Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

BANI PENTRU FERMIERI: CREȘTE SUMA ALOCATĂ pentru PLATA SUBVENȚIEI APIA!

Publicat: 12 septembrie 2019 - 11:42
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚII APIA 2019! Ministerul Agriculturii anunță că a crescut suma alocată pentru plata unei subvenții cuvenită fermierilor pentru anul 2019. Proiectul de act normativ, publicat pe 10 septembrie 2019, pe pagina oficială MADR modifică Hotărârea Guvernului nr.1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

Potrivit proiectului de act normativ, organismele/organizațiile de testare a soiurilor, de cercetare respectiv universităţile, institutele şi staţiunile de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol, indiferent de statutul lor juridic sau de modul lor de finanţare, al căror scop principal este de a realiza cercetare fundamentală, cercetare industrială sau dezvoltare experimentală, testarea noilor soiuri pentru introducerea în cultură, precum şi de a-şi face cunoscute rezultatele prin predare, publicare sau transfer de tehnologie vor beneficia de ajutorul de stat plătit pentru motorina utilizată în agricultură.

De asemenea, suma alocată pentru plata ajutorului de stat, cuvenit pentru acest an fermierilor, este suplimentată cu 15 milioane de lei.

motorina-10-sept_b

Prezentul proiect de act normativ propune soluții legislative care completează prevederile art.4 cu lista beneficiarilor schemei de ajutor de stat, în vederea eliminării situației discriminatorii privitoare la institutele/stațiunile beneficiare.

Totodată, prezentul proiect de act normativ modifică prevederile alin.(6) al art.10, în sensul creșterii sumei alocate pentru plata ajutorului de stat în anul 2019, de la 580.000,00 mii lei, la 595.606,000 mii lei, pentru a se asigura resurse financiare pentru plata ajutorului de stat aferent perioadei aprilie- iunie 2019.

Această modificare este fundamentată pe următoarele considerente:

-din suma totală alocată, de 580.000,00 mii lei (580 de milioane de lei n.r.), în anul 2019 au fost efectuate plăți în valoare de 492.903,87 mii lei, astfel:
274.381,35 mii lei – plăți aferente perioada iulie-sept.2018
89.320,16 mii lei – plăți aferente perioada oct.-dec. 2018
129.202,35 mii lei –plăți aferente perioada ian – martie 2019
-suma disponibilă pentru plata ajutorului de stat aferent perioadei aprilie – iunie 2019 este de 87.096,13 mii lei, insuficientă achitării contravalorii ajutorului de stat.
-necesitatea alocării suplimentare cu suma de 15.606,000 mii lei în completarea sumei disponibile în anul 2019, având în vedere suma determinată la plată și solicitată de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură
- dispozițiile legale cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2019, se arată în Nota de fundamentare la proiectul de act normativ.

Valoarea accizei la motorină pentru anul 2019 este de 1,8959 lei/litru.

Vizualizat: 11402 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ferma Pomicolă Curtici

Ferma Pomicolă Curtici

În vizită la Ferma Pomicolă Curtici, administrată de Marian Rotaru... O mândrie de livadă, pusă pe rod în urmă cu opt ani. O afacere în toată regula, de la producţie până la procesare!

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei
Fond muzical: Liviu Vasilică - Codrule mărite domn; Maria Lătăreţu - Cireşule, frunză rară

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

După 25 de ani

După 25 de ani
Două colege de liceu se reîntâlnesc după 25 de ani: Detalii