Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

BRUXELLES: DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ pentru PLATA AVANSULUI DIN SUBVENȚIILE APIA!

Publicat: 02 august 2018 - 16:37
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

VEȘTI BUNE! Fermierii europeni vor primi un avans din subvențiile aferente anului 2018 de 70% din plățile directe care li se cuvin și 85% din plățile compensatorii pe măsurile de dezvoltare rurală, a anunțat, în urmă cu puțin timp, comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan. O altă decizie în avantajul fermierilor este derogarea de la anumite reguli impuse pentru plata pe înverzire

Au fost luate două decizii la nivelul Comisiei Europene pentru a ajuta agricultorii în condițiile în care multe culturile agricole din Europa au fost grav afectate de secetă. 

Plățile în avans vor fi mai mari, fermierii vor primi până la 70% din plățile directe și 85% din plățile compensatorii acordate în cadrul măsurilor de dezvoltare rurală. Plata avansului din subvenții se va efectua începând cu mijlocul lunii octombrie 2018, iar fermierii nu vor fi nevoiți să aștepte demararea , abia în decembrie, a plăților finale, beneficiind astfel de bani mult mai repede.

De asemenea, Comisia Europeană a dat derogări de la cerințele specifice privind ecologizarea, și anume normele de diversificare a culturilor și zona de interes ecologic, ZIE, pentru a permite utilizarea terenurilor respective pentru producția de hrană necesară animalelor. Se ia în considerare, de asemenea, adoptarea de noi derogări în ceea ce privește ecologizarea, pentru a permite agricultorilor o mai mare flexibilitate în producerea furajelor. Aceste măsuri vor avea un beneficiu deosebit pentru crescătorii de animale, se arată în comunicatul transmis nouă de Comisia Europeană.

Comisarul pentru Agricultură, Phil Hogan, a declarat: "Sunt foarte preocupat de aceste evoluții climatice prelungite. Am fost în contact cu o serie de miniștri din țările afectate, pentru a discuta situația și a obține evaluări actualizate ale impactului acesteia. Comisia, ca întotdeauna, este pregătită să sprijine agricultorii afectați de secetă, utilizând o serie de instrumente, inclusiv plăți în avans mai mari, derogări de la cerințele privind ecologizarea și ajutorul de stat. Politica agricolă comună oferă deja o plasă de siguranță agricultorilor care trebuie să facă față unor evenimente imprevizibile Încurajez toate statele membre să analizeze toate acțiunile și măsurile posibile prevăzute în legislația noastră ".

În conformitate cu normele existente privind ajutoarele de stat pentru agricultură, pot fi acordate ajutoare de până la 80% din prejudiciile cauzate de secetă (sau până la 90% în zonele cu constrângeri naturale), sub rezerva anumitor condiții specifice. Ca să vină în sprijinul fermierilor afectați de secetă sau alte condiții climatice, statele membre UE pot acorda un ajutor de minimis din bugetul național de până la 15 000 EUR pe agricultor pe o perioadă de trei ani, fără să mai notifice Comisia Europeană.

Vizualizat: 7730 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Itu Roxana
|
08. 04, 2018. Saturday 11:42
Pentru ei,la noi au scos și înverzirea din calculul pt creditare Vai de noi!
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Titan Machinery la Agromalim 2019

Titan Machinery la Agromalim 2019

Titan Machinery Romania a prezentat la Agromalim 2019 întreaga gamă de tractoare Case IH, combine Case IH, semănători şi utilaje pentru prelucrarea solului Vaderstad, maşini de fertilizat Sullky, pluguri Gregoire Besson şi alte utilaje.

Interviu cu Răzvan Tomescu - director marketing Titan Machinery România

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

A inceput INDAGRA! Hibridul SY Experto - producţie record Semănat în sistem No-till

Bancul zilei

După luptă

După luptă
Ştefan cel Mare dupa o luptă: Detalii