Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

COMISAR EUROPEAN: ÎNCEP SĂ VINĂ MILIOANELE de EURO în ROMÂNIA!

Publicat: 07 septembrie 2017 - 17:56
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

OFICIAL, DE LA GUVERN! Corina Crețu, comisarul european pentru Politică regională, a declarat joi, 7 septembrie, în deschiderea ședinței de Guvern, că în ultimele două săptămâni, România a primit 95 de milioane de euro de la UE și că mai sunt în analiză cereri pentru restituirea altor 350 de milioane de euro.

În primul rând, aş vrea să profit de această ocazie să vă felicit pentru faptul că, în sfârşit, autorităţile de management şi control al fondurilor europene au fost acreditate în august. Deja nu mai putem vorbi de zero absorbţie fonduri europene.

În ultimele două săptămâni, am plătit Guvernului României şi autorităţilor române 95 de milioane de euro, în special pentru întreprinderi mici şi mijlocii şi pentru asistenţă tehnică. Mai avem în analiză cereri de plată din partea României pentru 350 de milioane.

Deci, din acest punct de vedere, chiar cred că trebuie să vă felicit şi sper ca previziunile dumneavoastră de atragere a cât mai multe fonduri europene până la sfârşitul anului să se concretizeze, să devină realitate. Eu cred că condiţiile sunt foarte bune. România este ţara cu cea mai mare creştere economică din UE, fapt deja reconfirmat de Eurostat. Şi cred că prin reforme structurale şi, de asemenea, cu ajutorul fondurilor europene, prin îmbunătăţirea mediului de afaceri, a mediului investiţional, cred că se poate ca această creştere economică să devină sustenabilă pe termen lung, a spus Corina Crețu, la întâlnirea pe care a avut-o cu Cabinetul Tudose, cu puțin timp înainte de începerea ședinței Executivului.

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a declarat în urmă cu puțin timp că Uniunea Europeană trebuie să ne deconteze 350 de milioane de euro, aceeași sumă despre care vorbește și comisarul european, pentru plățile făcute deja fermierilor români. Potrivit șefului de la Agricultură, banii ar trebui să intre în România în luna septembrie.

Comisarul european pentru Politică regională a mai spus că gradul de absorbție a fondurilor europene, pentru exercițiul financiar 2007-2013, a fost de 91%.

De asemenea, vreau să vă felicit şi pentru faptul că exerciţiul financiar 2007-2013 s-a încheiat în condiţii nesperat de bune. 91% absorbţie fonduri europene era o ţintă, practic, de neconceput în 2012, când era doar 4% absorbţie fonduri europene. Eu, când am preluat mandatul, era /de/ 58% fonduri europene şi acum avem în jur de 90%,le-a spuscomisarul european membrilor Guvernului.

Comisarul european pentru Politică regională, Corina Crețu, se află în vizită oficială în România, joi și vineri. Corina Crețu s-a întâlnit cu premierul Mihai Tudose, cu președinții Camerei Deputaților, respectiv Senatului și participă alături de Karl-Heinz Lambertz, președintele Comitetului European al Regiunilor, la evenimentul "Dialog cu cetățenii".

Sursa: Guvernul României


 

Vizualizat: 2424 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

INVESTIŢIA ÎN GENETICĂ DĂ 38 DE LITRI DE LAPTE PE ZI

INVESTIŢIA ÎN GENETICĂ DĂ 38 DE LITRI DE LAPTE PE ZI

În ferma zootehnică Agrimat Matca, din judeţul Galaţi, media productivităţii în anul 2016 a fost de 38 de litri de lapte pe zi pe cap de vacă mulsă.

 

Interviu cu GABRIELA GANEA, şef fermă zootehnică Agrimat Matca

 

Reporter AgroInfo: Violeta Mâţ
Operator imagine: Claudiu Borobei

Vacile superproductive, dovada progresului genetic! Lipsesc centrele de sacrificare permanente Cons DDA la Agromalim 2017

Bancul zilei

AFACERE CU... BOI

AFACERE CU... BOI
Mergea un tip cu maşina pe o şosea şi la un moment dat intră într-o porţiune fără asfalt, plină cu noroi moale şi i se înfundă maşina... La câteva minute, apare un ţăran cu doi boi după el... Detalii