Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

APIA ȘI AFIR, O SINGURĂ AGENȚIE. SUNT DISCUȚII PE ACEST SUBIECT, SPUNE ȘEFUL APIA!

Publicat: 08 iulie 2018 - 09:13
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

UNIFICAREA CELOR DOUĂ AGENȚII DE PLĂȚI! Sunt state, membre în Uniunea Europeană, care funcționează cu o singură agenție de plăți. De exemplu, Polonia, unde există o singură agenție de plăți care gestionează fondurile europene provenite din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) și Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (FEADR). În România, avem două agenții, dar sunt discuții pentru unificarea lor, dezvăluie Adrian Pintea, director general Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Există o intenţie la nivel european de a se unifica agenţiile de plăţi pe agricultură, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și Agenția pentru Finanțare Investițiilor Rurale (AFIR). Concret, să existe și în România, ca în alte state membre UE, o singură agenție care să gestioneze fondurile europene pentru agricultură. Sunt discuții pentru contopirea celor două agenții.

Categoric aş putea spune că sunt agenţii surori pentru că ambele gestionează fonduri europene. APIA strict pe FEGA, iar AFIR - FEADR, iar APIA mai are şi măsurile delegate din FEADR, cele pe care fermierii le cunosc, măsurile de agromediu şi climă, plus bunăstarea animalelor, partea pe care am luat-o noi din fosta axa 2 a PNDR.

Sunt discuţii pe subiect. Sunt state care funcţionează cu o singură agenţie. Recent am fost în Polonia, unde funcţionează o singură agenţie care are undeva la 12.000 de salariaţi. Dar asta este decizia statului membru. CE nu îţi impune să fie o singură agenţie sau două. Astăzi, acreditările sunt pentru două agenţii, sunt de sine stătătoare. Cred că APIA, ca şi AFIR, aceste două agenţii de plăţi, şi-au dovedit eficienţa - evident cu rele şi cu bune - în structurile actuale şi aş vedea în opinia mea, strict personală, ca şi pe viitor să rămână aşa, dar rămâne la latitudinea statului membru şi a deciziilor guvernamentale, dacă va fi cazul, a declarat șeful APIA, într-un interviu acordat pentru Agerpres.


Vizualizat: 5232 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Vaderstad la Agromalim 2019

Vaderstad la Agromalim 2019

Väderstad, reprezentat în România de Titan Machinery, a adus la Agromalim utilajele consacrate şi reprezentative ale companiei suedeze: semănătoarea de cereale păioase Rapid şi semănătoarea Tempo F, model care deţine recordul mondial de semănat plante prăşitoare, la mare viteză şi precizie. Pentru prelucrarea solului Väderstad a expus cultivatorul de mare adâncime şi dezmiriştitor - TopDown şi discul Carrier.
Titan Machinery Romania este importator exclusiv al utilajelor Case IH și Case construction Equipment în România.
Interviu cu Sorin Radu - reprezentant Väderstad România

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Vest Tract la Agromalim 2019 SAM la Agromalim 2019 A inceput INDAGRA!

Bancul zilei

Anunţ

Anunţ
Blondă, sexi, drăguţă, 90-60-90, atrăgătoare: vând tractor. Detalii