Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Agraria 2018
Reclama header after big part 3

Baciu (LAPAR) e în Estonia, la ADUNAREA GENERALĂ ELO!

Publicat: 14 iunie 2017 - 10:29
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În perioada 12.06-15.06.a.c, Laurenţiu Baciu, participa la Adunarea Generală ELO, care se desfăşoară în Tallinn ( Estonia). 

Potrivit unei informări oficiale a LAPAR, în prima parte a întâlnirii, a fost ales Preşedintele ELO (European Landowners' Organization- Organizaţia Europeană a Proprietarilor de Terenuri ), în persoana lui: Pierre Olivier Drege .

Printre subiectele din agenda întâlnirii, regăsim:
- Politică Agricolă Comună;
- Vânzarea terenurilor;
- Inovarea;
- Efectele Embargoului Rusesc , asupra Statelor Baltice.

În cadrul Adunării Generale ELO, Laurenţiu Baciu, a avut un discurs apreciat de către participanţi, inclusiv de noul Preşedinte Pierre Olivier Drege .
Subiectele aduse în discuţie de către acesta au fost:
- comunicarea deficitară între ministerul Mediului, Finanţelor şi Agriculturii.
- circulaţia terenurilor: Limitarea proprietăţii este un abuz- dreptul de proprietate este fundamental. Pământul este un bun naţional, care trebuie folosit în scopul agriculturii şi nu împotriva ei, care nu trebuie considerat că orice alt bun comercial.
Tranzacţiile cu pământ necontrolate pot genera mişcări sociale şi reprezintă un pericol pentru siguranţă alimentară.
Furnizorii de utilităţi ( electricitate, apă, canalizare, gaze) aduc atingere dreptului de proprietate.

Până acum cel mai disputat subiect a fost dreptul de proprietate , accesul la teren şi barierele naţionale. Titlul şedinţei ar putea fi: “Dreptul de proprietate în pericol”.

Vizualizat: 981 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Lemken la Agritechnica 2017

Noutăţi Lemken la Agritechnica 2017

Câteva dintre noutăţile Lemken la Agritechnica 2017 prezentate de către Franz Jakoby – reprezentantul companiei în România: semănătoarea de precizie Azurit 9, plugul Diamant 11 şi aplicaţia dezvoltată împreună cu AppsforAgri.

Semănătoarea Azurit 9 dispune seminţele de porumb pe două rânduri, în format „DeltaRow” - în triunghi. Astfel, fiecare plantă are cu 70% mai mult spaţiu pentru nutriţie, ceea ce conduce la o mai bună acoperire a solului şi o rezistenţă mai bună la secetă a plantelor. Azurit 9 are un buncăr central de sămânţă de 600 litri şi buncăr pentru microfertilizare. Pentru fertilizarea clasică se poate ataşa buncărul unei semănători de păioase. Azurit 9 este disponibilă în 4, 6 şi 8 rânduri şi distanţa dintre rânduri de 50-75 cm.

Plugul Diamant 11 cu sistem „on land” – permite arătura cu tractoare cu lăţime mare (până la 4 metri lăţime) în brazdă şi în afara brazdei. Reglarea se face prin intermediul unui cilindru hidraulic suplimentar la punctul de pivotare al plugului.

În colaborare cu AppsforAgri (Olanda), Lemken a dezvoltat o staţie meteo care se plasează în câmp şi printr-o aplicaţie disponibilă pe smartphone aceasta transmite o serie de parametrii (temperatură, umitidate, etc.) care ajută la optimizarea cheltuielilor în culturile de păioase.

Monika Puiu în vizită la redacţia FERMA Elita Campionilor în Agribusiness Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2017

Bancul zilei

Plăcinte

Plăcinte
Mitică vine acasă foarte târziu şi uşor ameţit. Detalii