Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

BACIU (LAPAR): SE URMĂREȘTE DISTRUGEREA FERMELOR MARI!

Publicat: 06 iunie 2018 - 08:42
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

ATAC VIRULENT! Preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Laurenţiu Baciu, s-a lansat într-un atac virulent împotriva declaraţiilor comisarului european pentru agricultură Phil Hogan şi a oficialilor Comisiei Europene care au anunţat că vor plafona plățile directe pe fermă la suma de 100.000 de euro.  

Prin această lovitură dată de Bruxelles s-ar intenţiona falimentarea marilor exploataţii româneşti şi scoaterea lor de pe piaţa europeană pentru că ar reprezenta un real pericol pentru ceilalţi fermieri europeni.   

Eu nu mai înţeleg declaraţiile făcute de Phil Hogan pentru că de fiecare dată vine cu o altfel de declaraţie. Mi-aduc aminte de acum vreo trei ani când am avut o întâlnire cu dânsul condamna Politica Agricolă dusă de Cioloş că nu a alocat mai mulţi bani pe Europa de Est. Acum îl văd că vrea să plafoneze plăţile! Practic eu nu-l înţeleg! Care sunt DEDESUBTURILE? Noi am început să devenim un PERICOL pentru piaţa europeană şi atunci singurul mijloc care poate să ne pună frână este să distrugă exploataţiile mari. Pentru că cel mai uşor este de distrus exploataţiile mari; cel mai uşor este să FALIMENTEZE exploataţiile mari. Şi vorbesc în CUNOŞTINŢĂ de cauză, a precizat liderul LAPAR în exclusivitate pentru AGROINFO

Laurenţiu Baciu s-a declarat partizanul marilor fermieri care sunt mult mai vulnerabili faţă de cei mici (sic?!) pentru că au riscat construindu-şi averile prin leasinguri şi credite bancare neamortizate încă.

Se ţine langa că fermierii ăia mari nu mai au nevoie de subvenţii, da’ ce le dă cineva de pomană? Ăia mari sunt plini de datorii! Au fost nişte manageri mult mai curajoşi, şi-au dezvoltat o afacere, dar care se amortizează în timp. Şi ca să se amortizeze trebuiesc câteva zeci de ani. Asta trebuie să înţeleagă toată lumea; că-s mai vulnerabili fermierii mari decât fermierii mici. Sunt mult mai vulnerabili pentru că acele averi care se văd nu sunt ale lor! Alea sunt nişte averi care s-au făcut cu leasinguri, cu bănci, care nu sunt încă achitate. Deci, practic, poţi să spui că nu ei sunt acţionarii, ci acţionarii sunt băncile! A explicat Baciu. 

Comisia Europeană vrea să distrugă fermele mari est-europene!

În opinia preşedintelui LAPAR, ar exista o conspiraţie, oficialii Comisiei Europene urmărind distrugerea marilor exploataţii, reducerea producţiei agricole pentru ca acestea să fie mai lesne de cumpărat de investitorii comunitari.  
Aşa că EI au gândit-o foarte bine; sper să nu fie asta gândirea lui Phil Hogan! Dar au gândit-o foarte bine cum pot să DISTRUGĂ fermele mari! Pentru că e o chestie: ar prinde doi iepuri deodată; ar SLĂBI şi PRODUCŢIA agricolă, deci, nu ar mai fi un concurent de băgat în seamă pe piaţă, şi a doua, e şi mai UŞOR de CUMPĂRAT! Şi EI abia aşteaptă! Susține Laurenţiu Baciu.

Comisarul european Phil Hogan a declarat că proiecţia viitorului exerciţiu financiar pentru agricultura comunitară va urmări reducerea diferenţei dintre plăţile medii către fermierii din ţările membre. Astfel Comisia Europeană îşi propune să înjumătăţească diferenţa dintre nivelurile actuale şi 90 la sută din media UE. Propunem introducerea unui plafon a subvenţiilor la 60 mii de euro pe fermă. Economiile generate de această plafonare pot fi redistribuite fermierilor mai mici, care reprezintă bătăile inimii economiei rurale, a postat Hogan pe pagina lui de Facebook.

Mai mulţi bani pentru fermierii, medii, mici şi dezvoltare rurală

Avem statistici pentru fiecare stat, nu le știu din cap, dar au fost făcute aceste analize. Per total, 1% din fermieri, în majoritatea statelor, vor fi afectați de plafonare, dar sunt unele state precum România, Bulgaria, Slovacia, unde am aplicat mai multă flexibilitate în ceea ce privește salariile și costurile cu forța de muncă pentru a se adapta. Sper că aceste schimbări pe care le-am făcut vor ușura problema. Dar FIECARE STAT MEMBRU UE poate să păstreze acești bani (sumele rezultate în urma plafonării subvențiilor la 100.000 euro/fermă n.r.) pentru a-i redistribui către fermierii medii, mici și dezvoltare rurală, a declarat Phil Hogan, exclusiv pentru AGROINFO, la întâlnirea informală a miniștrilor agriculturii, desfășurată în Bulgaria.

 

 

Vizualizat: 6272 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ PENTRU VÂNZAREA TERENURILOR AGRICOLE!

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ PENTRU VÂNZAREA TERENURILOR AGRICOLE!

23 noiembrie 2020 - 21:47

ȘEDINȚĂ DE GUVERN. Ministrul agriculturii Adrian Oros a anunțat, luni seara, într-un briefing susținut la finalul ședinței de Guvern, că a fost adoptată o ordonanță de urgență care modifică legea vânzării terenurilor agricole.

DECIZIA GUVERNULUI PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

DECIZIA GUVERNULUI PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

23 noiembrie 2020 - 20:31

ANUNȚ OFICIAL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat, în această seară, la finalul ședinței de Guvern că Ministerul Agriculturii a primit la rectificarea bugetară 1,2 miliarde de lei, sumă din care se va finaliza și plata avansului la subvențiile APIA cuvenit fermierilor pentru anul de cerere 2020.

ACUM! ANUNȚUL PRIM-MINISTRULUI ORBAN DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA PENTRU FERMIERI!

ACUM! ANUNȚUL PRIM-MINISTRULUI ORBAN DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA PENTRU FERMIERI!

23 noiembrie 2020 - 16:43

VIN BANII PENTRU FERMIERI! Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a anunțat acum, în deschiderea ședinței de Guvern de astăzi, 23 noiembrie 2020, că a suplimentat banii pentru plățile fermierilor. Premierul a precizat că plățile pentru care a fost nevoie de bani în plus sunt ajutorul de stat la motorina utilizată în agricultură și despăgubirile pe hectar pentru pierderile cauzate de secetă.

USAMV CLUJ: STUDIU PE MII DE CĂPUȘE!

USAMV CLUJ: STUDIU PE MII DE CĂPUȘE!

23 noiembrie 2020 - 16:23

CĂPUȘELE, PERICULOASE PENTRU OM ȘI ANIMAL. Timp de doi ani de specialiștii parazitologi din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca au efctuat un studiu pe mii de căpușe. Studiul a fost coordonat de prof.dr. Andrei Daniel Mihalca, prorector USAMV Cluj. Concluziile studiului au fost comunicate de USAMV Cluj Napoca într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

PLANUL GUVERNANȚILOR DE SALVARE A MICULUI FERMIER ȘI PRODUSULUI ROMÂNESC DIN FERME!

PLANUL GUVERNANȚILOR DE SALVARE A MICULUI FERMIER ȘI PRODUSULUI ROMÂNESC DIN FERME!

23 noiembrie 2020 - 08:48

VÂNZAREA PRODUSELOR DIN FERMELE ROMÂNEȘTI! Problema vânzării produselor românești din fermele din România, sprijinirea micilor fermieri să-și valorifice producția, ar urma să fie rezolvată printr-un program anunțat de ministrul agriculturii Adrian Oros. Sumele alocate pentru acest plan au fost anunțate de europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte COMAGRI, Parlamentul European.

FERMELE DIN ROMÂNIA CARE VOR BENEFICIA DE UN AJUTOR DE 550 MILIOANE DE EURO!

FERMELE DIN ROMÂNIA CARE VOR BENEFICIA DE UN AJUTOR DE 550 MILIOANE DE EURO!

23 noiembrie 2020 - 07:36

SUBVENȚII AGRICULTURĂ! În următorul exercițiu financiar, 2021-2027, sunt alocate 550 de milioane de euro care vor fi direcționate sub forma subvențiilor pentru fermele din agricultura ecologică. Anunțul a fost făcut de europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European.

CUANTUM AJUTOR PENTRU UN TÂNĂR FERMIER!

CUANTUM AJUTOR PENTRU UN TÂNĂR FERMIER!

23 noiembrie 2020 - 07:10

SUMĂ DUBLĂ! Suma acordată pentru un tânăr fermier român care se instalează ca șef de exploatație agricolă crește de la 50.000 de euro, cât este în prezent, la 100.000 de euro. Decizia a fost luată la Bruxelles și este anunțată și de ministrul agriculturii, Adrian Oros, și europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele COMAGRI, Parlamentul European.

PLATĂ REDISTRIBUTIVĂ PENTRU FERMA DE FAMILIE ÎN VALOARE DE 200 DE MILIOANE DE EURO!

PLATĂ REDISTRIBUTIVĂ PENTRU FERMA DE FAMILIE ÎN VALOARE DE 200 DE MILIOANE DE EURO!

23 noiembrie 2020 - 06:27

PLATĂ PENTRU FERMA DE FAMILIE! Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte COMAGRI, Parlamentul European, a anunțat că, în perioada următoare, ferma de familie va fi subvenționată cu 200 de milioane de euro. Ministrul agriculturii Adrian Oros a declarat că ferma de familie va beneficia de o plată redistributivă.

SUBVENȚIA APIA DE 500 DE EURO/HECTAR, APROBATĂ DE COMISIA EUROPEANĂ!

SUBVENȚIA APIA DE 500 DE EURO/HECTAR, APROBATĂ DE COMISIA EUROPEANĂ!

22 noiembrie 2020 - 08:44

COMUNICAT. Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 12,4 milioane de euro (59,5 milioane RON) pentru sprijinirea producătorilor de vin afectați de pandemia de coronavirus, anunță Reprezentanța în România a Comisiei Europene, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

GOSPODĂRIA ȚĂRĂNEASCĂ, SCUTITĂ DE PLATA IMPOZITULUI PE TEREN ȘI CLĂDIRI!

GOSPODĂRIA ȚĂRĂNEASCĂ, SCUTITĂ DE PLATA IMPOZITULUI PE TEREN ȘI CLĂDIRI!

22 noiembrie 2020 - 07:41

LEGE PROMULGATĂ! Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 20 noiembrie 2020, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii cooperației agricole nr. 566/2004. Astfel, noutatea mare este că gospodăria țărănească poate deveni membră în cooperativa agricolă și să beneficieze de aceleași facilități fiscale ca oricare alt membru, scutiri de la plata impozitului pe teren și clădiri.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
micul fermier
|
06. 07, 2018. Thursday 15:58
Noroc cu Comisarul Hogan, ca se mai îngrijește careva de soarta micilor gospodarii. Ca Daea a devenit pe față un lobbyist al milionarilor roșii din Agricultura Româneasca! Cu toții abonați la subvențiile care le sporesc averea an de an, in timp ce micii fermieri, sunt ținuți doar cu vorbe goale, Lipsiti de capital de dezvoltare, in prag de subzistenta! Cum au auzit ca trebuie sa împartă subvențiile grase, cu micii fermieri, au sărit deodată ca arși toți milionarii (latifundiarii roșii) sa se plângă pe toate canalele media ca străinii vor sa-i îngroape, ca produc prea mult. Nu zău?! Cand de fapt de mult nu mai aveți nevoie de ele (majoritatea având linii de credit arhisuficiente ptr dezvoltarea fermei) iar subvențiile a devenit doar un mijloc de specula, de înavuțire personală. Ce exemplu mai bun putea veni decat cazul Agricost, Insula Mare a Brăilei?! Companie Subvenționată anual din banii noștri cu multe milioane euro, ca sa o scoată azi la vânzare MULT HULIȚILOR de străini!! Insa suma o încasează el, proprietarul, nu returneaza nimic statului din subvențiile încasate. Din sumele acelea uriașe, puteau fii construite scoli sau orfelinate sau policlinici sau finanțați absolvenții de Agronomie, ca sa nu mai plece din domeniu sau chiar din țara.
Insa toți acești mari latifundiari multimilionari cu rădăcini adânci in PSD, sunt mari patrioți doar in interviuri, nu si in fapte!! Aka agricultura, domeniul strategic, nu ne vindem țara, ca sa o prăduit noi!! La fel cum au facut si cu fabricile si uzinele privatizate, tot de găștile lor. Aceeași ipocrizie precum o auzi de la toată pleiada de senatori si deputați cu afaceri in domeniu, aflati cu toții de mulți ani in cardasie, cu șefii din Ministerul AGRI, (adica sifonarii fondurilor din agricultura prin Direcțiile Agricole, ADS, si APIA)
Mimând pe marii antreprenori, Toți sug la acelasi mare uger: fac o megaspecula cu subvențiile Europene (directe sau indirecte); de multe miliarde anual !! Și Se acoperă unii pe alții. Doar cand mai intra instituțiile Europene in încrengătura lor de hoție cu bani publici, mai cade câte una... Altfel, este una Grande Famiglia !!
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Anul 2020 a fost unul dificil din punct de vedere climatic şi pentru Cramele Recaş.

Află cum au gestionat combaterea bolilor și dăunătorilor la vița-de-vie, schema de tratamente include produse sistemice, cât și de contact, cu soluții eficiente împotriva făinării, manei, acarienilor, moliei și putregaiului cenușiu. Gheorghe Iova, directorul general Cramele Recaș apreciază produsele pentru protecția plantelor de la Syngenta şi este mulțumit de eficiența produselor Affirm®, Switch® și Thiovit® Jet, iar anul acesta a remarcat poențialul noilor soluții fungicide Taegro® şi Orondis™ Ultra.

Reporter: Gheorghe Ghișe
Video: Zsolt Tamássy

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie AGRO EDMA, 2.500 ha: La discuit și fertilizat cu Massey Ferguson 8740S DYNA-VT şi 7726S DYNA 6

Bancul zilei

Control

Control
Tatăl controlează caietul feciorului mai mic: Detalii