Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

BACIU (LAPAR): SE URMĂREȘTE DISTRUGEREA FERMELOR MARI!

Publicat: 06 iunie 2018 - 08:42
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

ATAC VIRULENT! Preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Laurenţiu Baciu, s-a lansat într-un atac virulent împotriva declaraţiilor comisarului european pentru agricultură Phil Hogan şi a oficialilor Comisiei Europene care au anunţat că vor plafona plățile directe pe fermă la suma de 100.000 de euro.  

Prin această lovitură dată de Bruxelles s-ar intenţiona falimentarea marilor exploataţii româneşti şi scoaterea lor de pe piaţa europeană pentru că ar reprezenta un real pericol pentru ceilalţi fermieri europeni.   

Eu nu mai înţeleg declaraţiile făcute de Phil Hogan pentru că de fiecare dată vine cu o altfel de declaraţie. Mi-aduc aminte de acum vreo trei ani când am avut o întâlnire cu dânsul condamna Politica Agricolă dusă de Cioloş că nu a alocat mai mulţi bani pe Europa de Est. Acum îl văd că vrea să plafoneze plăţile! Practic eu nu-l înţeleg! Care sunt DEDESUBTURILE? Noi am început să devenim un PERICOL pentru piaţa europeană şi atunci singurul mijloc care poate să ne pună frână este să distrugă exploataţiile mari. Pentru că cel mai uşor este de distrus exploataţiile mari; cel mai uşor este să FALIMENTEZE exploataţiile mari. Şi vorbesc în CUNOŞTINŢĂ de cauză, a precizat liderul LAPAR în exclusivitate pentru AGROINFO

Laurenţiu Baciu s-a declarat partizanul marilor fermieri care sunt mult mai vulnerabili faţă de cei mici (sic?!) pentru că au riscat construindu-şi averile prin leasinguri şi credite bancare neamortizate încă.

Se ţine langa că fermierii ăia mari nu mai au nevoie de subvenţii, da’ ce le dă cineva de pomană? Ăia mari sunt plini de datorii! Au fost nişte manageri mult mai curajoşi, şi-au dezvoltat o afacere, dar care se amortizează în timp. Şi ca să se amortizeze trebuiesc câteva zeci de ani. Asta trebuie să înţeleagă toată lumea; că-s mai vulnerabili fermierii mari decât fermierii mici. Sunt mult mai vulnerabili pentru că acele averi care se văd nu sunt ale lor! Alea sunt nişte averi care s-au făcut cu leasinguri, cu bănci, care nu sunt încă achitate. Deci, practic, poţi să spui că nu ei sunt acţionarii, ci acţionarii sunt băncile! A explicat Baciu. 

Comisia Europeană vrea să distrugă fermele mari est-europene!

În opinia preşedintelui LAPAR, ar exista o conspiraţie, oficialii Comisiei Europene urmărind distrugerea marilor exploataţii, reducerea producţiei agricole pentru ca acestea să fie mai lesne de cumpărat de investitorii comunitari.  
Aşa că EI au gândit-o foarte bine; sper să nu fie asta gândirea lui Phil Hogan! Dar au gândit-o foarte bine cum pot să DISTRUGĂ fermele mari! Pentru că e o chestie: ar prinde doi iepuri deodată; ar SLĂBI şi PRODUCŢIA agricolă, deci, nu ar mai fi un concurent de băgat în seamă pe piaţă, şi a doua, e şi mai UŞOR de CUMPĂRAT! Şi EI abia aşteaptă! Susține Laurenţiu Baciu.

Comisarul european Phil Hogan a declarat că proiecţia viitorului exerciţiu financiar pentru agricultura comunitară va urmări reducerea diferenţei dintre plăţile medii către fermierii din ţările membre. Astfel Comisia Europeană îşi propune să înjumătăţească diferenţa dintre nivelurile actuale şi 90 la sută din media UE. Propunem introducerea unui plafon a subvenţiilor la 60 mii de euro pe fermă. Economiile generate de această plafonare pot fi redistribuite fermierilor mai mici, care reprezintă bătăile inimii economiei rurale, a postat Hogan pe pagina lui de Facebook.

Mai mulţi bani pentru fermierii, medii, mici şi dezvoltare rurală

Avem statistici pentru fiecare stat, nu le știu din cap, dar au fost făcute aceste analize. Per total, 1% din fermieri, în majoritatea statelor, vor fi afectați de plafonare, dar sunt unele state precum România, Bulgaria, Slovacia, unde am aplicat mai multă flexibilitate în ceea ce privește salariile și costurile cu forța de muncă pentru a se adapta. Sper că aceste schimbări pe care le-am făcut vor ușura problema. Dar FIECARE STAT MEMBRU UE poate să păstreze acești bani (sumele rezultate în urma plafonării subvențiilor la 100.000 euro/fermă n.r.) pentru a-i redistribui către fermierii medii, mici și dezvoltare rurală, a declarat Phil Hogan, exclusiv pentru AGROINFO, la întâlnirea informală a miniștrilor agriculturii, desfășurată în Bulgaria.

 

 

Vizualizat: 6246 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

SECRETAR DE STAT MADR: AJUTOR PENTRU FERMA DE FAMILIE PLAFONAT LA 150.000 DE EURO!

SECRETAR DE STAT MADR: AJUTOR PENTRU FERMA DE FAMILIE PLAFONAT LA 150.000 DE EURO!

22 septembrie 2020 - 21:43

SUBVENȚII FERMIERI. Sprijinirea fermei de familie este unul dintre obiectivele pe care le vizează Planul Național Strategic (PNS) 2021-2027, la care lucrează acum Ministerul Agriculturii. Documentul va sta la baza acordării tuturor subvențiilor din agricultura românească. Ajutorul însă va fi plafonat la circa 150.000 de euro, anunță secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Emil Florian Dumitru.

LISTA LICEELOR AGRICOLE CARE PRIMESC BANI DE LA MINISTERUL AGRICULTURII!

LISTA LICEELOR AGRICOLE CARE PRIMESC BANI DE LA MINISTERUL AGRICULTURII!

22 septembrie 2020 - 20:18

COMUNICAT MADR. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale se află în plin proces de semnare a contractelor de finanțare pentru investiții specifice și asigurarea unor cheltuieli materiale pentru un număr de 56 de licee tehnologice cu profil preponderent agricol. Valoarea totală a finanțării pentru anul 2020 este de 10 milioane lei.

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU CELE 50 DE HECTARE PENTRU TINERII FERMIERI!

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU CELE 50 DE HECTARE PENTRU TINERII FERMIERI!

22 septembrie 2020 - 13:00

ANUNȚ. Proiectul de hotărâre de Guvern privind atribuirea a maxim 50 de hectare pentru tinerii fermieri care se instalează ca șefi de exploatație agricolă ar putea fi aprobat joi, în ședința de Guvern, a anunțat secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Emil Florian Dumitru.

ADIO SUBVENȚIE LA TOMATE?!

ADIO SUBVENȚIE LA TOMATE?!

22 septembrie 2020 - 11:42

ANUNȚ FĂCUT DE UN OFICIAL DIN MINISTERUL AGRICULTURII! Programul de ajutor de minimis pentru cultivatorii de tomate în spații protejate se încheie anul acesta, a anunțat secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Emil Florian Dumitru. Programul este în al treilea an, iar ajutorul de minimis se acordă pentru trei exerciții financiare. Oficialul din MADR a declarat că nu are un răspuns clar, la acest moment, legat de acordarea plăților pentru ciclul 2 al Programului.

MINISTRUL AGRICULTURII DIN UNGARIA SE OPUNE DISPARIȚIEI AJUTORULUI NAȚIONAL TRANZITORIU!

MINISTRUL AGRICULTURII DIN UNGARIA SE OPUNE DISPARIȚIEI AJUTORULUI NAȚIONAL TRANZITORIU!

22 septembrie 2020 - 10:19

SUBVENȚII FERMIERI. Comisia Europeană nu este de acord ca fermierii să primească și anul viitor ajutoarele naționale tranzitorii (ANT). A spus-o clar comisarul european pentru Agricultură, ieri, la Consiliul AGRIFISH, ținut la Bruxelles. În timp ce ministrul român al agriculturii nu a spus nimic despre aceste ajutoare în intervenția sa, ministrul agriculturii din Ungaria s-a opus eliminării lor.

INTEGRAL INTERVENȚIA MINISTRULUI OROS la BRUXELLES PENTRU SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

INTEGRAL INTERVENȚIA MINISTRULUI OROS la BRUXELLES PENTRU SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

22 septembrie 2020 - 08:47

OFICIAL. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a solicitat în cadrul Consiliului AGRIFISH, desfășurat ieri, la Bruxelles, înlocuirea plafonării subvențiilor pentru fermele mari cu plăți redistributive pentru fermele mici și medii, sprijin cuplat pentru carnea de porc și pasăre, lăsarea la aprecierea României stabilirea unui număr maxim de hectare pentru care să li se acorde tinerilor fermieri sprijinul complementar pentru venit. Toate sunt propuneri pentru noua politică agricolă, 2021-2027. Integral intervenția ministrului Oros!

DISPARE AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU, SUBVENȚIA DE CARE BENEFICIAZĂ CEI MAI MULȚI FERMIERI ROMÂNI?

DISPARE AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU, SUBVENȚIA DE CARE BENEFICIAZĂ CEI MAI MULȚI FERMIERI ROMÂNI?

22 septembrie 2020 - 07:30

SUBVENȚII APIA FERMIERI. Comisia Europeană nu este de acord cu continuarea plății către fermierii români a ajutoarelor naționale tranzitorii (ANT), de care beneficiază atât fermierii din vegetal, cât și crescătorii de animale, a anunțat comisarul european pentru Agricultură, la Consiliul AGRIFISH, desfășurat ieri, 21 septembrie 2020, la Bruxelles. Oficialul Comisiei Europene a precizat că 2020 este ultimul an de acordare a acestor ajutoare pentru fermieri. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a participat la Consiliul AGRIFISH.

COMISAR EUROPEAN AGRICULTURĂ: SUBVENȚII MAI MARI PENTRU MICII FERMIERI! ÎMPĂRȚIREA ECHITABILĂ A PLĂȚILOR!

COMISAR EUROPEAN AGRICULTURĂ: SUBVENȚII MAI MARI PENTRU MICII FERMIERI! ÎMPĂRȚIREA ECHITABILĂ A PLĂȚILOR!

21 septembrie 2020 - 23:30

CONSILIUL AGRIFISH, 21 SEPTEMBRIE 2020. Luni, 21 septembrie 2020, s-a desfășurat Consiliul AGRIFISH la Bruxelles, la care au participat miniștrii agriculturii din țările membre UE. Ministrul agriculturii Adrian Oros a fost prezent la acest eveniment. Comisarul european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, susține plafonarea plăților directe la suma de 100.000 de euro, rotunjirea plăților pentru micii fermieri sau plăți redistributive pentru aceștia cu scopul împărțirii echitabile a subvențiilor agricole.

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

21 septembrie 2020 - 22:02

DECIZIE MADR. Actualizarea Sistemului de Identificare a Parcelelor Agricole, realizarea ortofotoplanurilor și activitatea de aerofotogrammetrie vor fi făcute timp de 10 ani de personalul Ministerului Apărării Naționale, anunță un proiect de Ordonanță de Urgență publicat astăzi de Ministerul Agriculturii pe site-ul oficial. Decizia a fost luată pentru a nu se pierde banii europeni pentru subvențiile fermierilor români

CONFERINȚĂ USAMV CLUJ: PARTICIPĂ 250 DE CERCETĂTORI DIN 12 ȚĂRI!

CONFERINȚĂ USAMV CLUJ: PARTICIPĂ 250 DE CERCETĂTORI DIN 12 ȚĂRI!

21 septembrie 2020 - 15:28

EVENIMENT! Conferința anuală a USAMV Cluj-Napoca, denumită în 2020 ”Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă”, se va derula online, cu participarea a 250 de specialiști din țară și străinătate, anunță un comunicat USAMV Cluj, transmis pentru AGROINFO.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
micul fermier
|
06. 07, 2018. Thursday 15:58
Noroc cu Comisarul Hogan, ca se mai îngrijește careva de soarta micilor gospodarii. Ca Daea a devenit pe față un lobbyist al milionarilor roșii din Agricultura Româneasca! Cu toții abonați la subvențiile care le sporesc averea an de an, in timp ce micii fermieri, sunt ținuți doar cu vorbe goale, Lipsiti de capital de dezvoltare, in prag de subzistenta! Cum au auzit ca trebuie sa împartă subvențiile grase, cu micii fermieri, au sărit deodată ca arși toți milionarii (latifundiarii roșii) sa se plângă pe toate canalele media ca străinii vor sa-i îngroape, ca produc prea mult. Nu zău?! Cand de fapt de mult nu mai aveți nevoie de ele (majoritatea având linii de credit arhisuficiente ptr dezvoltarea fermei) iar subvențiile a devenit doar un mijloc de specula, de înavuțire personală. Ce exemplu mai bun putea veni decat cazul Agricost, Insula Mare a Brăilei?! Companie Subvenționată anual din banii noștri cu multe milioane euro, ca sa o scoată azi la vânzare MULT HULIȚILOR de străini!! Insa suma o încasează el, proprietarul, nu returneaza nimic statului din subvențiile încasate. Din sumele acelea uriașe, puteau fii construite scoli sau orfelinate sau policlinici sau finanțați absolvenții de Agronomie, ca sa nu mai plece din domeniu sau chiar din țara.
Insa toți acești mari latifundiari multimilionari cu rădăcini adânci in PSD, sunt mari patrioți doar in interviuri, nu si in fapte!! Aka agricultura, domeniul strategic, nu ne vindem țara, ca sa o prăduit noi!! La fel cum au facut si cu fabricile si uzinele privatizate, tot de găștile lor. Aceeași ipocrizie precum o auzi de la toată pleiada de senatori si deputați cu afaceri in domeniu, aflati cu toții de mulți ani in cardasie, cu șefii din Ministerul AGRI, (adica sifonarii fondurilor din agricultura prin Direcțiile Agricole, ADS, si APIA)
Mimând pe marii antreprenori, Toți sug la acelasi mare uger: fac o megaspecula cu subvențiile Europene (directe sau indirecte); de multe miliarde anual !! Și Se acoperă unii pe alții. Doar cand mai intra instituțiile Europene in încrengătura lor de hoție cu bani publici, mai cade câte una... Altfel, este una Grande Famiglia !!
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tomate cu toleranță la TSVW: Sandoline F1 și Ciciu F1 - Testimonial Florin Pop, Seleuș, Arad

Tomate cu toleranță la TSVW: Sandoline F1 și Ciciu F1 - Testimonial Florin Pop, Seleuș, Arad

Toleranța la virusul petelor de bronz (TSVW) este un criteriu foarte important pentru Florin Pop, legumicultor în Seleuș, județul Arad, atunci când alege hibrizii de tomate pe care îi cultivă. Legumicultorul este fidel hibrizilor Sandoline F1 și Ciciu F1 datorită gustului bun, vigorii plantelor și creșterii nedeterminate, un aspect care îi permite recoltarea eşalonată.

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Găini străine

Găini străine
Un ardelean, la piaţă: Detalii