KWS+
Reclama header after big part 2

CU PUMNUL ÎN GURĂ LA APIA! CUM SĂ CERI DEMISIA MINISTRULUI DAEA?! COMPROMIȚI IMAGINEA APIA! TRECI la RAPORT!

Publicat: 23 noiembrie 2017 - 18:20
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

MANIFESTUL APIA! S-A ÎNTÂMPLAT ÎN URMĂ CU FOARTE PUȚIN TIMP! Un angajat APIA Argeș a fost chemat de urgență la șeful său direct pentru că și-a permis aroganța să transmită prin e-mail, către colegii lui din țară, un manifest prin care să ceară toți protestatarii APIA demisia ministrului agriculturii, Petre Daea, și a directorului general APIA, Adrian Pintea. Scena derulată într-un birou APIA Argeș pare decupată de la ședințele PCR când tovarășii erau mustrați, avertizați sau li se dădea vot de blam!  

Am continuat să ținem contactul prin Internet cu colegii noștri din centrele locale și am trimis pe e-mail o cerere de demisie a ministrului agriculturii și a directorului general APIA, că văd că nu fac nimic. Discută despre altceva, despre ouă, despre oi, despre găini îmbrăcate. Și la ora 14 (joi, 23 noiembrie, n.r.) am fost chemat eu, dar și șeful Centrului Local Pitești să ne prezentăm de urgență la conducerea județeană APIA.

Și acolo, domnul director Stroescu, cu o atitudine teatrală, a început să mi se adreseze: Ce faci, domnule?! Ai compromis imaginea Agenției de Plăți de la Argeș! De parcă aș fi comis o crimă. Pe cealaltă parte, doamna director adjunct Pană m-a luat: haideți să vă arăt că e lege cu securitatea informațiilor, că e standard. Doamnă, zic, eu sunt apărat de articolul 30 din Constituția României care prevede că exprimarea liberă a ideilor este inviolabilă, inclusiv prin alte mijloace. Constituția e Constituție, nu arată tot prin ce poți să comunici, spune alte mijloace, inclusiv IT.

Între timp, colegii mei aflând de chestia asta, mi-au trimis un caz Bărbulescu contra România de la CEDO, altcineva care a avut acum doi ani tot o problemă de genul ăsta, a transmis între centre o informație care i s-a imputat și a fost dusă la Comisia de disciplină. Dar această încercare de a ne pune pumnul în gură mi se pare absurdă! Eu nu reprezint niciun sindicat. Eu mă reprezint pe mine. Sunt cetățean român, sunt funcționar public, lucrez la APIA de 11 ani, am intrat prin examen, în două etape cu limbă străină cu tot. În acești ani, niciodată nu mi s-a reproșat că nu aș fi îndeplinit o sarcină de serviciu. M-am achitat de toate datoriile mele de cetățean, inclusiv stagiul militar, iar acum drepturile mele nu se pot manifesta. De ce?! Pentru că nu vrea un domn director. Pe mine nu mă sperie acest lucru. Pe mine mă cheamă Tudor Dumitru, sunt funcționar APIA și o să rămân, în orice fel de împrejurări. Dar dacă dumnealor își închipuie că suntem niște speriați, niște iepuri fricoși, se înșeală, declară Tudor Dumitru, pentru AGROINFO.

Funcționarul Tudor Dumitru, protestatar APIA, susține că directorul APIA Argeș, Marius Stroescu, secondat de directorul adjunct APIA Argeș, Mariana Pană, i-a cerut să dea o declarație în care să explice ce este cu manifestul trimis pe e-maiul Agenției de Plăți, prin care subalternul indisciplinat a avut îndrăzneala să ceară tocmai demisia ministrului Țării Românești, Petre Daea. Și ca supliment și demisia directorului general APIA, Adrian Pintea.

Dă o declarație aici, mi-a spus directorul. Păi, ce declarație să dau, domnule?! L-am întrebat. Fă dumneata o adresă către mine și spune-mi ce articol și ce lege am încălcat de trebuie să dau socoteală, i-am mai spus. După aceea a chemat paza, securitatea să mă dea afară din sediu. Eu i-am spus că este fricos. Conduce Agenția de Plăți de 11 ani de zile și nu a fost în stare să ia o poziție fermă, ca domnul director adjunct de la Slatina, ca domnul Horumbă sau alții. Oameni cu verticalitate. Dar atitudinea acestui om este a unui traseist politic. Are impresia că mi-e frică de dumnealui?!

Îmi vântura prin față o hârtie pe care o scosese de pe e-mail. De fapt, era manifestul nostru prin care îi rugam pe colegii noștri să facem o grevă de zel. Să respectăm cu scrupulozitate absolut toate procedurile, să nu mai avem penalizări, fermieri cu penalități. Apoi, domnul Stroescu a chemat paza și el s-a ascuns în birou.  Este revoltat angajatul chemat să dea cu subsemnatul.

AGROINFO este o publicație echilibrată și nu ar fi ratat, sub nicio formă, versiunea șefului APIA Argeș, Marius Stroescu, despre acest incident cu pumni în gură, declarații, explicații, mustrări, un cortegiu care învie un pasaj din vremuri trecute și pe care le vrem uitate.   

CE FĂCEA DÂNSUL ARUNCA O PATĂ URÂTĂ PE APIA ARGEȘ! CEREA DEMISIA MINISTRULUI PETRE DAEA, DAR O CEREA URÂT!

L-am chemat și i-am comunicat că pe e-mailul de serviciu, conform procedurilor și legislației în vigoare, nu poți să transmiți decât e-mailuri de serviciu. În ceea ce ce privesc cele cu caracter personal, nu avem voie să folosim e-mailul de serviciu. Nu i-am cerut să dea nicio declarație, nicio notă explicativă, ci l-am atenționat că e-mailul de serviciu se folosește în interesul serviciului. Nu avea dreptul și nici calitatea ca pe e-mailul de serviciu să transmită ce a transmis dânsul, declară Marius Stroescu, directorul executiv APIA Argeș, pentru AGROINFO.

AGROINFO: Deci, l-ați chemat la sediu ca să-l atenționați să nu mai trimită e-mailuri personale?

MARIUS STROESCU: Exact! Pentru că ceea ce făcea dânsul arunca o pată urâtă pe centrul județean APIA Argeș. Eu țin mult la colegii mei cu care am început în 2006, cu care am obținut rezultate bune, pe care i-am susținut în demersul pe care l-au făcut în vederea salarizării pentru că merită, au muncit și muncesc, dar trebuie să ne purtăm decent ca adevărați funcționari publici.

AGROINFO: Dar ce a făcut? Ce e-mail a scris? Dânsul ne-a declarat că le-a transmis colegilor un manifest...

MARIUS STROESCU: A scris un manifest cu cuvinte jignitoare.

AGROINFO: La adresa cui?

MARIUS STROESCU: A directorului general. Nu se poate face așa ceva.

AGROINFO: Domnul Dumitru mi-a spus că în manifest scrie că angajații APIA cer demisia ministrului agriculturii, Petre Daea, și a directorului general APIA, Adrian Pintea.

MARIUS STROESCU: Da, dar scria urât!

AGROINFO: Cum scria urât?

MARIUS STROESCU: Nepotrivit!

AGROINFO: Cum? Dați-mi un exemplu din manifest...

MARIUS STROESCU: Nu era afirmație de intelectual, în primul rând. Deja și colegii din sindicat s-au dezis de dânsul, nici din sindicat nu face parte, deci, s-au dezis de afirmațiile făcute de dânsul.

AGROINFO: Dacă omul a spus: cerem demisia ministrului agriculturii și a directorului general APIA, nu văd ce e jignitor.

MARIUS STROESCU: Nu sună frumos, deci, nu sună frumos, într-un cuvânt. Eu regret acest incident, la sediul județean APIA Argeș nu am fost obișnuiți cu asemenea situații, un colectiv care ne respectăm unii pe alții și pe cei din jur îi respectăm. E dreptul lor să protesteze, și-au luat zi de concediu, dar una e să...Ei protestează pentru drept salarial. Ei nu s-au dus acolo (la mitingul de la București din 22 noiembrie n.r.) să ceară demisia nici a directorului general, nici a ministrului, ei s-au dus să ceară drepturile salariale, să fie puși pe aceeași grilă cu APIA Centrală întrucât munca este similară, ba mai mult  aici e activitate mai intensă, de la primirea cererilor până la autorizare. Altceva nu au cerut! Deci, atât au cerut și atât cer.

AGROINFO: Pichetarea Ministerului Agriculturii nu a rezolvat nimic și poate protestatarii s-au gândit să ceară și demisiile...

MARIUS STROESCU: Haideți să vorbim omenește și dacă-și dau demisiile, cine le rezolvă treaba?! Noi avem nevoie să rezolvăm treaba. Să găsim soluții!

AGROINFO: Deci, asta a fost problema că prin acel manifest cerea demisiile...

MARIUS STROESCU: Da, da, și nu avea niciun drept, mai ales că pe e-mailul de serviciu noi avem niște restricții de securitate impuse chiar de Uniunea Europeană, vă dați seama. Încălcarea unor reguli din astea se pedepsesc aspru! Deocamdată, i-am atras atenția. Nu a înțeles nimic!

AGROINFO l-a mai întrebat pe șeful APIA Argeș dacă și-a scos cu paza subalternul din birou.

Discuția s-a purtat în secretariat și dânsul a ridicat tonul. I-am spus: vă rog să vă calmați. Paza este la noi, ca la orice instituție la ușă și a auzit gălăgia pe care o făcea dânsul. Nu s-a întâmplat nimic, doamnă. Dânsul a fost lider de sindicat la Uzina Dacia Mioveni și are reminiscențe din viața aia de acolo tumultoasă. Noi suntem funcționari publici și trebuie să avem un comportament, chiar dacă avem acum niște nemulțumiri salariale, nu din alte puncte de vedere. Noi, ca funcționari publici, nu trebuie să facem nici politică, trebuie să facem politica fermierului, să-și ia omul banii la timp. Și cu asta basta, susține Stroescu.
Vizualizat: 12008 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

MINISTRUL OROS: SUMA ALOCATĂ ÎN 2021-2022 pentru PLATA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

MINISTRUL OROS: SUMA ALOCATĂ ÎN 2021-2022 pentru PLATA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

17 ianuarie 2021 - 09:27

BANI PENTRU FERMIERI! Ministerul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că România dispune de 6,61 miliarde de euro pentru anii de tranziție 2021-2022, bani noi pentru măsuri vechi de sprijin a fermierilor români. Șeful de la Agricultură a mai spus că acestei sume i se vor adăuga bani de la bugetul național pentru continuarea anul acesta a unor programe de minimis destinate fermierilor.

CE ESTE O FERMĂ SOCIALĂ!

CE ESTE O FERMĂ SOCIALĂ!

16 ianuarie 2021 - 08:35

COMUNICAT. Pandemia a venit cu noi provocări în toate domeniile de activitate economică, însă niciuna nu a împiedicat dezvoltarea fermei bio&co, ba chiar a stimulat creșterea cu 25% a productivității și a crescut numărul locurilor de muncă bazate pe modelul inserției sociale.

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

15 ianuarie 2021 - 06:45

ANALIZĂ. Fermierii români pot obţine venituri suplimentare ca urmare a implicării lor în combaterea schimbărilor climatice, prin vânzarea de certificate de carbon în piaţa internaţională, potrivit opiniei reprezentanţilor unei platforme online de tranzacţionare a cerealelor şi materiilor prime agricole care au făcut o analiză.

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

15 ianuarie 2021 - 06:25

SUBVENȚII AGRICULTURĂ. Noile subvenții, eco-schemele, vor fi introduse atât în sectorul vegetal, cât și-n zootehnie. Crescătorii de animale pot obține bani pentru a reduce emisiile de metan provenite de la animale, iar fermierii din sectorul vegetal, pentru a extinde agricultura ecologică, a anunțat joi Comisia Europeană.

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

14 ianuarie 2021 - 18:46

SENTINȚĂ DEFINITIVĂ. Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL şi fost şef al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, la 8 ani și 6 luni de închisoar, consideră că este nevinovat şi anunţă că a părăsit România şi că se află în altă ţară, unde a cerut statut de refugiat politic.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

14 ianuarie 2021 - 18:12

COMUNICAT. O delegație din partea Uniunii Naționale a Cooperativelor din Sectorul Vegetal(U.N.C.S.V.) a avut azi, 14 ianuarie 2021, o întâlnire de lucru cu ministrul agriculturii, Adrian Oros și  echipa tehnică cu responsabilități pe sectorul cooperativelor, informează UNCSV într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

14 ianuarie 2021 - 13:30

SUBVENȚII PLĂTITE DOAR CELOR CARE AU ANIMALE ȘI CELOR CARE LUCREAZĂ PĂMÂNTUL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că se lucrează intens la finalizarea unei baze reale de date cu numărul de animale din România, pentru care se vor plăti anul acesta subvenții APIA. De asemenea, șeful de la Agricultură a mai anunțat că subvențiile pe hectar de anul acesta vor ajunge doar la cei care lucrează pământul.

Rusia va CREŞTE TAXA de EXPORT inclusiv pentru cerealele furajere

Rusia va CREŞTE TAXA de EXPORT inclusiv pentru cerealele furajere

14 ianuarie 2021 - 10:38

Ministrul rus al agriculturii a propus o creștere de 20 EUR/tonă a taxei de export pentru grâu şi noi taxe pentru cerealele furajere începând din luna martie, deoarece guvernul caută modalități de a tempera creșterea costurilor cu produsele alimentare.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 14 - 20 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 14 - 20 Ianuarie 2021!

14 ianuarie 2021 - 10:09

Caracteristici meteorologice. În prima parte a intervalului va predomina un regim termic al aerului în general normal, după care, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată, în cea mai mare parte a teritoriului agricol.

SUBVENȚII APIA PENTRU 2020 CARE AJUNG LA FERMIERI DUPĂ 31 MARTIE 2021!

SUBVENȚII APIA PENTRU 2020 CARE AJUNG LA FERMIERI DUPĂ 31 MARTIE 2021!

14 ianuarie 2021 - 09:29

TERMENE APIA. Subvențiile APIA pe hectar care ajung la fermierii români după 31 martie 2021 sunt sprijinul cuplat la lucernă, sprijinul cuplat la soia, sprijin cuplat pentru cânepă pentru ulei și/sau fibră, sprijin cuplat la orez. Plata acestor subvenții europene pe hectar este condiționată de depunerea unor documente justificative la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Termenul limită pentru acte este 31 martie 2021 pentru plățile pe hectar aferente lui 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
functionar public
|
11. 24, 2017. Friday 13:15
" in fata incompetentei si caraghioslacurilor unui ministru preocupat mai degraba de clovnerii cu oua si circ cu oi in detrimentul platii de subventii din bani europeni ! "
"VA ADRESAM UN APEL..."
"CEREM DEMISIA DIRECTORULUI GENERAL AL APIA!
DEMISIA MINISTRULUI AGRICULTURII PETRE DAEA !"
Cine esti domne dumneata de iti aloci acest rol ,in numele tuturor angajatilor APIA??? Te sustine cineva cu un scop anume de a dezbina si distruge tot ce s-a contruit bun in aceasta institutie?
Cadrul relațiilor în exercitarea funcției publice
ART 12 Legea nr. 7/2004 privind Codul de conduită afuncționarilor publici
(1) În relațiile cu personalul din cadrul autorității sau instituției publice în care își desfășoară
activitatea, precum și cu persoanele fizice sau juridice, funcționarii publici sunt obligați să aibă un
comportament bazat pe respect, bună-credință, corectitudine și amabilitate.
(2) Funcționarii publici au obligația de a nu aduce atingere onoarei, reputației și demnității persoanelor din
cadrul autorității sau instituției publice în care își desfășoară activitatea, precum și persoanelor cu care intră
în legătură în exercitarea funcției publice, prin:
a) întrebuințarea unor expresii jignitoare;
b) dezvăluirea unor aspecte ale vieții private;
c) formularea unor sesizări sau plângeri calomnioase.
1.
Mail integral
|
11. 24, 2017. Friday 03:16
Mitingul de ieri de la Bucuresti a demonstrat iresponsabilitatea conducerii centrale a APIA.
A demonstrat de asemenea unitatea, solidaritatea si hotararea functionarilor APIA de a-si apara drepturile salariale si umane in fata incompetentei si caraghioslacurilor unui ministru preocupat mai degraba de clovnerii cu oua si circ cu oi in detrimentul platii de subventii din bani europeni !
Mitingul de ieri a aratat si limitele miscarii sindicale, divizata si prost organizata.
VA ADRESAM UN APEL LA CONTINUAREA ZILNICA A MISCARILOR DE PROTEST INCEPUTE. ZILNIC INTRE ORELE 10 SI 12.
SOLICITATI INCEPAND DE ASTAZI 23.11.2017 SPRIJIN PENTRU MISCAREA NOASTRA DIN PARTEA FERMIERILOR, A MARILOR FERMIERI, A SINDICATELOR AGRICOLE SI ASOCIATIILOR DE FERMIERI !

CEREM DEMISIA DIRECTORULUI GENERAL AL APIA!
DEMISIA MINISTRULUI AGRICULTURII PETRE DAEA !

INCEPAND DE LUNI VA RUGAM SA VA ATASATI PE BRATUL STANG O BANDEROLA ALBA IN SEMN DE PROTEST!

CEL MAI IMPORTANT : DE LUNI VETI VERIFICA CU MAXIMA ATENTIE FIECARE DOSAR VENIT PE WHITE LIST SI DATI AC NUMAI DUPA O EXAMINARE SCRUPULOASA CONFORM PROCEDURILOR!

Cu stima,
Cons. Dumitru TUDOR
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultra - Arges
Centrul Local Pitesti
Tel./Fax: 0248-224.339
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016.

„Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone.

Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Drum ciudat

Drum ciudat
De acasă de la mine până la primul bar fac doar 10 minute. Detalii