Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

CE-I AȘTEAPTĂ pe FERMIERII ROMÂNI!

Publicat: 28 martie 2017 - 09:35
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CUM SUNĂ VIITORUL SUBVENȚIILOR AGRICOLE. Asigurarea unui venit anual pentru fermierul român și redefinirea fermierului activ, adică acel agricultor eligibil să încaseze subvenții, sunt două din chestiunile care ar fi nelimpezite la nivelul Uniunii Europene. Ce se întâmplă în ședințele comisiilor europene de ale căror decizii depinde soarta agricultorului român și cum vor arăta subvențiile fermierilor?

Europarlamentarul român Laurențiu Rebega susține că, la nivelul Uniunii Europene, se discută despre crearea unor noi organizații pentru fermieri și anume organizațiile de negociere care ar urma să funcționeze pe lângă organizațiile de producători sau cooperative. La acest moment, nu ar fi clar cum vor fi constituite aceste organizații și nici ce va presupune să fii fermier activ în noua Politică Agricolă Comună (PAC).

Am urmărit cu atenție propunerile de modificare care vizează reformarea și simplificarea Politicii Agricole Comune (PAC 2014-2020) prin modificări tehnice și operaționale la patru regulamente: Dezvoltare Rurală, Organizarea Pieței Comune, Plăți directe și Regulamentul Orizontal. Conform procedurii interne, Comisia pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală trebuie să trimită un aviz Comisiei pentru buget, în legătură cu propunerile de modificare a regulamentelor care vizează domeniul agriculturii.

Recent, membrii Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European au analizat cele 94 de amendamente care se referă la 30 de măsuri specifice din proiectul de aviz întocmit de raportorul pentru aviz, Paolo de Castro.

Consider că toate modificările care urmează să fie incluse în viitorul cadru legislativ trebuie temeinic analizate. Regulamentul Omnibus nu vizează doar o singură Comisie, de aceea se fac eforturi considerabile pentru a se ajunge la un acord între comisiile parlamentare precum și între cele trei instituții pentru ca intrarea în vigoare a pachetului legislativ, să respecte termenul prevăzut pentru 1 ianuarie 2018.

În principiu sunt de acord cu cea mai mare parte a amendamentelor, dat fiind faptul că se aliniază politicii agricole actuale ale României. Rămân însă câteva probleme neclare, cum ar fi:

Conceptul de „fermier activ” rămâne un subiect fierbinte și are, încă, nevoie de clarificări tehnice atât în ceea ce privește redefinirea conceptului în sine, cât și de o simplificare a metodei actuale de stabilire a statutului de fermier activ. Toate amendamentele pentru „fermierul activ” rămân în dezbatere, iar eu și echipa mea vom căuta să obținem maximum de claritate legislativă, în avantajul fermierului român.

Introducerea unor organisme noi, așa-zisele organizații de negociere, pe lângă organizațiile de producători si cooperativele de producători; nu este clar ce criterii le definesc și de către cine sunt constituite.

Suntem de acord cu noile propuneri care urmăresc asigurarea venitului anual a fermierului, dar rămân încă de rezolvat o serie de neclarități în ceea ce privește indicatorii care stabilesc acest venit, a scris europarlamentarul român pe pagina sa oficială.

Termenul de depunere a amendamentelor la regulamentele care vizează politica agricolă din Propunerea Omnibus a expirat pe 21 martie 2017.  

Vizualizat: 6809 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Agriculture Equipments prin departamentul APAN Horticultură oferă fermierilor maşini şi echipamente specializate pentru vie şi livezi de la producători de top: Clemens, Manez Lozano, TCM Cancela, Alma, INFACO, Lipco şi alţii, alături de tractoare McCormick (48 - 112CP), atât modele consacrate cât şi modele noi din gama X, modele F100 TOP, X2.30, F70 şi F80. În fiecare zi a târgului Indagra, vizitatorii au avut posibilitatea să deguste vinuri din gama "Caii de la Letea" produse în podgoria Sarica Niculiţei, care recomandă utilajele Clemens şi tractoarele McCormick.

Interviu cu Lucian Milea, specialist pomicultură şi viticultură APAN Horticultură.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

Reprezentanţa auto

Reprezentanţa auto
Am intrat într-o reprezentanţă auto şi i-am spus managerului: Detalii