Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

CERE SUBVENȚIILE! Termen limită 15 iunie 2016!

Publicat: 11 mai 2016 - 18:56
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Guvernul a adoptat miercuri, 11 mai 2016, o Ordonanță de Urgență care prelungește termenul de depunere a cererilor unice pentru subvenții cu o lună!

Fermierii români  pot depune cererile unice de plată fără penalități de întârziere până la data de 15 iunie 2016. Potrivit legislației actuale și regulamentului european, termenul era 15 mai 2016. Astfel, s-a prelungit cu o lună.

Guvernul a luat această decizie pentru că, până la această oră, au reușit să completeze cererea unică puțin mai mult de jumătate din fermieri. Concret, au depus cererea unică de plată aproximativ 598.000 de fermieri din cei cca. 1.000.000 de fermieri potențiali beneficiari ai plăților.

Facem precizarea că în cadrul reuniunii Comitetului de Plăți Directe și Dezvoltare Rurală al Comisiei Europene din data de 4 mai 2016 s-a stabilit și votat prin procedură scrisă, în unanimitate, o derogare de la Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 809/2014 în ceea ce privește data limită pentru depunerea cererii unice de plată pentru anul 2016, agreându-se faptul că textul va fi înaintat spre adoptare în data de 13 mai 2016.

Data limită pentru depunerea cererilor unice de plată prevăzută de Regulamentul menționat anterior este 15 iunie 2016, statele membre urmând să fixeze la nivel național data limită până la această dată. Prin adoptarea acestei Ordonanțe de Urgență va fi permis României să prelungească termenul limită de depunere a cererilor de plată în limita termenului de 15 iunie 2016, scrie în comunicatul Guvernului.

Florin Faur, șeful Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), susținea că prelungirea perioadei de depunere a cererilor unice ar fi bine să nu depășească 10 zile, maxim 15 zile. Varianta enunțată de șeful APIA ar fi fost agreată cu reprezentanții fermierilor și cu Ministerul Agriculturii.

Cel puțin la momentul actual, din discuțiile avute cu directorii de județe, plus unele discuții pe care și domnul ministru (ministrul agriculturii, Achim Irimescu, n. r.) le-a avut cu reprezentanții legali ai fermierilor, în principiu va fi un termen intermediar, undeva 10 zile în plus față de 15 mai, respectiv 25 mai, cel mult 31 mai.

Oricum, ritmul este destul de accelerat pe preluarea cererilor, pentru că toți fermierii au avut în calcul faptul că 16 mai este data limită și sunt programați de APIA peste tot la nivel național, a spus șeful APIA.

Florin Faur a adăugat că regulamentul european care va permite prelungirea acestui termen ar putea apărea pe 13 mai 2016.

Vizualizat: 7347 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
AdminLS
|
05. 12, 2016. Thursday 11:02
Comentariu editorial

bună ziua, știrea nu este greșită, domnule Cosmin. oricum, mulțumim că ne citiți cu mare atenție. mai sus aveți comunicatul Guvernului României, e știrea dată de Guvern, ca să spunem așa. în ordonanța de urgență adoptată, Guvernul dă posibilitatea prelungirii acestui termen cu o lună, adică până la data de 15 iunie 2016. faptul că Ministerul Agriculturii a agreat cu reprezentanții fermierilor și cu șeful APIA să nu prelungească mai mult de 31 mai 2016 această perioadă de depunere a cererilor, nu exclude știrea de mai sus, care, în esență, așa cum am mai spus, este comunicatul Guvernului. acest termen de 15 iunie 2016 va fi înscris și în regulamentul european care trebuie să apară mâine. am publicat și comunicatul Ministerului Agriculturii. cu mare drag vă explicăm de câte ori aveți nelămuriri :)

1.
Anton Baci
|
05. 11, 2016. Wednesday 23:14

Doamna (domnisoara) Liliana Sime ne informeaza prima si in mod corect ,ca de obicei ! Multumiri!

Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! APAN Horticultură - Indagra 2019

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Un restaurant foarte elegant. Detalii