Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ASOCIAȚIILE MICILOR FERMIERI: SUBVENȚII pentru GOSPODĂRIILE ȚĂRĂNEȘTI!

Publicat: 11 iunie 2019 - 19:54
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚIE APIA PE SUPRAFEȚE MAI MICI DE UN HECTAR! Asociaţiile micilor producători agricoli din Europa vor ca autoritățile să dezvolte programe de subvenționare a gospodăriilor de la sate. Propun ca fermele mari să beneficieze de subvenții limitate la cel mult 200.000 de euro, iar acest plafon să apară în viitoarea Politică Agricolă Comună după 2020.

Asociaţiile cer ca în viitorul buget european pentru agricultură să existe programe noi prin care să fie subvenționate gospodăriile de la sate unde ţăranii au şi mai puţin de un hectar, suprafață pe care cultivă cereale, porumb, etc. În prezent, una dintre condițiile pentru încasarea schemei unice de plată pe suprafață (SAPS) și a celorlalte scheme care compun subvenția pe suprafață este exploatarea a minim un hectar.

Trebuie spus că 40% dintre agricultorii europeni, din cei 11 milioane de agricultori, nu sunt acum eligibili pentru plata subvenţiilor prin plățile directe”, spune Jose Miguel Goncalves, reprezentantul Confederaţiei Europene Via Campesina.

Este o discuţie foarte intensă despre cât va fi bugetul Politicii Agricole Comune, iar asta vor decide prim-miniştrii şi Parlamentul European la finalul acestui an. Am scos în evidenţă importanţa de a aloca mai mulţi bani pentru fermele mici şi mijlocii”, spune Phil Hogan, comisarul european pentru Agricultură

Subiectul sensibil al plafonării subvențiilor pentru fermele mari, care nu este, se pare, închis în Europa chiar dacă Ministerul Agriculturii a anunțat triumfător că s-a renunțat la plafonare, și modul în care vor fi acordate plățile directe în noul exercițiu financiar, post 2020, au fost dezbătute și la București, pe 4 iunie 2019, la Reuniunea informală a miniștrilor agriculturii din toate statele membre UE.

Sursa TVR1

Vizualizat: 4757 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cons DDA la Agromalim 2019

Cons DDA la Agromalim 2019

Maşina de erbicidat autopropulsată Grim, încărcătorul telescopic Faresin şi bineînţeles semănătorile Monosem au fost principalele noutăţi expuse de către Cons DDA la Agromalim 2019.
Dan Goldiş, administratorul Cons DDA, ne-a prezentat portofoliul companiei şi impresii privind campania de toamnă şi piaţa utilajelor agricole.

Interviu cu Dan Goldiş - administrator Cons DDA.

 

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Mewi la Agromalim 2019 ARTEX - Structuri uşoare acoperite Valabri la Agromalim 2019

Bancul zilei

Cadou de la Dumnezeu?

Cadou de la Dumnezeu?
Iubitule, nu-i aşa că eu sunt cadoul lui Dumnezeu pentru tine? Detalii