Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

BACIU (LAPAR): SE URMĂREȘTE DISTRUGEREA FERMELOR MARI!

Publicat: 06 iunie 2018 - 08:42
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

ATAC VIRULENT! Preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Laurenţiu Baciu, s-a lansat într-un atac virulent împotriva declaraţiilor comisarului european pentru agricultură Phil Hogan şi a oficialilor Comisiei Europene care au anunţat că vor plafona plățile directe pe fermă la suma de 100.000 de euro.  

Prin această lovitură dată de Bruxelles s-ar intenţiona falimentarea marilor exploataţii româneşti şi scoaterea lor de pe piaţa europeană pentru că ar reprezenta un real pericol pentru ceilalţi fermieri europeni.   

Eu nu mai înţeleg declaraţiile făcute de Phil Hogan pentru că de fiecare dată vine cu o altfel de declaraţie. Mi-aduc aminte de acum vreo trei ani când am avut o întâlnire cu dânsul condamna Politica Agricolă dusă de Cioloş că nu a alocat mai mulţi bani pe Europa de Est. Acum îl văd că vrea să plafoneze plăţile! Practic eu nu-l înţeleg! Care sunt DEDESUBTURILE? Noi am început să devenim un PERICOL pentru piaţa europeană şi atunci singurul mijloc care poate să ne pună frână este să distrugă exploataţiile mari. Pentru că cel mai uşor este de distrus exploataţiile mari; cel mai uşor este să FALIMENTEZE exploataţiile mari. Şi vorbesc în CUNOŞTINŢĂ de cauză, a precizat liderul LAPAR în exclusivitate pentru AGROINFO

Laurenţiu Baciu s-a declarat partizanul marilor fermieri care sunt mult mai vulnerabili faţă de cei mici (sic?!) pentru că au riscat construindu-şi averile prin leasinguri şi credite bancare neamortizate încă.

Se ţine langa că fermierii ăia mari nu mai au nevoie de subvenţii, da’ ce le dă cineva de pomană? Ăia mari sunt plini de datorii! Au fost nişte manageri mult mai curajoşi, şi-au dezvoltat o afacere, dar care se amortizează în timp. Şi ca să se amortizeze trebuiesc câteva zeci de ani. Asta trebuie să înţeleagă toată lumea; că-s mai vulnerabili fermierii mari decât fermierii mici. Sunt mult mai vulnerabili pentru că acele averi care se văd nu sunt ale lor! Alea sunt nişte averi care s-au făcut cu leasinguri, cu bănci, care nu sunt încă achitate. Deci, practic, poţi să spui că nu ei sunt acţionarii, ci acţionarii sunt băncile! A explicat Baciu. 

Comisia Europeană vrea să distrugă fermele mari est-europene!

În opinia preşedintelui LAPAR, ar exista o conspiraţie, oficialii Comisiei Europene urmărind distrugerea marilor exploataţii, reducerea producţiei agricole pentru ca acestea să fie mai lesne de cumpărat de investitorii comunitari.  
Aşa că EI au gândit-o foarte bine; sper să nu fie asta gândirea lui Phil Hogan! Dar au gândit-o foarte bine cum pot să DISTRUGĂ fermele mari! Pentru că e o chestie: ar prinde doi iepuri deodată; ar SLĂBI şi PRODUCŢIA agricolă, deci, nu ar mai fi un concurent de băgat în seamă pe piaţă, şi a doua, e şi mai UŞOR de CUMPĂRAT! Şi EI abia aşteaptă! Susține Laurenţiu Baciu.

Comisarul european Phil Hogan a declarat că proiecţia viitorului exerciţiu financiar pentru agricultura comunitară va urmări reducerea diferenţei dintre plăţile medii către fermierii din ţările membre. Astfel Comisia Europeană îşi propune să înjumătăţească diferenţa dintre nivelurile actuale şi 90 la sută din media UE. Propunem introducerea unui plafon a subvenţiilor la 60 mii de euro pe fermă. Economiile generate de această plafonare pot fi redistribuite fermierilor mai mici, care reprezintă bătăile inimii economiei rurale, a postat Hogan pe pagina lui de Facebook.

Mai mulţi bani pentru fermierii, medii, mici şi dezvoltare rurală

Avem statistici pentru fiecare stat, nu le știu din cap, dar au fost făcute aceste analize. Per total, 1% din fermieri, în majoritatea statelor, vor fi afectați de plafonare, dar sunt unele state precum România, Bulgaria, Slovacia, unde am aplicat mai multă flexibilitate în ceea ce privește salariile și costurile cu forța de muncă pentru a se adapta. Sper că aceste schimbări pe care le-am făcut vor ușura problema. Dar FIECARE STAT MEMBRU UE poate să păstreze acești bani (sumele rezultate în urma plafonării subvențiilor la 100.000 euro/fermă n.r.) pentru a-i redistribui către fermierii medii, mici și dezvoltare rurală, a declarat Phil Hogan, exclusiv pentru AGROINFO, la întâlnirea informală a miniștrilor agriculturii, desfășurată în Bulgaria.

 

 

Vizualizat: 6166 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

Admitere 2020: Fii student la Facultatea de Bioingineria Resurselor Animaliere din Timișoara!

Admitere 2020: Fii student la Facultatea de Bioingineria Resurselor Animaliere din Timișoara!

01 iunie 2020 - 16:09

ADMITERE. Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului "Regele Mihai I al României" din Timișoara își așteaptă viitorii studenți la prima sesiune de admitere începând cu data de 7 iulie 2020. Preînscrierile online încep în 2 iunie.

Protecție superioară cu Austral® Plus

Protecție superioară cu Austral® Plus

01 iunie 2020 - 13:24

Austral® Plus este un insecto-fungicid ready-mix (gata formulat) pentru tratamentul semințelor de cereale paioase (grâu și orz).

DIRECTOR COMISIA EUROPEANĂ: AJUTOR URGENT pentru FERMIERI FĂRĂ OBLIGAȚIA JUSTIFICĂRII UTILIZĂRII BANILOR!

DIRECTOR COMISIA EUROPEANĂ: AJUTOR URGENT pentru FERMIERI FĂRĂ OBLIGAȚIA JUSTIFICĂRII UTILIZĂRII BANILOR!

01 iunie 2020 - 10:33

OFICIAL. AJUTOR DE CRIZĂ. AGROINFO a intrat în posesia transcriptului cu discuțiile dintre oficialul Comisiei Europene, directorul general adjunct al Directoratului pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Comisia Europeană, Mihail Dumitru, și europarlamentarii din Comisia AGRI, Parlamentul European, despre ajutoarele de criză pentru fermieri și procesatori. Mihail Dumitru a spus că fermierii trebuie să primească urgent ajutor financiar fără să fie obligați să justifice cu facturi cheltuirea banilor.

CREȘTE BUGETUL pentru PLĂȚILE DIRECTE ALE FERMIERILOR!

CREȘTE BUGETUL pentru PLĂȚILE DIRECTE ALE FERMIERILOR!

01 iunie 2020 - 08:56

OFICIAL. Comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală anunță că bugetul pentru plățile directe ale fermierilor, pentru dezvoltare rurală și alte ajutoare din agricultură crește cu 24 de miliarde de euro pentru următorul exercițiu financiar, 2021-2027.

CE REGULI SUNT OBLIGATORII pentru ȚĂRANII CARE VOR SĂ CREASCĂ PORC!

CE REGULI SUNT OBLIGATORII pentru ȚĂRANII CARE VOR SĂ CREASCĂ PORC!

01 iunie 2020 - 07:45

MAI CREȘTE ȚĂRANUL ROMÂN PORC? Interzicerea creșterii porcilor în gospodăriile țărănești este discutată inclusiv pe holurile insituțiilor europene din Bruxelles, unde se iau deciziile pentru agricultură și fermieri. Europarlamentarul român Daniel Buda, vicepreședinte Comisia AGRI din Parlamentul European spune că se discută intens decizia de interzicere a creșterii porcului în gospodăria țărănească. Dar așa ceva nu se va întâmplă în România, asigură eurodeputatul. Țăranilor însă li se vor impune reguli stricte.

ȘEFUL APIA, ÎN CONTROL! APIA, FOC CONTINUU!

ȘEFUL APIA, ÎN CONTROL! APIA, FOC CONTINUU!

31 mai 2020 - 19:23

SUBVENȚII APIA! Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a fost astăzi, duminică, 31 mai 2020, în control la APIA Constanța. Angajații APIA lucrează sâmbăta, duminica și-n toate sărbătorile și zilele libere. Foc continuu la APIA până la încheierea campaniei de depunere a cererii unice pentru subvențiile agricole aferente acestui an.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ PÂNĂ LA 5 IUNIE 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ PÂNĂ LA 5 IUNIE 2020!

31 mai 2020 - 18:05

Caracteristici meteorologice.În această perioadă va predomina un regim termic al aerului ușor mai scăzut, decât în mod obișnuit, în cea mai mare parte a țării. Temperatura medie diurnă a aerului se va încadra între 8...20°C, mai scăzută cu 1...4°C în raport cu mediile multianuale, pe aproape întreg teritoriul agricol.

Noile zone libere de pesticide ameninţă podgoriile din Franţa

Noile zone libere de pesticide ameninţă podgoriile din Franţa

31 mai 2020 - 17:44

Ideea aşa-numitelor zone fără pesticide (sau zone netratate) a apărut în Franţa ca o soluţie de protecţie împotriva efectelor nocive ale produselor de protecţie a plantelor, însă, în practică, implementarea lor nu pare să satisfacă fermierii sau rezidenţii locali.

CALENDAR PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN IUNIE 2020!

CALENDAR PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN IUNIE 2020!

31 mai 2020 - 17:20

SUBVENȚII APIA 2020! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează fermierii care este calendarul pentru luna iunie 2020 pentru plata subvențiilor din agricultură, aferente acestui an de cerere.

Creşterea randamentelor a redus presiunea asupra terenurilor agricole

Creşterea randamentelor a redus presiunea asupra terenurilor agricole

30 mai 2020 - 11:15

Dacă am înlătura complet progresul semnificativ în ceea ce priveşte productivitatea culturilor cerealiere începând cu 1962, astăzi am avea nevoie de două ori mai mult pământ pentru a obţine producţiile înregistrate în prezent.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
micul fermier
|
06. 07, 2018. Thursday 15:58
Noroc cu Comisarul Hogan, ca se mai îngrijește careva de soarta micilor gospodarii. Ca Daea a devenit pe față un lobbyist al milionarilor roșii din Agricultura Româneasca! Cu toții abonați la subvențiile care le sporesc averea an de an, in timp ce micii fermieri, sunt ținuți doar cu vorbe goale, Lipsiti de capital de dezvoltare, in prag de subzistenta! Cum au auzit ca trebuie sa împartă subvențiile grase, cu micii fermieri, au sărit deodată ca arși toți milionarii (latifundiarii roșii) sa se plângă pe toate canalele media ca străinii vor sa-i îngroape, ca produc prea mult. Nu zău?! Cand de fapt de mult nu mai aveți nevoie de ele (majoritatea având linii de credit arhisuficiente ptr dezvoltarea fermei) iar subvențiile a devenit doar un mijloc de specula, de înavuțire personală. Ce exemplu mai bun putea veni decat cazul Agricost, Insula Mare a Brăilei?! Companie Subvenționată anual din banii noștri cu multe milioane euro, ca sa o scoată azi la vânzare MULT HULIȚILOR de străini!! Insa suma o încasează el, proprietarul, nu returneaza nimic statului din subvențiile încasate. Din sumele acelea uriașe, puteau fii construite scoli sau orfelinate sau policlinici sau finanțați absolvenții de Agronomie, ca sa nu mai plece din domeniu sau chiar din țara.
Insa toți acești mari latifundiari multimilionari cu rădăcini adânci in PSD, sunt mari patrioți doar in interviuri, nu si in fapte!! Aka agricultura, domeniul strategic, nu ne vindem țara, ca sa o prăduit noi!! La fel cum au facut si cu fabricile si uzinele privatizate, tot de găștile lor. Aceeași ipocrizie precum o auzi de la toată pleiada de senatori si deputați cu afaceri in domeniu, aflati cu toții de mulți ani in cardasie, cu șefii din Ministerul AGRI, (adica sifonarii fondurilor din agricultura prin Direcțiile Agricole, ADS, si APIA)
Mimând pe marii antreprenori, Toți sug la acelasi mare uger: fac o megaspecula cu subvențiile Europene (directe sau indirecte); de multe miliarde anual !! Și Se acoperă unii pe alții. Doar cand mai intra instituțiile Europene in încrengătura lor de hoție cu bani publici, mai cade câte una... Altfel, este una Grande Famiglia !!
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Farm Tech la Indagra 2019

Farm Tech la Indagra 2019

La 15 ani de la înfiinţare şi după tot atâtea prezenţe la Indagra, Farm Tech SRL oferă acum soluţii complete pentru fermele zootehnice şi pentru manipulare cereale şi alte materiale. Alături de încărcătoarele frontale Schäffer, Farm Tech mai reprezintă branduri: Schäffer, Strautmann, Teagle, Göweil, Garant Kotte, Chioda Daniele, SIP, Tehnos şi Montefiori. Una dintre noutăţile de anul acesta a fost încărcător frontal electric Schäffer 23e, de 45CP:

Interviu cu Diya Shoucair, administrator Farm Tech.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Vine barza

Vine barza
Doctorul întreabă pe o viitoare mamă tânără: Detalii