Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

BUGET MAI MARE pentru PLĂȚILE DIRECTE ALE FERMIERILOR ROMÂNI!

Publicat: 09 ianuarie 2020 - 11:54
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

BUGETUL AGRICOL AL ROMÂNIEI. Ce se întâmplă cu subvențiile fermierilor români? Anvelopa financiară a României pentru perioada 2021-2027 este 20,12 miliarde de euro, susține un document semnat de Achim Irimescu, fostul ministru al agriculturii din România, actualmente ministru plenipotențiar Reprezentanța permanentă a României la UE, Bruxelles.

Din bugetul agricol repartizat țării noastre, pentru plățile directe ale fermierilor și măsurile de piață este alocată cea mai mare sumă, 13,37 miliarde de euro, în timp ce pentru dezvoltare rurală suma este de doar 6,75 miliarde de euro.

buget-agricol_b

Alocarea totală se menține practic la nivelul actual, datorită continuării convergenței externe propuse, care determină creșterea plăților directe, compensînd reducerea fondurilor pentru dezvoltarea rurală, susține Achim Irimescu.

Potrivit aceleiași surse, la nivelul Uniunii Europene, bugetul alocat noii Politici Agricole Comune (PAC) se reduce în următorul exercițiu financiar de la 36%, 420,4 miliarde de euro, cât este în actuala programare 2014-2020, la 27%, 372,2 miliarde de euro, în perioada 2021-2027.

Reducerea liniară a fondurilor destinate plăților directe, conform Comisiei Europene, ar fi de circa 4%, dar în prețuri curente depășește 16%. Reducerea fondurilor de dezvoltare rurală este egală pentru toate statele membre ale UE, 15,3%.

Noile obiective PAC pentru perioada 2021-2027

Competitivitatea producătorilor agricoli, respectiv: sprijinire veniturilor fiabile, creșterea competitivității, reechilibrarea puterii fermierilor în cadrul lanțului alimentar.
Aspectele de mediu și climă vizează combaterea schimbărilor climatice, promovarea utilizării durabile a resurselor naturale, protejarea biodiversității.
Noua PAC sprijină reînnoirea generațiilor, atragerea tinerilor în agricultură, promovarea ocupării forței de muncă și a creșterii economice și asigurarea unei calități înalte a alimentelor.

obiective-pac-2021_b

Vizualizat: 7411 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Agriculture Equipments prin departamentul APAN Horticultură oferă fermierilor maşini şi echipamente specializate pentru vie şi livezi de la producători de top: Clemens, Manez Lozano, TCM Cancela, Alma, INFACO, Lipco şi alţii, alături de tractoare McCormick (48 - 112CP), atât modele consacrate cât şi modele noi din gama X, modele F100 TOP, X2.30, F70 şi F80. În fiecare zi a târgului Indagra, vizitatorii au avut posibilitatea să deguste vinuri din gama "Caii de la Letea" produse în podgoria Sarica Niculiţei, care recomandă utilajele Clemens şi tractoarele McCormick.

Interviu cu Lucian Milea, specialist pomicultură şi viticultură APAN Horticultură.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Brinkman - Let’s improve together Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Planuri...

Planuri...
Doi îndrăgostiţi stau pe o bancă, în parc: Detalii