Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

AVERTIZARE DE LA BRUXELLES: PLĂȚILE pe SUPRAFAȚĂ CARE NU SE NEGOCIAZĂ!

Publicat: 19 iunie 2019 - 17:51
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

OFICIAL! Comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, avertizează că nu sunt negociabile schemele de plată pe suprafață care privesc mediul și clima. Este vorba despre eco-schemele pe care fermierii români le vor putea solicita în noua Politică Agricolă Comună post 2020.

Statele membre UE au fost avertizate că o reducere a ambițiilor de mediu în următoarea PAC nu este negociabilă în ceea ce privește Comisia Europeană. Comisarul european pentru agricultură Phil Hogan le-a spus miniștrilor agriculturii din UE că orice încercare de a dilua ambițiile politicii de a aborda problemele legate de mediu și climă este respinsă.

Avertismentul a fost făcut marți, 18 iunie 2019, de comisarul european pentru Agricultură, înainte de discuțiile cu miniștrii agriculturii din statele membre UE despe posibile modificări ale politicii agricole.

"În centrul propunerii Comisiei Europene, cu mult înainte de a fi alegerile europene, a fost creșterea nivelului de ambiție de mediu în agricultură", a spus comisarul.

El a subliniat, de asemenea, valoarea ecosistemelor, noua abordare pe care o va avea PAC pentru a furniza scheme de agromediu.

Aceste sisteme vor înlocui elementul ecologic al plăților directe. Concret, eco-schemele vor înlocui actuala plată pe înverzire și plățile compensatorii acordate pe măsura de agro-mediu din PNDR 2020.  Statele membre vor fi obligate să pună la dispoziția fermierilor astfel de scheme. Dar participarea fermierilor la eco-scheme este opțională.

Comisarul Hogan a spus că schemele ecologice reprezintă o abordare nouă, extrem de flexibilă: "ați stabilit anvelopa, intervențiile și volumul de sprijin în funcție de nevoile și prioritățile dumneavoastră. Aceasta este valoarea instrumentului. Ea se concentrează asupra intervențiilor care vor funcționa pentru dumneavoastră și pentru statul dumneavoastră membru. " Le-a spus Hogan miniștrilor agriculturii.

Avertismentul a survenit după ce unele state membre UE au cerut să decidă singure dacă vor pune la dispoziția fermierilor aceste eco-scheme sau banii care ar trebui alocați pentru ele să fie direcționați spre alte plăți pe suprafață.

Comisarul Hogan și-a exprimat îngrijorarea serioasă cu privire la o astfel de abordare.

"Fie suntem ambițioși, fie nu suntem. Este de parcă nu ați crede că trebuie să ne consolidăm setul de instrumente. " Le-a spus acesta miniștrilor agriculturii.

El a avertizat că vor exista consecințe bugetare pe termen scurt și lung dacă PAC nu va aduce beneficii reale și verificabile pentru mediul înconjurător.

La discuții a participat și ministrul român al agriculturii, Petre Daea.

Vizualizat: 4512 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!