Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ASOCIAȚIILE MICILOR FERMIERI: SUBVENȚII pentru GOSPODĂRIILE ȚĂRĂNEȘTI!

Publicat: 11 iunie 2019 - 19:54
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚIE APIA PE SUPRAFEȚE MAI MICI DE UN HECTAR! Asociaţiile micilor producători agricoli din Europa vor ca autoritățile să dezvolte programe de subvenționare a gospodăriilor de la sate. Propun ca fermele mari să beneficieze de subvenții limitate la cel mult 200.000 de euro, iar acest plafon să apară în viitoarea Politică Agricolă Comună după 2020.

Asociaţiile cer ca în viitorul buget european pentru agricultură să existe programe noi prin care să fie subvenționate gospodăriile de la sate unde ţăranii au şi mai puţin de un hectar, suprafață pe care cultivă cereale, porumb, etc. În prezent, una dintre condițiile pentru încasarea schemei unice de plată pe suprafață (SAPS) și a celorlalte scheme care compun subvenția pe suprafață este exploatarea a minim un hectar.

Trebuie spus că 40% dintre agricultorii europeni, din cei 11 milioane de agricultori, nu sunt acum eligibili pentru plata subvenţiilor prin plățile directe”, spune Jose Miguel Goncalves, reprezentantul Confederaţiei Europene Via Campesina.

Este o discuţie foarte intensă despre cât va fi bugetul Politicii Agricole Comune, iar asta vor decide prim-miniştrii şi Parlamentul European la finalul acestui an. Am scos în evidenţă importanţa de a aloca mai mulţi bani pentru fermele mici şi mijlocii”, spune Phil Hogan, comisarul european pentru Agricultură

Subiectul sensibil al plafonării subvențiilor pentru fermele mari, care nu este, se pare, închis în Europa chiar dacă Ministerul Agriculturii a anunțat triumfător că s-a renunțat la plafonare, și modul în care vor fi acordate plățile directe în noul exercițiu financiar, post 2020, au fost dezbătute și la București, pe 4 iunie 2019, la Reuniunea informală a miniștrilor agriculturii din toate statele membre UE.

Sursa TVR1

Vizualizat: 4421 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

VIITOR PENTRU SATE - VRANCEA

VIITOR PENTRU SATE - VRANCEA

Echipa VIITOR PENTRU SATE se mută în Vrancea pentru o săptămână! Într-o zonă încărcată cu istorie, tradiţii, agricultură vom lua la pas satele a patru comune vrâncene pentru a descoperi şi promova locuri, fapte, oameni şi tot ceea ce se întâmplă frumos în satul românesc.
Urmăriţi-ne din 14 până în 18 iunie. Revista FERMA va transmite din #VRANCEA!
#Răcoasa #Soveja #Străoane #Năruja #ViitorPentruSate
PS. Imaginile sunt filmate la sfârşitul lunii noiembrie 2018, când ne-am deplasat în zonă pentru a discuta cu edilii celor patru comune cuprinse în proiect

Reporteri: Nicoleta Dragomir, Marian Musat, Leonard Stafie
Video: Claudiu Borobei

Lexion 670 Montana, o combina pentru zone colinare IPSO Agricultura, desfasurare de forte la Jucu Chrono - asteptarea a luat sfârsit!

Bancul zilei

Răzbunare...

Răzbunare...
Soţul: De câte ori ne certăm tu eşti foarte calmă. Cum reuşeşti? Detalii