Compania Bayer CropScience România, lider inovator în domeniul protecţiei culturilor, seminţelor, biotehnologiei şi al controlului dăunătorilor non-agricoli, îşi anunţă planurile pentru 2014.
„Ca lider de piaţă în domeniul cercetării şi dezvoltării în sectorul agricol, ne propunem să furnizăm fermierilor români soluţii inovatoare, de înaltă calitate, pentru a spori calitatea şi productivitatea recoltelor lor. Susţinem şi contribuim la creşterea sectorului agricol din România prin mărirea echipei locale de experţi şi prin extinderea activităţilor de dezvoltare locale. Acest lucru ne va ajuta să oferim consultanţă personalizată fermierilor şi să recomandăm oferte perfect adaptate condiţiilor locale specifice”, a declarat Alexander Buschermoehle, director Bayer CropScience România & Bulgaria.
Potrivit unui comunicat de presă al companiei, Bayer va continua să ofere pachete tehnologice atractive, precum Pachetul Falcon pentru cereale sau Pachetele Biscaya & Proteus pentru seminţele de rapiţă. Pentru a demonstra eficacitatea soluţiilor companiei şi pentru a oferi cele mai recente informaţii clienţilor săi, Bayer CropScience va organiza mai multe evenimente informative şi demonstrative în 2014, în mai multe regiuni din ţară.
„Anul acesta lansăm şi produsul Hussar Active. Este un produs care vizează culturile de cereale, care va rezolva o parte din buruienile problemă privind gramineele din culturile de cereale. În zona de producere de sămânţă, dorim să extindem paleta noastră de hibrizi cu încă două ramuri. În viitorul foarte apropiat ne vom concentra pe partea de hibrizi. Anul acesta vom avea în portofoliu 6 hibrizi de rapiţă, dar în viitorul mediu avem în vedere şi culturile cerealiere”, a explicat Gabi Raviczki, director de marketing Bayer CropScience.
Printre alte planuri ale Bayer CropScience în România mai sunt incluse şi organizarea a două dezbateri ştiinţifice la care vor lua parte atât specialişti din România, dar şi de la institute de cercetare din străinatate. Mihai Gheorghe, director comercial al Bayer CropScience a declarat că „vom dubla numărul de specialişti în domeniul tehnic din echipa noastră, ceea ce ne va duce la o creştere a consultanţei pe care o oferim la nivelul fermei. Am intensificat loturile de dezvoltare şi omologare cu peste 60% în aşa fel încât să obţinem rezultate care să fie directe, în condiţiile din România, cu specificul climatic şi al buruienilor şi dăunătorilor pe care-i întâlnim aici. La nivelul fermelor, numărul de loturi demonstrative prin care ne facem cunoscute performanţele tehnice ale produselor noastre a crescut cu peste 100% în ultimii ani şi această tendinţă va continua pentru că noi considerăm că este extrem de important ca fermierul să vadă în ferma lui performanţele tehnice ale produselor Bayer. Începând cu acest an vom lansa două dezbateri ştiinţifice. Una dintre ele va avea loc pe data de 27 februarie la Bucureşti, o dezbatere ştiinţifică la care avem invitaţi atât specialişti din România cât şi specialişti din diverse institute de cercetări din afara ţării în cadrul căreia vom dezbate probleme legate de tehnologia din cultură pentru cereale. Iar în luna mai ne dorim aceeaşi dezbatere ştiinţifică pentru cultura de rapiţă”.
Anul trecut a fost, de asemenea, lansată prima ofertă de 4 noi hibrizi de seminţe oleaginoase de rapiţă pentru piaţa românească. Bayer intenţionează să introducă alte 2 varietăţi în acest an şi să-şi intensifice prezenţa şi în această recoltă importantă.