Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

COMISAR EUROPEAN: ÎNCEP SĂ VINĂ MILIOANELE de EURO în ROMÂNIA!

Publicat: 07 septembrie 2017 - 17:56
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

OFICIAL, DE LA GUVERN! Corina Crețu, comisarul european pentru Politică regională, a declarat joi, 7 septembrie, în deschiderea ședinței de Guvern, că în ultimele două săptămâni, România a primit 95 de milioane de euro de la UE și că mai sunt în analiză cereri pentru restituirea altor 350 de milioane de euro.

În primul rând, aş vrea să profit de această ocazie să vă felicit pentru faptul că, în sfârşit, autorităţile de management şi control al fondurilor europene au fost acreditate în august. Deja nu mai putem vorbi de zero absorbţie fonduri europene.

În ultimele două săptămâni, am plătit Guvernului României şi autorităţilor române 95 de milioane de euro, în special pentru întreprinderi mici şi mijlocii şi pentru asistenţă tehnică. Mai avem în analiză cereri de plată din partea României pentru 350 de milioane.

Deci, din acest punct de vedere, chiar cred că trebuie să vă felicit şi sper ca previziunile dumneavoastră de atragere a cât mai multe fonduri europene până la sfârşitul anului să se concretizeze, să devină realitate. Eu cred că condiţiile sunt foarte bune. România este ţara cu cea mai mare creştere economică din UE, fapt deja reconfirmat de Eurostat. Şi cred că prin reforme structurale şi, de asemenea, cu ajutorul fondurilor europene, prin îmbunătăţirea mediului de afaceri, a mediului investiţional, cred că se poate ca această creştere economică să devină sustenabilă pe termen lung, a spus Corina Crețu, la întâlnirea pe care a avut-o cu Cabinetul Tudose, cu puțin timp înainte de începerea ședinței Executivului.

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a declarat în urmă cu puțin timp că Uniunea Europeană trebuie să ne deconteze 350 de milioane de euro, aceeași sumă despre care vorbește și comisarul european, pentru plățile făcute deja fermierilor români. Potrivit șefului de la Agricultură, banii ar trebui să intre în România în luna septembrie.

Comisarul european pentru Politică regională a mai spus că gradul de absorbție a fondurilor europene, pentru exercițiul financiar 2007-2013, a fost de 91%.

De asemenea, vreau să vă felicit şi pentru faptul că exerciţiul financiar 2007-2013 s-a încheiat în condiţii nesperat de bune. 91% absorbţie fonduri europene era o ţintă, practic, de neconceput în 2012, când era doar 4% absorbţie fonduri europene. Eu, când am preluat mandatul, era /de/ 58% fonduri europene şi acum avem în jur de 90%,le-a spuscomisarul european membrilor Guvernului.

Comisarul european pentru Politică regională, Corina Crețu, se află în vizită oficială în România, joi și vineri. Corina Crețu s-a întâlnit cu premierul Mihai Tudose, cu președinții Camerei Deputaților, respectiv Senatului și participă alături de Karl-Heinz Lambertz, președintele Comitetului European al Regiunilor, la evenimentul "Dialog cu cetățenii".

Sursa: Guvernul României


 

Vizualizat: 2452 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

StalkBuster - Kemper şi John Deere - Medalie de aur Agritechnica 2017

StalkBuster - Kemper şi John Deere - Medalie de aur Agritechnica 2017

Una dintre cele două medalii de aur de la Agritechnica 2017 a fost obţinută de sistemul StalkBuster dezvoltat de Kemper împreună cu John Deere.
StalkBuster este un sistem integrat în cadrul de bază al hederelor de recoltat furaje Kemper prin care se realizează zdrobirea resturilor tulpinilor de porumb, cu ajutorul unui cuțit special.
În acest fel, dintr-o singură trecere cu combina autopropulsată de recoltat furaje este distrus habitatul dăunătorilor din porumb și este redus riscul de apariție a fusariozei în sol.
În acelaşi timp, StalkBuster zdrobește fiecare rând de tulpini de porumb înainte ca roţile maşinii de recoltat şi vehiculele de transport să-l aplatizeze.
Practic tulpinile de porumb nu sunt doar tăiate, ci şi distruse în bucăţi mici.
O cutie de viteze specială permite o reglare optimă a hederului pentru fiecare rând individual, în timp ce un sistem cu presiune pneumatică asigură o urmărire suplimentară a conturului terenului, fiecare tulpină fiind tăiată complet la nivelul solului.

Claas Cemos Auto Threshing – Medalie de aur la Agritechnica 2017 Francisc Mozer vrea 2 lei pe litrul de lapte Super Sera din Biled

Bancul zilei

Cerere în căsătorie

Cerere în căsătorie
Un tânar se întoarce acasă foarte trist, după ce plecase să ceară mâna prietenei sale. Detalii