Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Ce se întâmplă cu LIVRĂRILE MICILOR FERMIERI? Iată PRECIZAREA MADR!

Publicat: 25 martie 2020 - 12:54
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Noile măsuri luate de Guvern i-au neliniştit pe micii fermieri. Pe reţelele de socializare aceştia întreabă: mai putem face livrări de produse alimentare din fermele noastre către clienţi?

Asta pentru că deşi în urmă cu câteva zile, Ministerul agriculturii informa că “activitatea fermierilor din sectoarele vegetal, zootehnic, apicol, industrie alimentară trebuie continuată în contextul măsurilor prevăzute de Ordonanţa Militară a ministrului Afacerilor Interne privind măsurile de prevenire a COVID-19, publicată în Monitorul Oficial nr. 232 din 21 martie 2020”, completând şi având la purtător DECLARAŢIA pe propria răspundere completată şi semnată şi/sau adeverinţa de la angajator, fermierii nu ştiau dacă au voie să circule pentru a-şi livra marfa produsă cu atâta sudoare. Marfă care, la pieţe nu are loc, pe rafturile magazinelor mari… nici atât.

PRECIZAREA MADR!
“Circulaţia fermierilor nu este afectată de noua ordonanţă militară cu măsuri pentru prevenirea răspândirii COVID-19!
În cadrul Ordonanţei Militare nr. 3/24.03.2020, se menţionează că pe perioada stării de urgenţă este permisă „deplasarea pentru realizarea de activităţi agricole sau deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare”, precizează Ministerul Agriculturii pe pagina de Facebook

Aşadar, dragi producători, încă puteţi face livrări la domiciliu, respectând desigur toate măsurile de siguranţă impuse de autorităţi!
Asta pentru că ele, autorităţile statului nu mişcă un deget pentru a veni în sprijinul fermierilor nici în situaţia cea mai delicată, nici în cel din urmă ceas ochii lor nu se deschid spre nevoile producătorului local, ale ţăranului român.
“Conducerea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale asigură opinia publică că va face toate demersurile necesare astfel încât activitatea de producţie din agricultură – domeniile vegetal, zootehnic, apicol şi al industriei alimentare de pe teritoriul României să se desfăşoare în cele mai bune condiţii în această perioadă.”, ne asigura MADR, ca de multe, foarte multe alte ori. Un minunat praf în ochi, aşa cum v-aţi obişnuit probabil să fiţi pe cont propriu. Noi, echipa Ferma Media Grup, vă suntem alături şi încercăm să facem imposibilul – posibil!

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo

 

Vizualizat: 4117 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!