Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

APIA NU poate plăti SUBVENȚIILE fără acest CONTRACT!

Publicat: 01 iunie 2016 - 11:16
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚII AȘTEPTATE. Dezvăluirea piedicii care stă în calea banilor fermierilor a fost făcută de Gabriel Lospa, eAgriculture Head of Unit SIVECO, spus pe scurt, șeful proiectului de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Gabriel Lospa este cel care coordonează crearea și funcționarea sistemului informatic cu care lucrează Agenția de Plăți pentru plata subvențiilor fermierilor români. Șeful de proiect APIA a postat un comentariu la o știre Agroinfo răspândită de cititorii noștri pe o rețea de socializare. În text, anunțam că primul pas spre plata subvențiilor a fost făcut și ne refeream la aprobarea de către Guvern a bugetului pentru plățile din zootehnie pentru campania 2015. Șeful de proiect APIA ne-a completat informațiile cu un amănunt esențial din culisele acestor plăți. 

lospa_b

Am văzut care este primul pas. Pasul doi este semnarea contractelor pentru sistemul informatic care să permită realizarea acestor plăți, scrie Gabriel Lospa.

Din ce spune șeful de proiect APIA, înțelegem că Agenția de Plăți nu a semnat nici acum toate contractele subsecvente pentru părțile componente ale sistemului informatic. Fără semnarea acestor contracte echipa de IT-iști ai consorțiului dezvoltator SIVECO-Teamnet Internațional nu se poate ocupa de crearea modulelor și de punerea lor în funcțiune. Or, se știe deja că un modul destinat unei scheme de plată care nu funcționează înseamnă automat  că acea plată nu se poate face către fermieri. Banii sunt blocați, cu alte cuvinte! Conducerea APIA nu dă nicio declarație oficială cu privire la acest amănunt în care se împiedică plata.

Pe  lângă plățile din zootehnie, aferente campaniei 2015 și pentru care nu s-a achitat niciun leu până la această oră, APIA mai are restanțe la plata subvenției pe suprafață, plățile compensatorii pentru măsurile 13 și 10, delegate din PNDR 2014-2020, plata sprijinului cuplat, atât din zootehnie, cât și din vegetal.

CITEȘTE AICI TOATE DETALIILE DESPRE ACESTE PLĂȚI!

Agroinfo este singura publicație care i-a luat un interviu lui Gabriel Lospa. În discuția cu noi, eAgriculture Head of Unit SIVECO dezvăluie toată istoria Sistemului Integrat de Adminsitrare și Control, construit pentru APIA, situația contractelor semnate pentru acest sistem informatic.

CITEȘTE AICI TOT INTERVIUL!

Termenul limită de plată a tuturor subvențiilor din agricultură pentru campania 2015 este 30 iunie 2016! Într-o lună, România trebuie să absoarbă 95% din fondurile destinate plăților directe ca să nu fie sancționată de Comisia Europeană.

Vizualizat: 11018 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
simin
|
06. 01, 2016. Wednesday 22:53

Ar trebui sa le cerem in baza legii 544 sa faca public contractul incheiat cu firma SIVECO ca sa vedem ce termene aveau in acel contract pentru semnarea tuturor modulelor care stau la baza platii.
Referitor la firma care s-a ocupat de teledetectie sa faca dovada aparaturii folosite, cand a fost verificata ultima data, deoarece exista situatii in care culturile existau si la teledetectie nu s-au gasit, Referitor la rapoartele de control de la teledetectie, cand erau obligati sa le prezinte la APIA ca sa se poata face pana la data de 1 decembrie si controlul pe teren.
Ar trebui sa sesizam organele statului sa verifice tot ce s-a intamplat la APIA si la Ministerul Agriculturii referitor la cele doua firme care s-au ocupat de teledetectie si de modulul de plati.
Sa ne organizam intr-un sindicat, sa iesim in strada, sa manifestam la guvern, la minister, la parlament, la APIA si la centrele locale APIA din fiecare judet, sa nu isi mai bata si in continuare joc de noi, intrucat noi suntem cei care le punem mancarea pe masa.

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Agriculture Equipments prin departamentul APAN Horticultură oferă fermierilor maşini şi echipamente specializate pentru vie şi livezi de la producători de top: Clemens, Manez Lozano, TCM Cancela, Alma, INFACO, Lipco şi alţii, alături de tractoare McCormick (48 - 112CP), atât modele consacrate cât şi modele noi din gama X, modele F100 TOP, X2.30, F70 şi F80. În fiecare zi a târgului Indagra, vizitatorii au avut posibilitatea să deguste vinuri din gama "Caii de la Letea" produse în podgoria Sarica Niculiţei, care recomandă utilajele Clemens şi tractoarele McCormick.

Interviu cu Lucian Milea, specialist pomicultură şi viticultură APAN Horticultură.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

Reprezentanţa auto

Reprezentanţa auto
Am intrat într-o reprezentanţă auto şi i-am spus managerului: Detalii