Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

APIA: NU TRECEM CU NICIO SECUNDĂ peste DATA PLĂȚILOR ÎN AVANS!

Publicat: 31 mai 2018 - 19:34
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

ORDINUL SE EXECUTĂ! Șefii centrelor județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) sunt obligați să respecte cu strictețe ordinul ministrului agriculturii, Petre Daea. Niciun județ nu are voie să înregistreze vreo întârziere în etapele fixate de ministru pentru plata subvențiilor fermierilor, aferente anului de cerere 2018.

Directorul adjunct APIA Sălaj a declarat că anul în care sărbătorim Centenarul trebuie să le aducă fermierilor români în timp util subvențiile în buzunare. Să fie toți bucuroși și bogați.

Conform ordinului ministrului, data începerii plăților în avans este 15 octombrie și nu vrem să trecem cu nicio secundă peste data de 15 octombrie. Sperăm să poată beneficia de plata în avans cât mai mulți fermieri pentru că este o perioadă în care fermierii au nevoie de acești bani, având în vedere că începe campania anului 2019 cu semănăturile din toamna lui 2018.

Sperăm ca anul 2018 să fie un an mult mai bun, având în vedere și experiența noastră, ca pe...nu zicem 1 decembrie că este Ziua Națională a României și a Centenarului, dar pe 2 decembrie APIA să înceapă să facă plățile regulare și așa cum îi stă bine la o instituție serioasă, și un fermier poate să fie bucuros atunci când îl prind sărbătorile cu bani în buzunar, până la sărbătorile de iarnă, în cursul lunii decembrie să efectuăm plățile finale și să sărbătorim Centenarul și sărbătorile de iarnă cu fermieri bogați, a declarat Vaida Bela, director adjunct APIA Sălaj, pentru Sălăjeanul.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură are obligația ca începând cu luna iunie 2018 să respecte întocmai următoarele etape:

“b) în intervalul 1 iunie –  1 iulie 2018 se va efectua controlul administrativ, inclusiv controlul preliminar al cererilor unice de plată, eșantionarea acestora precum și transmiterea eșantioanelor, potrivit dispozițiilor Regulamentului nr. 2333/2015 de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 809/2014;
c) între 1 iulie – 1 octombrie 2018 se va efectua controlul la fața locului pentru cererile unice de plată eșantionate la control pe teren, iar controlul aferent al unor obligații specifice, în iarna sau în primăvara anului următor;
d) plata avansului pentru anul de cerere 2018 se va efectua în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie 2018, conform Regulamentului (UE) nr. 1306/2013 al Parlamentului European și al Consiliului din 17 decembrie 2013, cu modificările și completările ulterioare;
e) plata finală ca diferență între cuantumul acordat în avans și cuantumul calculat pentru anul de cerere 2018 se va efectua între 1 decembrie 2018 - 31 martie 2019.” (Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) nr. 24/23.01.2018)


Vizualizat: 7942 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Brinkman - Let’s improve together

Brinkman - Let’s improve together

La sfârşitul lunii noiembrie 2019, compania Brinkman a organizat o întânire cu partenerii săi - fermeri şi distribuitori din România. Desfăşurat sub deviza "Let’s improve together!", evenimentul a fost un bun prilej pentru schimbul de cunoştinţe între fermieri, companie şi colaboratori. Participanţii au fost în principal cultivatori de tomate şi căpşune în sere, dealeri Brinkman şi consultanţi şi specialişti în domeniul horticol. Tema principală a seminarului a fost creşterea eficienţei şi a productivităţii, în condiţiile lipsei forţei de muncă.

 

Interviu cu Cristina György-Hângan, manager vânzări România şi Moldova - Brinkman Hungary Kft.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019 FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Bancul zilei

Tipic feminin...

Tipic feminin...
Masculul balenă se învârte nervos în jurul balenei femelă: Detalii