KWS+
Reclama header after big part 2

BANII REDISTRIBUIȚI din SUBVENȚII MICILOR FERMIERI ȘI CELOR TINERI!

Publicat: 05 decembrie 2019 - 14:23
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

EXCLUSIV. AGROINFO a avut o discuție, în exclusivitate, cu doi reprezentanți importanți ai României la Bruxelles. Europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală din Parlamentul European și Mihail Dumitru, director general al Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, DG Agri Comisia Europeană au explicat cele două propuneri pentru plafonarea subvențiilor din agricultură în noua Politică Agricolă Comună, 2021-2027.

MIHAIL DUMITRU, DIRECTOR GENERAL DG AGRI, COMISIA EUROPEANĂ: Nu ar trebui să ne limităm numai la plafonare pentru că propunerea Comisiei este o reducere progresivă cu plafonarea la 100.000 de euro (suma maximă pe care va putea să o încaseze un fermier din subvenții n.r.). Practic, începe scăderea de la 60.000 de euro, progresiv. În propunerea noastră, plafonarea merge în paralel cu refolosirea banilor care se obțin din acest proces pentru redistribuție pentru fermierii mici, fermierii tineri, pentru scheme ecologice.

DANIEL BUDA, EUROPARLAMENTAR, VICEPREȘEDINTE COMISIA DE AGRICULTURĂ, PARLAMENT EUROPEAN: Asta este viziunea Comisiei. Parlamentul European a nuanțat puțin această chestiune, a spus în felul următor: minim 10% din suma alocată statelor membre pentru Pilonul 1 (plăți directe n.r.) se redistribuie către fermierii mici și mijlocii. Minim 10% ceea ce înseamnă că poate să fie și o sumă mai mare de 10%, poate să fie 20%. Sau poate să opteze, alternativ, pe ceea ce înseamnă plafonare la 100.000 de euro cu reducerea a 50% din cheltuielile cu forța de muncă.

A avut loc o întâlnire a raportorilor pe acest regulament (săptămâna trecută a fost întâlnirea n.r.), s-a convenit, s-au decis articolele care vor fi redeschise și mă bucur că acest articol privind plafonarea nu a fost redeschis, astfel încât putem să mergem într-un trialog cu Comisia, Consiliul și Parlamentul cu această soluție a Parlamentului care, spun eu, este adaptată nevoilor din fiecare țară și fiecare țară poate să-și stabilească ce se întâmplă. Cu alte cuvinte, nu vine Comisia Europeană să spună, să dicteze statelor membre ce să facă. Statele membre au această oportunitate.

Dealtfel, Comisia Europeană a venit cu o chestiune care ajută mult statele membre. Astfel, Comisia le-a oferit posibilitatea să-și facă acele planuri strategice. Nu venim noi de la Bruxelles să spunem care e dimensiunea șanțului lângă o parcelă. O stabilesc cei din țara respectivă. Este un mare pas înainte cu acest aspect. Este important însă ca și fermierii să vină și să concure la ceea ce înseamnă îndeplinirea obiectivelor de mediu la nivel global.

buda-mihai-dumitru_b

Europarlamentarul Daniel Buda (PPE), stânga, și Mihail Dumitru, director general DG Agri Comisia Europeană la RALF 2019

Așadar, plafonarea subvențiilor pe fermier și explotație agricolă rămâne la latitudinea statelor membre UE pentru perioada 2021-2027. Plățile directe ale fermierilor nu vor arăta însă ca acum dacă luăm în calcul plafonarea. Va fi o schimbare în modul de acordare a plăților directe? 

DANIEL BUDA, EUROPARLAMENTAR, VICEPREȘEDINTE COMISIA DE AGRICULTURĂ, PARLAMENT EUROPEAN: Da, dar va fi o schimbare în bine. Suma alocată României este în creștere, astfel va fi o creștere și a sumei pe hectar. Pentru că noi, până acum, am avut 195 de euro pe hectar și vom ajunge undeva la 215 euro pe hectar. Depinde foarte mult și aici de ce vor face statele membre raportat la bugetul pe care-l vor pune în dreptul Uniunii Europene, pentru că este o dezbatere, unele state membre nu vor să vină cu contribuții suplimentare financiare la bugetul Uniunii Europene și este complicat să faci mai multe cu bani mai puțini.

MIHAIL DUMITRU, DIRECTOR GENERAL DG AGRI, COMISIA EUROPEANĂ: Trebuie să știți că discuția legată de plafonare este o discuție în cadrul financiar multianual (CFM). Ea este și în politica agricolă comună, prin componenta de redistribuire, dar este un subiect care va fi discutat de șefii de stat și de guvern când se vor pune de acord pe buget. Știți că, pe buget, discuțiile sunt în derulare, atât în Parlament, cât și în Consiliu. Noi, Comisia Europeană, am propus un buget care să reprezinte 1,11% din Produsul Intern Brut (PIB) al statelor membre, Parlamentul a propus 1,3%, Președinția finlandeză a venit cu o primă propunere care a supărat multă lume, cu 1,01%. Zilele acestea așteptăm să vină cu o altă propunere.

DANIEL BUDA, EUROPARLAMENTAR, VICEPREȘEDINTE COMISIA DE AGRICULTURĂ, PARLAMENT EUROPEAN: Este destulă ipocrizie și la nivelul Bruxelles-ului pentru că, de exemplu, Austria, Olanda, alte țări nu vor să vină cu mai mulți bani, spun: facem mai multe cu mai puțini bani. Nu ai cum. Ai provocări majore, ai provocări care înseamnă migrația, ai nevoie de investirea banilor pentru securitate, e Brexit-ul, sunt mai puțini bani care vin la bugetul Uniunii. Deci, ai nevoie de mai mulți bani ca să faci față la noile realități, ori dacă nu se pun acești bani, e complicat.

Europarlamentarul Daniel Buda (PPE) și directorul general DG Agri, Mihail Dumitru, au participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Forumul Fermierilor RALF 2019, unul dintre cele mai importante evenimente din agricultura românească.

Vizualizat: 4194 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

NOI SUBVENȚII MARI, NEGOCIATE ASTĂZI DE FERMIERI CU MINISTRUL AGRICULTURII!

NOI SUBVENȚII MARI, NEGOCIATE ASTĂZI DE FERMIERI CU MINISTRUL AGRICULTURII!

27 ianuarie 2021 - 18:31

SUBVENȚIE DE MII DE EURO PE HECTAR! Fermierii au discutat astăzi cu ministrul agriculturii, Adrian Oros, cum vor arăta noile subvenții pe hectar pentru legume. Practic, ajutorul de minimis acordat anul trecut pentru tomate va fi extins și pentru alte legume. Cuantumul ajutorului pentru tomate a fost de 3.000 de euro/1.000 mp cultivați cu tomate în spații protejate.

DECIZIE GUVERN ASTĂZI! ATENȚIE, FERMIERI! AMENZI PÂNĂ LA 20.000 DE LEI!

DECIZIE GUVERN ASTĂZI! ATENȚIE, FERMIERI! AMENZI PÂNĂ LA 20.000 DE LEI!

27 ianuarie 2021 - 17:56

COMUNICAT. În ședința Guvernului de astăzi, 27 ianuarie 2021, a fost adoptată Hotărârea referitoare la modificarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, aprobate prin HG nr. 707/2018. Amenzile pentru cei care nu stârpesc această buruiană sunt uriașe.

SAIVAN FĂCUT SCRUM! FOCUL A FOST PUS INTENȚIONAT!

SAIVAN FĂCUT SCRUM! FOCUL A FOST PUS INTENȚIONAT!

27 ianuarie 2021 - 15:09

INCENDIU. Pompierii militari din județul Galați lucrează de peste 18 ore la lichidarea unui incendiu izbucnit marţi seara la un saivan de animale din localitatea Fârţăneşti, informează, miercuri, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi. Potrivit reprezentanților ISU Galați, focul a fost pus de o mână criminală.

O NOUĂ SUBVENȚIE PE HECTAR PENTRU FERMIERII ROMÂNI!

O NOUĂ SUBVENȚIE PE HECTAR PENTRU FERMIERII ROMÂNI!

27 ianuarie 2021 - 09:47

ANUNȚ! O nouă subvenție pe hectar pentru fermierii români pentru care sunt alocate, anul acesta, de 25 de milioane de euro! Anunțul l-a făcut ministrul agriculturii, Adrian Oros.

STRUCTURA FERMELOR DIN ROMÂNIA!

STRUCTURA FERMELOR DIN ROMÂNIA!

27 ianuarie 2021 - 08:52

NUMĂR MIC DE FERMIERI CU SUBVENȚII MARI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a explicat care este structura, în acest moment, a fermelor din România. Șeful MADR a spus că sunt 790.000 de mici ferme, care cer subvenții APIA, practic, majoritatea cererilor depuse la agenția de plăți, dar care nu se pot numi ferme sunt, mai degrabă, gospodării țărănești.

NOU DIRECTOR GENERAL ADAMA Agricultural Solutions!

NOU DIRECTOR GENERAL ADAMA Agricultural Solutions!

27 ianuarie 2021 - 08:04

COMUNICAT. Gabriela Vila va conduce operațiunile ADAMA Agricultural Solutions în România și Republica Moldova. Având o experiență de peste 20 de ani în sectorul agri-business,  Gabriela Vila a ocupat anterior poziția de Director Național de Vânzări în cadrul companiei.

MINISTRUL OROS: SUNT FIU DE MĂCELAR! TATA CREȘTEA MULȚI PORCI!

MINISTRUL OROS: SUNT FIU DE MĂCELAR! TATA CREȘTEA MULȚI PORCI!

26 ianuarie 2021 - 13:56

VIAȚA DE FAMILIE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a vorbit în cadrul emisiunii România Agricolă, Agro TV, despre familia sa, despre părinți, frați și bunici. Șeful MADR a dezvăluit că bunicii săi au fost chiaburi și din pricina aceasta au fost deportați, iar tatăl său a fost măcelar și creștea mulți porci.

FERMELE din ROMÂNIA CARE BENEFICIAZĂ ANUL ACESTA DE PLĂȚI APIA MAI MARI!

FERMELE din ROMÂNIA CARE BENEFICIAZĂ ANUL ACESTA DE PLĂȚI APIA MAI MARI!

26 ianuarie 2021 - 11:47

STRUCTURA FERMELOR DIN ROMÂNIA! Acordarea subvențiilor agricole trebuie făcută în funcție de fermă, de zona în care se află ferma, pentru a se împiedica părăsirea satelor, abandonarea zonelor rurale montane, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros. Chiar dacă în zona montană sunt ferme mici, cu producție mică, ele trebuie sprijinit cu plăți APIA mai mari pentru a fi menținute și ajutate să devină ferme comerciale, a adăugat șeful MADR.

Exporturile de PORUMB din Ucraina ar putea fi restricționate

Exporturile de PORUMB din Ucraina ar putea fi restricționate

26 ianuarie 2021 - 10:49

Ministerul Agriculturii din Ucraina și reprezentanții industriei au convenit asupra unui plafon privind volumul exportului de porumb, în încercarea de a reglementa exporturile de cereale şi a proteja crescătorii de animale. Această limitate este valabilă până la 30 iunie şi a fost stabiltă la 24 de milioane de tone de porumb, conform unui comunicatului oficial al guvernului, publicat luni (25.01.2021).

BANI PENTRU FERMIERI! MINISTERUL AGRICULTURII VĂ ANUNȚĂ ASTĂZI!

BANI PENTRU FERMIERI! MINISTERUL AGRICULTURII VĂ ANUNȚĂ ASTĂZI!

26 ianuarie 2021 - 10:22

COMUNICAT. Ministerul Agriculturii informează că, în perioada 01 februarie  – 30 aprilie 2021 se va desfășura cea de a doua sesiune de depunere a proiectelor din cadrul Componentei B - Implementarea activităților de cooperare ale Grupurilor de Acțiune Locală selectate din cadrul submăsurii 19.3 - Pregătirea și implementarea activităților de cooperare ale Grupurilor de Acțiune Locală – Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare

De peste 20 de ani, Edina Uifalusi cultivă pepeni verzi şi pepeni galbeni în comuna Pişcolt, (jud. Satu Mare) în câmp şi leguume în solar şi grădină. În ultimii cinci ani familia Uifalusi a cultivat numai pepeni hibrizi Syngenta: pepeni verzi Romanza şi Arashan și pepeni galbeni Flander. Află care sunt problemele cultivatorilor de pepeni şi de ce hibrizii altoiţi sunt mai viguroaşi, mai productivi şi mai rezistenţi la boli.
Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Inel de logodnă

Inel de logodnă
Un tânăr cumpără un inel de logodnă şi vrea să-l personalizeze: Detalii