Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Cât de curând! Cotizație obligatorie din subvenții la Fondul Mutual!

Publicat: 20 septembrie 2015 - 16:30
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Săptămâna ce abia începe s-ar putea să le aducă fermierilor români obligativitatea cotizării din subvenții la Fondul Mutual. O asigurare agricolă obligatorie. Ministrul agriculturii spune că propunerea vine chiar de la liderii fermierilor, iar Comisia de agricultură și-ar fi dat deja acceptul de principiu.

Fermierii au venit cu propunerea unei contribuții obligatorii la Fondul Mutual a tuturor agricultorilor care primesc subvenții de la bugetul de stat. Această solicitare am avut-o și acum doi ani și pe textul inițial al unei ordonanțe de urgență am mers pe obligativitate, iar în Comisia de agricultură a fost eliminat acest text. Acum, am înțeles că există și acordul Comisiei și este posibil să treacă acest text care include obligativitatea cotizării  fermierilor la Fondul Mutual. În felul acesta, ne asigurăm că nu mai vorbim de o contribuție imensă de la bugetul de stat, de fiecare dată când este nevoie de despăgubiri, punem în valoare și fondurile europene pe care le avem, special pentru Fondul Mutual sunt disponibile 200 de milioane de euro. Săptămâna viitoare, în două săptămâni, mergem cu amendamentul la Comisia de agricultură și legislativul este cel care hotărăște, spune ministrul agriculturii.

Alex Jurconi, pe când era președinte al Federației Pro Agro, a avut o tentativă de creare a unui Fond Mutual. Chiar Ministerul Agriculturii a fost cel care i-a pus frână pentru că a refuzat să acrediteze Fondul. Am pornit în mai 2014 cu buget, cu plan de afaceri și de activitate, am înființat 8 centre regionale și 12 secții specializate, am angajat 40 de oameni, de la experți până la personal administrativ. Am depus o documentație minuțios concepută pe 3.000 de pagini la Ministerul Agriculturii. În noiembrie 2014, Ministerul Agriculturii a refuzat să ne acrediteze. Singura explicație este un exces de putere. Argumentul invocat de Minister nu se susține și anume că acest organism nu are reprezentativitate la nivel național, a declarat, pentru Agroinfo, Alex Jurconi.

Alex Jurconi a și acționat în judecată Ministerul Agriculturii, în mai 2015, și cere daune și compensații de 6,1 milioane de euro.

Vizualizat: 1747 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Citeste si:

Daniel Constantin face un apel pentru crearea unui Fond mutual din 2016!

Daniel Constantin face un apel pentru crearea unui Fond mutual din 2016!

Daniel Constantin speră să fie creat în 2016 un Fond mutual, astfel încât fermierii care au avut de suferit de pe urma secetei sau a altor calamități naturale să nu mai fie despăgubiți cu sume care provin, în întregime, de la bugetul de stat.

De veghe-n lanul cu... fonduri europene!

De veghe-n lanul cu... fonduri europene!

Aflând de prin fostele chilii cu microfoane la clanță că prin noul PNDR se „manufacturează” vreo nouă miliarde și ceva de euro, ce și-a zis Patriarhia Română: ”La atâta purcoi de euroi, nu putem sta ca-n sânul lui Avraam! Ia să ne autoinvităm în poziția de observator în Comitetul de Monitorizare al PNDR 2014-2020!”

Asigurare agricolă obligatorie! Ai luat subvenția, cotizezi la Fondul Mutual!

Asigurare agricolă obligatorie! Ai luat subvenția, cotizezi la Fondul Mutual!

Fermierii care încasează subvenții de la APIA vor fi obligați să achite o cotizație la un Fond Mutual care urmează să fie creat. În caz de secetă, calamități naturale, etc, fermierii vor fi despăgubiți din acest Fond.

Alte articole in aceasta categorie

Prețul la export pentru grâul rusesc a crescut

Prețul la export pentru grâul rusesc a crescut

28 mai 2020 - 18:47

Pe fondul prognozelor scăzute (din cauza secetei), prețurile la export pentru viitoare recoltă de grâu rusesc au crescut. Potrivit agenţiei IKAR, prețurile pentru producţia viitoare de grâu, în Novorossiisk, cu livrare în iulie au crescut săptămâna trecută cu 4 dolari/tonă, ajungând până la 199 dolari/tonă (FOB). De asemenea, SovEcon a înregistrat o creștere săptâmânală cu aproape 3% pe tonă pentru grâul de panificaţie, preţul cu livrare FOB, în iulie, fiind de 202 USD/tonă.

VEȘTI PENTRU TINERII FERMIERI CARE AȘTEAPTĂ CELE 50 DE HECTARE DE TEREN!

VEȘTI PENTRU TINERII FERMIERI CARE AȘTEAPTĂ CELE 50 DE HECTARE DE TEREN!

28 mai 2020 - 11:27

OFICIAL MADR. Actul normativ pentru atribuirea celor 50 de hectare de teren agricol tinerilor fermieri este deja în avizare internă la Ministerul Agriculturii, anunță secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Emil Florian Dumitru. Cele 50 de hectare de teren agricol sunt la pachet cu ajutorul pentru instalarea tinerilor fermieri, un sprijin de maxim 50.000 de euro.

IMPORTĂM CARNE DE PORC ȘI PÂINE ȘI EXPORTĂM SUBVENȚII!

IMPORTĂM CARNE DE PORC ȘI PÂINE ȘI EXPORTĂM SUBVENȚII!

28 mai 2020 - 11:02

PORCUL ROMÂNESC PE CALE DE DISPARIȚIE! Pe primul loc în clasamentul importurilor de alimente pe care le face România este carnea de porc, urmată de pâine și alte produse de panificație.  Potrivit secretarului de stat din Ministerul Agriculturii, Emil Florian Dumitru, România importă, la acest moment, carne de porc în valoare de 700 milioane de euro.

SECRETAR DE STAT MADR: AM GREȘIT! AM DAT BANI FOARTE MULȚI LA FOARTE PUȚINI FERMIERI!

SECRETAR DE STAT MADR: AM GREȘIT! AM DAT BANI FOARTE MULȚI LA FOARTE PUȚINI FERMIERI!

28 mai 2020 - 10:03

BANI MULȚI LA PUȚINI FERMIERI! Accesul la sprijinul financiar din fondurile europene e dificil pentru mulți fermieri români. Ei se plâng că nu reușesc să obțină finanțare nerambursabilă. Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Emil Florian Dumitru, recunoaște că Ministerul Agriculturii a dat bani foarte mulți la foarte puțini fermieri. Oficialul MADR dezvăluie cum peste un miliard de euro trebuia să ajungă la 12.000 de fermieri, dar au ajuns bani doar la 1.700 de fermieri.

ȘEFUL APIA, ANUNȚ PENTRU FERMIERII CARE AȘTEAPTĂ SUBVENȚIILE!

ȘEFUL APIA, ANUNȚ PENTRU FERMIERII CARE AȘTEAPTĂ SUBVENȚIILE!

27 mai 2020 - 18:15

PLATA SUBVENȚIILOR APIA! Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, invitat la o dezbatere DC News, a explicat circuitul subvențiilor APIA până să ajungă în contul fermierilor. Dacă pentru plățile directe pe hectar și pe cap de animal, circuitul e destul de anevoios, dar e mai scurt, pentru plățile compensatorii, de agro-mediu sau pentru zone defavorizate, agricultură ecologică, circuitul e de-a dreptul birocratic.

MICILE FERME DISPAR, ȚĂRANII NU MAI CRESC ANIMALE!

MICILE FERME DISPAR, ȚĂRANII NU MAI CRESC ANIMALE!

27 mai 2020 - 17:09

URGENȚĂ DE GRAD ZERO PENTRU SALVAREA ȚĂRANILOR! Micile ferme se vor autodizolva, fermierii nu vor mai crește animale, nu vor mai cultiva pământul. Oierii nu au unde să-și vândă mieii și lâna, crescătorii de vaci nu au unde să vândă laptele, gospodăriile țărănești sunt în pericol, avertizează astăzi senatorul PMP Maramureș Severica Covaciu, într-o interpelare pentru ministrul agriculturii, Adrian Oros.

CE SUBVENȚIE PE HECTAR PREGĂTEȘTE MINISTERUL AGRICULTURII!

CE SUBVENȚIE PE HECTAR PREGĂTEȘTE MINISTERUL AGRICULTURII!

27 mai 2020 - 13:51

SCHEMĂ DE AJUTOR PENTRU FERMIERI! Ministerul Agriculturii va notifica la Comisia Europeană o nouă schemă de ajutor pentru fermieri, acordată pe hectarul de teren calamitat de secetă. Fermierii care au culturile agricole distruse de secetă vor primi o sumă forfetară (sumă fixă n.r.) care, cel mai probabil, se va acorda pe hectarul de teren calamitat. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat MADR Emil Florian Dumitru.

FĂRĂ NEONICOTINOIDE, FERMIERII ROMÂNI PIERD UN MILION HA DE PORUMB ȘI FLOAREA SOARELUI!

FĂRĂ NEONICOTINOIDE, FERMIERII ROMÂNI PIERD UN MILION HA DE PORUMB ȘI FLOAREA SOARELUI!

27 mai 2020 - 13:14

COMUNICAT! Președintele Asociației Industriei de Protecția Plantelor din România (AIPROM) a transmis către AGROINFO o reacție la decizia Comisiei Europene de a reduce la jumătate utilizarea pesticidelor în culturile agricole. Vasile Iosif susține că România utilizează, în prezent, 700 gr/ha substanță activă din pesticide în timp ce media UE este de 2 kg/ha. Fără utilizarea neonicotinoidelor, fermierii români pierd un milion hectare de porumb și floarea soarelui, mai spune acesta.

ZECI DE HECTARE DE PĂȘUNE, DISTRUSE DE MISTREȚI!

ZECI DE HECTARE DE PĂȘUNE, DISTRUSE DE MISTREȚI!

27 mai 2020 - 10:09

LA CAPĂTUL PUTERILOR! Mistreții fac ravagii în mai multe comune din județul Alba. În Poiana Vadului, crescătorii de animale sunt la capătul puterilor. Zeci de hectare de pășune și fânațe sunt distruse de mistreți. În ritmul ăsta, crescătorii nu mai au unde să-și pășuneze animalele. Mulți localnici renunță să mai facă plângeri pentru că nu mai speră în despăgubiri. Gardul electric, sârma ghimpată nu mai sunt o piedică pentru sălbăticiuni. Prefectura Alba solicită ca 2.200 de mistreți să fie recoltați.

FERMIERII: AȘTEPȚI SĂ IEI BĂNUȚII MUNCIȚI ȘI ÎNTR-O CLIPĂ RĂMÂI SĂRAC!

FERMIERII: AȘTEPȚI SĂ IEI BĂNUȚII MUNCIȚI ȘI ÎNTR-O CLIPĂ RĂMÂI SĂRAC!

27 mai 2020 - 08:39

JALE. Fermierii români din mai multe zone ale țării își plâng în pumni truda și banii cheltuiți pentru cultivarea pământului. A bătut cu furie grindina, a și nins în Alba, Harghita, peste munca lor istovitoare, peste legumele puse cu grijă. Cine-i va despăgubi pentru trudă?!

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
presedinte asoc.
|
09. 27, 2015. Sunday 11:14

pai nu ne comvine ,,, sa cotizam pentru unii care nu isi ingrijesc, nu le protejeaza si nu isi lucreaza corect terenurile NU NU si asa este putina subventia sa mai si dam din ea si sa mai se imbogateasca niste jmecheri? O, nu vrem nici un fond

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1