Adama
Vinasa Rompak

Braşov: Numărul total al exploataţiilor agricole a scăzut cu 22,9%, în ultimii opt ani

Publicat: 02 septembrie 2011 - 08:56
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În judeţul Braşov, numărul total al exploataţiilor agricole a scăzut în ultimii opt ani, cu 22,9%, în timp ce numărul celor care utilizează suprafeţele agricole s-a redus cu 23,12%, conform datelor provizorii ale recensământului agricol 2010, date publicităţii de Direcţia Judeţeană de Statistică Braşov.

Acest lucru a fost determinat de concentrarea suprafeţelor agricole, de la o medie de 4,54 hectare pe o exploataţie agricolă utilizată în anul 2002, la o medie de 5,82% pe o exploataţie agricolă utilizată în anul 2010.

De asemenea, acest lucru a mers în paralel cu dublarea numărului de exploataţii agricole cu personalitate juridică, exploataţii care au concentrat unităţi agricole mici, dar şi cu micşorarea suprafeţei agricole utilizate cu 3165,58 hectare, odată cu ieşirea din circuitul agricol a acestor suprafeţe.

Pe locul 9 la media de suprafaţă a unei exploataţii agricole
Din punct de vedere al suprafeţei care revine în medie unei exploataţii agricole, deci a concentrării suprafeţelor agricole, judeţul Braşov se situează pe locul 9 cu 5,14 hectare, după judeţele Constanţa, Timiş, Brăila, Tulcea, Arad, Caraş-Severin, Ialomiţa, Călăraşi.

Acelaşi loc este ocupat şi după numărul de societăţi comerciale agricole cu capital majoritar privat, 725 de societăţi.

Teren agricol cultivat_b

În ceea ce priveşte suprafaţa utilizată pentru grădini familiare, aceasta a scăzut cu 22,63%, iar suprafaţa agricolă utilizată pentru păşuni şi fâneţe a crescut cu 8,39%.
De asemenea, terenul agricol utilizat a scăzut cu 18,18% faţă de cel înregistrat la recensământul din anul 2002.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 1822 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii