Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ATENŢIE la Limitele Maxime de REZIDUURI. NOI REGULAMENTE europene!

Publicat: 18 iulie 2016 - 14:25
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Compania Syngenta informeaza toti utilizatorii si fermierii cu privire la publicarea Regulamentelor prin care se stabilesc noi Limite Maxime de Reziduuri (LMR) pentru substantele active Tiametoxam, Pirimifos-metil si Fluazifop-P. 

Comisia Europeana a modificat prin regulamente europene Limitele Maxime de Reziduuri pentru aceste substante active. In vederea conformarii cu aceste modificari, de pe etichetele produselor EFORIA 045 ZC, ACTARA 25 WG, ACTELLIC 50 EC si FUSILADE FORTE trebuie retrase unele utilizari care pot duce la depasirea Limitelor Maxime de Reziduuri admise prin aceste regulamente. Aplicarea produselor dupa data sau termenele de punere in aplicare a noilor regulamentele ar putea duce la depasirea Limitelor Maxime de Reziduuri admise in recolta obtinuta.

Pentru produsul EFORIA 045 ZC, compania Syngenta a solicitat retragerea utilizarii acestuia la prun, modificarea timpului de pauza la minim 14 zile de la ultima aplicare si pana la recoltare la cultura de cartof. Termenul de punere in aplicare a noului Regulament este data de 26 august 2016.

In cazul produsului ACTARA 25 WG, compania Syngenta a solicitat retragerea utilizarii la prun, rapita, floarea soarelui, varza si ceapa. Termenul de punere in aplicare a noului Regulament este data de 26 august 2016.

Pentru produsul ACTELLIC 50 EC, compania Syngenta a solicitat retragerea utilizarii produsului pentru secara depozitata pentru consum. Termenul de punere in aplicare a noului Regulament este data de 9 august 2016.

Pentru produsul FUSILADE FORTE, compania Syngenta a solicitat retragerea utilizarii produsului la cultura de ardei. Termenul de punere in aplicare a noului Regulament este data de 19 iulie 2016.

Folosirea acestor produse la celelalte utilizari omologate in Romania, conform dozelor omologate si a instructiunilor de utilizare de pe eticheta produsului respecta, in continuare, Limitele Maxime de Reziduuri admise prevazute de regulamentele europene in vigoare.

Menţionam ca acest anunt nu este un act de informare legislativa si nici o opinie legala cu privire la informatiile pe care le contine. Acest anunt nu inlocuieste si nici nu suplineste obligatia tertilor de a se informa si de a se conforma cu dispozitiile legale aplicabile activitatillor pe care le desfasoara. Pentru informatii suplimentare privind conformarea cu prevederile acestor Regulamente, va rugam sa va adresati autoritatilor fitosanitare.


Andrei Marutescu
Head of Corporate Affairs South East Europe
Head of Corporate Affairs CU Romania

Vizualizat: 1489 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

VIITOR PENTRU SATE - VRANCEA

VIITOR PENTRU SATE - VRANCEA

Echipa VIITOR PENTRU SATE se mută în Vrancea pentru o săptămână! Într-o zonă încărcată cu istorie, tradiţii, agricultură vom lua la pas satele a patru comune vrâncene pentru a descoperi şi promova locuri, fapte, oameni şi tot ceea ce se întâmplă frumos în satul românesc.
Urmăriţi-ne din 14 până în 18 iunie. Revista FERMA va transmite din #VRANCEA!
#Răcoasa #Soveja #Străoane #Năruja #ViitorPentruSate
PS. Imaginile sunt filmate la sfârşitul lunii noiembrie 2018, când ne-am deplasat în zonă pentru a discuta cu edilii celor patru comune cuprinse în proiect

Reporteri: Nicoleta Dragomir, Marian Musat, Leonard Stafie
Video: Claudiu Borobei

Lexion 670 Montana, o combina pentru zone colinare IPSO Agricultura, desfasurare de forte la Jucu Chrono - asteptarea a luat sfârsit!

Bancul zilei

Răzbunare...

Răzbunare...
Soţul: De câte ori ne certăm tu eşti foarte calmă. Cum reuşeşti? Detalii