Cercetători din întreaga țară au participat la sesiunea anuală de referate științifice organizată de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Agricolă (INCDA) Fundulea.
Studiile prezentate s-au concentrat pe cele mai noi soiuri de culturi de grâu, orz, soia sau porumb, soiuri înregistrate deja și aflate în plan de producție. Totodată, s-a vorbit despre problemele în genetică și ameliorare, dar și despre fitopatologie, genetica rezistenței la boli și și problemele legate de tehnologia de cultură.
În Aula Magna a Academiei de Științe Agricole și Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti" din București, cercetători cu experiență, dar și tineri cercetători au avut ocazia să își prezinte cele mai noi observații și rezultate ale muncii lor, dar și să afle la ce lucrează colegii lor din întreaga țară.
„Promovăm idei noi despre modul de aplicare a noilor tratamente, îngrășăminte, insectofungicide în vederea unor producții cât mai ridicate, de la an la an. Institutul Fundulea dezvoltă programe de cercetare la toate principalele culturi de câmp. Datele pe care le primim din țară sunt foarte importante pentru că ne oferă informații privind stabilitatea recoltelor și calității, dar și potențialul de producție genetică al acestor genotipuri. Cei care prezintă sunt cercetătorii care lucrează atât la Fundulea, cât și în rețeaua institutului și își prezintă rezultatele obținute în urma testelor de-a lungul a cel puțin trei ani de cercetare”, ne-a declarat Gheorghe Ittu, șeful Laboratorului de ameliorare a plantelor autogame din cadrul Institutului Fundulea, moderatorul primei părți a sesiunii de referate științifice.
Institutul Fundulea are un aport esențial în cercetarea agricolă din România în sectoare precum cerealele, plantele tehnice și furajere, dar și în valorificarea acestora pentru a ajunge la cultivatori. Rețeaua de cercetare a institutului cuprinde zece unități numite și stațiuni agricole, situate în diferite zone ale țării pentru a putea studia culturile agricole în toate condițiile pedoclimatice întâlnite în România.