeze acest registru.

SUBVENȚII APIA 2020: TRANSFERUL DE EXPLOATAȚIE!

SUBVENȚII APIA 2020: TRANSFERUL DE EXPLOATAȚIE!

06 august 2020 - 08:11

INFORMAȚII APIA. Cum beneficiați de subvențiile agricole aferente acestui an dacă ați preluat o fermă după încheierea sesiunii de depunere a cererii unice de plată la APIA pentru campania 2020? AGROINFO vă pune la dispoziție toate informațiile de care aveți nevoie ca să nu pierdeți banii. Informațiile sunt furnizate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

PREZENTAȚI ACTELE LA CONTROLUL APIA!

PREZENTAȚI ACTELE LA CONTROLUL APIA!

06 august 2020 - 07:31

VERIFICĂRI APIA SUBVENȚII! Actele pe care trebuie să le dețină fiecare fermier verificat de inspectorii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)! Vă punem la dispoziție documentele obligatoriu de prezentat inspectorilor Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) care vă verifică exploatațiile agricole pentru care ați solicitat subvenții în campania 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănat în sistem No-till

Semănat în sistem No-till

Cu siguranţă aţi auzit despre “No till”, adică “fără arătură”. În ţara noastră sunt puţini fermieri care au decis să producă în acest sistem. Unul dintre ei este Laurenţiu Gogoşeanu din comuna Murgaşi, judeţul Dolj. Iată tehnologia No-till în imagini!

Reporter: Paula Ciupag
Operator imagine: Dănut Viezuină
Montaj: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

La psihiatru

La psihiatru
- Medicul meu a insistat să trec pe la dumneavoastră, spuse pacientul către psihiatru. Detalii