Adama
Vinasa Rompak

Cargill își întărește prezența în regiunea Moldovei cu sprijinul partenerilor săi locali

Publicat: 27 martie 2014 - 15:47
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În decursul activității derulate împreună cu fermierii din zona Moldovei (Iași, Neamț, Vaslui, Botoșani, Suceava), Cargill a identificat o serie de nevoi și vulnerabilități și s-a angajat să ajute oamenii și comunitățile să prospere, în bunul spirit al companiei.

Prin urmare, Cargill împreună cu partenerii săi strategici (fermieri, autorități locale, școlile din localitate și Junior Achievement) au organizat o acțiune de împădurire în comuna Ștefan cel Mare, județul Neamț, menită să stabilizeze o zonă expusă riscului avansat de eroziune.
„Cargill se implică activ în educația viitoarei generații de fermieri și în dezvoltarea comunităților din care aceștia fac parte. Credem în responsabilizarea socială timpurie, iar acțiunea de astăzi este o dovadă în plus a importanței pe care Cargill o atribuie regiunii Moldovei și partenerilor locali”, a spus Diana Ojică, Preşedintele Comitetului Cargill de Responsabilitate Socială.

Plantare Cargill 4_b

Peste 40 de elevi din clasele a VII-a si a VIII-a de la Şcoala de Arte și Meserii „Doctor Emanuiel Rigler” și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă au participat la o lecție de educație ecologică, organizată de voluntarii Cargill împreună cu Junior Achievement. Activitatea desfășurată împreună cu copiii i-a ajutat să conștientizeze importanţa biodiversității şi necesitatea protejării mediului înconjurător. Împreună cu Junior Achievement au identificat acțiuni pe care fiecare dintre ei le poate întreprinde pentru a sprijini dezvoltarea durabilă a comunităților în care trăiesc.
Daniela Staicu, manager Comunicare Junior Achievement România a declarat: „Ne-am bucurat să lucrăm cu elevii câteva activităţi practice despre responsabilitatea pentru alocarea resurselor locale şi grija pentru mediul înconjurător. Implicarea întregii comunităţi în acțiunea de împădurire este un prim pas către o societate mai responsabilă și mai curată”.
Peste 80 de voluntari Cargill, împreună cu Junior Achievement și partenerii locali de la primăria comunei, Şcoala de Arte și Meserii „Doctor Emanuiel Rigler”, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă, comunitatea fermierilor din zonă, precum și numeroși alți locuitori ai comunei, doritori să se implice în această activitate, au transformat un teren aflat într-un proces avansat de eroziune într-o viitoare pădure de salcâmi, plantând peste 7500 de copaci pe Dealul Holm din comună. Fiecare copil ce a participat la acțiunea de plantare a „adoptat” un copac sădit, dându-i propriul nume și angajându-se să aibă grija de el în anii ce vin.

Plantare Cargill 2_b

Evenimentul din comuna Ștefan cel Mare are loc în contextul extinderii parteneriatului strategic pe care Cargill îl dezvoltă cu fermierii din regiunea Moldovei de mai bine de 3 ani. Cargill ajută fermierii români să prospere oferindu-le o gamă largă de soluții pentru a contribui la succesul activității lor, pornind de la distribuția de inputuri agricole necesare înființării culturilor (semințe, îngrășăminte, produse pentru protecția plantelor) cu plata la recoltare, până la soluții pentru valorificarea recoltei, servicii de însilozare și soluții pentru gestionarea riscului reprezentat de volatilitatea prețurilor la produsele agricole. Cargill prefigurează o majorare a numărului fermierilor beneficiari ai acestor servicii de la 1200 până la 2000, la nivel național, în următoarea perioadă.

Plantare Cargill 1_b


„Acest proiect inițiat de Cargill este un bun exemplu de colaborare a companiei cu fermierii locali. Suntem bucuroşi să luăm parte la o astfel de acțiune, întrucât ne confirmăm angajamentul pe termen lung pe care ni-l asumăm cu toții față de comunitățile în care trăim și ne desfășurăm activitatea”, a menționat Ioan Melinte, administrator la SC Agrotur Moldova SRL, din județul Neamț.
Primăria comunei Ștefan cel Mare a sprijinit activ inițiativa Cargill, punând la dispoziție terenul pe care a avut loc acțiunea de împădurire și colaborând atât cu voluntarii, cât și cu școlile din localitate pentru o bună desfășurare a activității. „Cargill a oferit ocazia copiilor din comună să fie responsabili față de mediul înconjurător, iar noi suntem onorați că avem alături o companie cu angajamente autentice față de comunitățile în care operează”, a spus primarul comunei Ștefan cel Mare, Sorin Ouatu.

Plantare Cargill 3_b

Proiectul Echipei Cargill de Responsabilizare Socială servește drept exemplu în promovarea misiunii companiei de a contribui la dezvoltarea durabilă a comunităților. Mii de angajați Cargill din peste 230 de unități din 30 de țări s-au alăturat organizațiilor locale pentru a promova angajamentul Cargill în favoarea sprijinirii fermierilor și a protecției mediului. Cargill este conștientă că succesul companiei depinde de dezvoltarea și bunăstarea comunităților și partenerilor săi, precum și de vitalitatea și conservarea resurselor naturale. 

Vizualizat: 1341 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii