Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

APPR: PENTRU PRIMA DATĂ S-AU DEPĂȘIT 20/TONE PE HECTAR LA PORUMB!

Publicat: 13 decembrie 2018 - 12:40
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

COMUNICAT! Asociația Producătorilor de Porumb din România (APPR) anunță că va acorda trofeul Porumbul de Aur pentru un agricultor care a obținut peste 20 de tone/hectar la cultura de porumb, pe suprafață irigată. Ceremonia de decernare a trofeului va fi pe 30 ianuarie 2019. APPR a avut ședință miercuri, 12 decembrie 2018, iar discuțiile au fost centrate pe viitorul subvențiilor agricole și a politicii agricole, post 2020

Miercuri 12 decembrie 2018 a avut loc ședința de consiliu lărgit al Asociației Producătorilor de Porumb din România, cu o agendă densă, ca de ceas de bilanț.

Aceasta a fost consacrată trecerii în revistă a principalelor activități ale asociației de pe parcursul anului care se încheie, dar și proiectelor din prima perioadă a lui 2019, inclusiv organizarea, în data de 30 ianuarie, a conferinței anuale a APPR și decernării premiului “Porumbul de Aur”. Încununând performanțele deosebite ale unui sezon agricol favorabil pentru cultura porumbului, trofeul va fi acordat pentru un rezultat cu adevărat excepțional: pentru prima dată s-au depășit 20 tone/ha la irigat! La eveniment și-au anunțat participarea reprezentanți ai Comisiei Europene/ DG Agri, ai Copa-Cogeca, ai Departamentului pentru Agricultură al SUA, ai unor bănci comerciale și asociații de industrie, ai Institutului ARVALIS din Franța și ai institutelor locale de cercetări. 

Un alt punct de pe agendă l-a constituit definitivarea documentului de poziție al APPR pe tema ambițioaselor modificări prevăzute pentru Politica Agricolă Comună la orizontul anului 2021. Membrii APPR prezenți și-au exprimat opinia că, în următoare perioadă de programare, sprijinul primit de la Uniunea Europeană ar trebui să ajute exploatațiile să facă trecerea la un mod de producție sustenabil și să poată remunera fermierii pentru bunurile publice produse, inclusiv practici benefice pentru mediu și climă, și nu să-și propună favorizeze artificial fermele pe criterii de mărime.

„Schimbările anunțate sunt profunde”, a comentat Arnaud Perrein, președintele APPR.  Consiliul director a solicitat echipei executive o analiză detaliată, pentru că este vorba de propuneri care pot schimba radical  modul de implementare al măsurilor de politici publice. Foarte important este și faptul că o mare parte din responsabilitate se mută de la Bruxelles la București și, în acest context, sperăm ca autoritățile naționale să înceapă cât de curând dialogul cu toate părțile implicate în legătură cu planurile naționale strategice, a spus acesta.

APPR (Asociația Producătorilor de Porumb din România) este o asociație profesională formată din producători agricoli care dețin suprafețe de lucru cuprinse între 50 și 50.000 ha, dar si reprezentanți ai lanțului profesional de porumb din România. APPR face parte din Confederația Europeană a Producătorilor de porumb (CEPM), care reprezintă cele mai mari țări producătoare de porumb din Europa. Obiectivul principal: furnizarea de expertiză tehnică, comunicare economică și profesională pentru membrii și organizațiile profesionale ale fermierilor din România.

Comunicat APPR

Vizualizat: 1667 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Fertilizarea cu rata variabila

Fertilizarea cu rata variabila

Distributia îngrasamintelor cu rata variabila deschide o noua era în practicile de cultivare a solului si managementul resurselor naturale. Dezvoltarea si implementarea acestui nou concept are drept scop promovarea unei agriculturi durabile, îmbunatatirea calitatii produselor agricole si a mediului.
Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură T6 cu Dynamic Command

Bancul zilei

Ce face un nou angajat...

Ce face un nou angajat...
Un tânăr absolvent al secţiei de Management era foarte încântat de postul pe care se angajase într-o importantă companie multinaţională. Detalii