Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

APIA: VEȘTI BUNE legate de AVANSUL LA SUBVENȚIILE AGRICOLE!

Publicat: 31 iulie 2019 - 16:14
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

DATE APIA! Avansul la subvențiile APIA cuvenite fermierilor pentru anul de cerere 2019 poate fi încasat și de fermierii care se află în eșantionul de control, inclusiv de cei ale căror terenuri agricole sunt verificate prin teledetecție, anunță Buletinul informativ al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, APIA Gorj, publicat marți, 30 iulie 2019.

Estimăm că vom finaliza activitatea de control propriu-zis in teren, cel târziu la data de 15 septembrie 2019, cu întocmirea, verificarea, aprobarea și înregistrarea rapoartelor de control până la 01 octombrie 2019, pentru a da posibilitatea fermierilor din eșantionul de control să fie autorizatț la plata în avans incepînd cu 16 octombrie 2019.

Se estimează, de asemenea, că primele rezultate ale controlului prin teledetecție vor fi exportate de către prestatorul de servicii în jurul datei de 01 octombrie 2019, anunță APIA Gorj.

Astfel, fermierii din eșantionul de control, indiferent că este vorba de verificările în teren sau prin teledetecție, au toate șansele să fie incluși pe listele APIA pentru plățile în avans pentru anul 2019.

AGROINFO  v-a anunțat deja că fermierii români, potrivit deciziei Comisiei Europene, vor beneficia anul acesta de un avans la subvențiile APIA de 70% din plățile directe și de 85% din plățile compensatorii pentru dezvoltare rurală. INTEGRAL AICI ANUNȚUL COMISIEI EUROPENE DESPRE PLATA AVANSULUI: OFICIAL! AVANS SUBVENȚII APIA: 70% DIN PLĂȚILE DIRECTE, 85% DIN PLĂȚILE COMPENSATORII! DATA LA CARE ÎNCEPE PLATA!

În această perioadă, APIA desfășoară verificări în fermele care solicită subvenții agricole.

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început controalele în teren la data de 1 iulie 2019.

Eșantionul de control extras din baza de date APIA conține un număr total de 66.323 fermieri pentru care se vor verifica respectarea normelor de ecocondiţionalitate, a cerințelor minime și specifice aferente schemelor de sprijin în sectorul vegetal şi în sectorul zootehnic, astfel:

⦁ pentru controlul pe teren prin metoda clasică –19.409 fermieri;
⦁ pentru controlul pe teren prin metoda teledetecţie – 46.914 fermieri.

Suprafaţa totală controlată este de 1.936.094,70 ha, respectiv:

⦁ pentru controlul pe teren prin metoda clasică – 1.395.801,18 ha;
⦁ pentru controlul pe teren prin metoda teledetecţie – 566.241,58 ha.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură are obligația ca în perioada 1 iulie – 1 octombrie 2019 să efectueze controlul la fața locului pentru cererile unice de plată eșantionate în acest scop.

 


Vizualizat: 8676 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Emilia Ana
|
08. 01, 2019. Thursday 14:08
Eu nu am luat nimic pe 2018.....MINCINOSIII....HOTILOR....
1.
Emilia Ana
|
08. 01, 2019. Thursday 14:06
Eu nu am luat nimic pe 2018.....MINCINOSIII....HOTILOR....
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Brinkman - Let’s improve together Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Confuzie...

Confuzie...
O bătrânică visează într-o noapte că Dumnezeu vorbeşte cu ea şi îi promite că o să mai trăiască 40 de ani pentru că a fost credincioasă. Detalii