Adama
Vinasa Rompak

APIA ÎN CONTROL! PROCURAȚI-VĂ URGENT aceste DOCUMENTE!

Publicat: 05 octombrie 2016 - 16:45
2 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

IMPORTANT! Fermierii români selectați în eșantioanele de control în teren în campania agricolă 2016 trebuie să le prezinte reprezentanților Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) un set de documente pe care sunt obligați să-l dețină în fermă. Neprezentarea acestor acte poate însemna excluderea de pe lista de plată a subvențiilor. AGROINFO vă pune la dispoziție aceste documente!

PLANUL DE FERTILIZARE

plan-fertilizare_b

NOTĂ privind calculul cantităţii de azot: Cantitatea de azot planificată (col. 5), înseamnă cantitatea maximă de azot ce poate fi aplicată pe terenul agricol conform standardelor maxime de aplicare a îngrășămintelor cu azot prevăzute de Codul de bune practici agricole. Cantitatea de azot din îngrăşămintele organice aplicate (col 8) = Cantitatea de îngrăşăminte organice aplicate (col. 7) x conţinutul specific de azot (kg N s.a./tonă); Cantitatea de azot din îngrăşămintele minerale aplicate (col. 11) = Cantitatea de îngrăşăminte minerale aplicate (col. 10) x conţinutul specific de azot (kg N s.a./tonă); Cantitatea totală de azot aplicată pe terenul agricol (col. 12) = Cantitatea de azot din îngrăşămintele organice aplicate (col. 8) + Cantitatea de azot din îngrăşămintele minerale aplicate (col. 11); Cantitatea medie de azot aplicată pe unitatea de suprafaţă - kg N s.a./ha (col. 13) = Cantitatea totală de azot aplicată pe terenul agricol raportată la Suprafaţa de teren agricol fertilizată cu azot (col. 12 : col. 3).

ATENȚIE! Cantitatea de azot nu trebuie să depășească 170 kg de azot/ha.

REGISTRU TRATAMENTE PENTRU PROTECȚIA PLANTELOR

registru-protectie_b

ATENȚIE! Producătorul agricol numerotează paginile registrului. Pe spatele registrului (pe ultima pagină) se menţionează câte pagini conţine registrul, purtând semnătura (şi ştampila, după caz) fermierului sau administratorului societăţii.

REGISTRUL EXPLOATAȚIEI (DOCUMENT CUMULATIV, CAIETUL CÂMPULUI)

registru-exploatatie_b

Registrul exploatației conține următoarele rubrici: parcele, bloc fizic, suprafață ha, cultura, arat, pregătire teren, fertilizat (dată, îngrășământ aplicat, cantitate/ha), tratament (dată, substanță, doză), semănat (dată, soi/hibrid, cantitate/ha), lucrări de întreținere, recoltat, producție/ha.


ANEXA 11 DOCUMENTE DE EVIDENȚĂ A EXPLOATAȚIEI

 

fisa-ferma_b
fisa-descriere-septel_b
fisa-dejectii_b
borderou-1_b

borderou-2-ingras_b

CALENDAR DE INTERDICȚIE A APLICĂRII ÎNGRĂȘĂMINTELOR

calendar-interdictie_b

ATENȚIE! Îngrășămintele naturale aplicate nu pot conține mai mult de 170 kg de azot (N) ca ingredient pur pe 1 ha de teren agricol.

APIA ANALIZEAZĂ DACĂ VA ACORDA AVANS LA PLĂȚILE DIRECTE ȘI PENTRU UNII DINTRE FERMIERII AFLAȚI LA CONTROL!

Eșantionul de control a crescut în 2016 față de 2015. Avem în momentul de față 16.000 care se vor control clasic, în teren, iar diferența de 60.000 prin teledetecție. Eșantionul de control este mai mare față de anul trecut din pricina erorilor și neconformităților.

Încă analizăm la nivelul APIA să vedem dacă să acordăm avans și pentru fermierii aflați la controlul clasic. Dar să știți că, de obicei, au fost și multe nereguli. Am spus că cel puțin pe aceia care au eroare de până-n 5%. Până-n 5% ori 3, cum se calculează, 15% și cu 70 ar fi 85%. Deci, nu ar fi un risc pentru fond sau pentru om în cazul în care el se găsește în situația sau este o neconformitate mai mare să trebuiască să-i luăm banii înapoi și să nu aibă de unde să plătească acești bani, a explicat Adrian Pintea, directorul general APIA, la conferința PRIA Agriculture.

Vizualizat: 50241 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

13 decembrie 2024 - 06:01

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 79/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbției fondurilor alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru renovarea şi dezvoltarea spațiului rural prin creşterea calității vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.262/2009.

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

13 decembrie 2024 - 05:51

Guvernul a aprobat joi, 12 decembrie 2024, un act normativ care vizează actualizarea Registrului Agricol pentru perioada 2025-2029. Fără adeverință de la Registrul Agricol, niciun fermier, crescător animale nu poate încasa subvențiile APIA.

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

13 decembrie 2024 - 05:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție pentru etapa a doua de depunere a proiectelor aferente intervenției DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

13 decembrie 2024 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 12 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 108.521.264,61 euro (539.929.424,90 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 479.478 fermieri, astfel:

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
patru
|
10. 06, 2016. Thursday 21:23

superb,lipseste tabelul complicat sa stie fermierul unde sa treaca umilinta si cum-cat-cand rahat sa manince.gestionarea nitrati-nitriti este de superlativ.normativul cu azotul se potrivea la germania si belgia,la noi amaratul nu prea stie ce scrie pe sac iar la preturile care sunt daca da 40-50 kg substanta activa/ha in cel mai fericit caz.uita specialistii de textura terenurilor.unele recomandari(subliniez) sunt bune dar voi intelectuali bazati le-ati facut draconice.transportul in camp a balegarului(ca sa nu fie dubii)te duci cand pamantul este tare,turbatilor,iarna ingheata si moliciunea terenului devine beton ,uitati ca este cea mai grea lucrare ,unde ati trait ,pe marte cred.fertilizarea cu balegar a pasunilor fanetelor o faci in repausul vegetativ ,ca daca a dat iarba nu mai paste,specialistilor de birou,daca nu stiati cumva.halucinant ce aruncati pe spinarea celor care chiar mai fac ceva ,nu asteapta sa muste o pensie nesimtita sau nu stiu ce venituri ca doar nu se descurca.in acest domeniu magic ciclurile de productie sunt lungi,voua se pare ca v-a fost harazit sa-i dezorganizati si bruiati in toate felurile pe gospodari.unde se ascunde bolnavul care va indeamna la nemernicii pe pielea amaratilor,nu ajung banii si trebuie sa faceti planul de amenzi?

1.
DABIJA
|
10. 06, 2016. Thursday 01:03

si agricultura cand mai facem ?

Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii