Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

COMISAR EUROPEAN AGRICULTURĂ: FERMELE MICI din ROMÂNIA TREBUIE AJUTATE!

Publicat: 18 septembrie 2018 - 17:47
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

AJUTOR PENTRU FERMIERII MICI! Avem multe ferme mici aici care au nevoie de atenția noastră, a declarat comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, după vizita făcută, săptămâna trecută, în România. Oficialul european a fost la București și Cluj Napoca, dar a vizitat și câteva ferme de creștere a bovinelor din județele Ialomița și Cluj, fabrica de lactate a fermierului Nicușor Șerban, dar și Crama La Salina, din Cluj.

„România are cel mai mare număr de fermieri din întreaga Uniune Europeană. Avem multe ferme mici aici care au nevoie de atenția noastră. Dar, deși sunt 3 milioane de fermieri în România, mai puțin de un milion cer subvenții de la Comisie. Ceilalți consideră că sunt așa de mici, că nu pot să ceară împrumuturi.

Trebuie să lucrăm în această direcție pentru a ne asigura că tot mai multe dintre fermele mici să fie implicate, nu doar în producerea de hrană pentru ele, ci în producerea de hrană pentru români și să ajute la menținerea vitalității și a condițiilor de trai cât mai bune din zonele rurale,” a declarat comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, la sfârșitul vizitei pe care a făcut-o în România, timp de două zile, 13 septembrie - 14 septembrie 2018.

În județele Ialomița și Cluj, oficialul european s-a întâlnit cu fermierii români care i-au spus cât de greu obțin finanțare din fonduri europene, l-au întrebat despre cuantumul sprijinului acordat tinerilor fermieri, fermelor mici și mijlocii, în următorul exercițiu european, post 2020.

„Am remarcat o agricultură care vrea să promoveze produse de calitate, un interes față de menționarea zonei geografice la multe produse. Văd o abordare foarte constructivă a organizațiilor de fermieri și a ministerului de resort pentru a obține rezultate bune în ce privește negocierea bugetului și în reforma pentru viitor. În principiu, autoritățile române sunt de acord cu direcția propusă de politica agricolă comună și mă bucur,”  a spus Phil Hogan.

Referitor la exercitarea mandatului președinției Consiliului U.E., mesajul comisarului a fost:„Sper ca România, în timpul președinției sale să arate că este o țară extrem de europeană și că poate avea realizări în legătura cu agenda nevoilor pentru viitorul Europei.”

„Aţi fost foarte puternici suporteri ai politicilor tradiţionale de coeziuneşi Politica Agricolă Comună. Acest suport nu este uitat şic u siguranţă se va ţine cont, în special, când discutăm bugetul pentru următoarea perioadă de timp.Ţinem cont că actuala politică de dezvoltare rurală a avut succes mare. La 40% aveţi cea mai mare rată de absorbţie a oricărui program de dezvoltare rurală din cadrul UE ”, a mai adăugat Hogan.

Vizualizat: 7122 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Romil
|
09. 18, 2018. Tuesday 21:50
Nu văd nici un comentariu, dar exact aici este buba : nu-s destui fermieri, adică nu toţi cei trei milioane de (așa-ziși) fermieri (că se teme să le zică gospodari, căci gospodar vine de la rusescul Gospodi=Dumnezeu, iar UE se închină celui rău) s-au înscris la subvenţii (deci n-au "mușcat" momeala UE) și asta nu-i place d-lui Hogan, deși el se preface că îi îndeamnă la subvenţii pentru binele lor. Măi frate, dacă-ţi pasă cu adevărat, ţie, celui de la Bruxelles, de bieţii ţărani (gospodari) din UE, de ce nu îi lași să-și valorifice produsele la PREŢUL CORECT ???
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Gala Case IH “Red Carpet”, organizată de Titan Machinery la Craiova, în decembrie 2019, a fost dedicată prezentării noii serii de combine Axial Flow 250 cu AFS Harvest CommandTM, a tractoarelor Case IH Magnum 280, a avantajelor agriculturii de precizie şi ofertele programul Early Bird 2020.

 

Interviu cu: Răzvan Tomescu - marketing manager, Titan Machinery România şi Vasile Morariu – product manager, Titan Machinery România.

 

Reporter: Gheroghe Ghişe

VALTRA seria F - Agritechnica 2019 FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019 Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Bancul zilei

Foarte logic...

Foarte logic...
Bulă îi spune mamei: Detalii