Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
agroinfo_ro_header_big_homepage_728x90
Reclama header after big part 3

BURSA RAPIŢEI: Cotaţii între 360 şi 373 EURO/TONĂ!

Publicat: 07 iulie 2017 - 16:56
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Bursele americane au luat o pauză de Ziua Independenţei, acelaşi lucru întâmplându-se şi la bursele europene. Cotaţiile de la bursa pariziană au scăzut, ajungând, marţi, 4 iulie, la 370 euro/t de rapiţă.

Rapiţa cu livrare în august a fost cotată, nu de mult, peste marja de susţinere de 365,5 euro/t, însă, marţi, aceste cotaţii au scăzut. Jucătorii la bursă susţin că acest lucru devine periculos doar atunci când cotaţiile scad sub 360 euro/t. Atât timp cât acestea se menţin peste 360 euro/t, există potenţial să crească până la 370 şi chiar 373 euro/t. Este la fel ca în fotbal: „Atât timp cât durează campionatul, încă mai putem deveni campioni”.

Ar trebui însă analizat de unde vine stabilitatea preţurilor rapiţei. Mai puţini agricultori din SUA au mizat pe soia şi nu pe porumb, prin urmare, preţurile soia au crescut şi au determinat şi o creştere a preţurilor rapiţei. Conform ministerului agriculturii din SUA, suprafeţele cultivate cu soia însumează 89,5 mio acri, stabilind astfel un nou record, însă această cifră se află totodată sub aşteptările comercianţilor.

recoltare-rapita 2016_b

Recoltatul rapiţei este abia la început în Europa de est. Recolta din Polonia pare să fie mult mai bună faţă de cea din anul trecut. Centrul european MARS estimează o producţie de 3,16 tone la hectar în Polonia, o creştere semnificativă de 18 la sută faţă de 2,69 tone/ha de anul trecut. Asociaţia Agricultorilor din Germania estimează o producţie de rapiţă de 3,6 t/ha în Germania, această prognoză situându-se sub media de 3,9 t/ha a ultimilor cinci ani. Un factor determinant a fost seceta din unele regiuni, dar şi o răcire bruscă a vremii pe timp de noapte în luna aprilie, când rapiţa era în floare. Asociaţia estimează pentru Germania o recoltă de aprope 4,7 milioane de tone de rapiţă.
Sursa: agrarticker.de

Vizualizat: 1170 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

CEL MAI NOROCOS VIZITATOR DE LA AGROMALIM 2017

CEL MAI NOROCOS VIZITATOR DE LA AGROMALIM 2017

CONSTANTIN PETRAŞ, din Arad, este cel mai nororcos vizitator al Târgului Agromalim din 2017. Acesta a câştigat o junincă gestantă din rasa Bălţată Românească, oferită de Camera de Comerţ Arad, cu sprijinul Revistei FERMA, care a fost sponsor al marelui premiu.
Interviu cu:
CONSTANTIN PETRAŞ
RODICA PETRAŞ
GHEORGHE SĂPLĂCAN, director SCDCB Arad

Reporter Agroinfo: Violeta Mâţ
Operator imagine: Claudiu Borobei

Rapiţa, cultura anului în Arad! Daniela Herţeg continuă tradiţia familiei Soluţii Monosem, Galucho şi Gregoire Besson de la Cons DDA

Bancul zilei

Dorinţă...

Dorinţă...
Prinde un pescar peştişorul de aur. Detalii