Adama
Agreena
AGRICOVER

APIA ÎN CONTROL! PROCURAȚI-VĂ URGENT aceste DOCUMENTE!

Publicat: 05 octombrie 2016 - 16:45
2 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

IMPORTANT! Fermierii români selectați în eșantioanele de control în teren în campania agricolă 2016 trebuie să le prezinte reprezentanților Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) un set de documente pe care sunt obligați să-l dețină în fermă. Neprezentarea acestor acte poate însemna excluderea de pe lista de plată a subvențiilor. AGROINFO vă pune la dispoziție aceste documente!

PLANUL DE FERTILIZARE

plan-fertilizare_b

NOTĂ privind calculul cantităţii de azot: Cantitatea de azot planificată (col. 5), înseamnă cantitatea maximă de azot ce poate fi aplicată pe terenul agricol conform standardelor maxime de aplicare a îngrășămintelor cu azot prevăzute de Codul de bune practici agricole. Cantitatea de azot din îngrăşămintele organice aplicate (col 8) = Cantitatea de îngrăşăminte organice aplicate (col. 7) x conţinutul specific de azot (kg N s.a./tonă); Cantitatea de azot din îngrăşămintele minerale aplicate (col. 11) = Cantitatea de îngrăşăminte minerale aplicate (col. 10) x conţinutul specific de azot (kg N s.a./tonă); Cantitatea totală de azot aplicată pe terenul agricol (col. 12) = Cantitatea de azot din îngrăşămintele organice aplicate (col. 8) + Cantitatea de azot din îngrăşămintele minerale aplicate (col. 11); Cantitatea medie de azot aplicată pe unitatea de suprafaţă - kg N s.a./ha (col. 13) = Cantitatea totală de azot aplicată pe terenul agricol raportată la Suprafaţa de teren agricol fertilizată cu azot (col. 12 : col. 3).

ATENȚIE! Cantitatea de azot nu trebuie să depășească 170 kg de azot/ha.

REGISTRU TRATAMENTE PENTRU PROTECȚIA PLANTELOR

registru-protectie_b

ATENȚIE! Producătorul agricol numerotează paginile registrului. Pe spatele registrului (pe ultima pagină) se menţionează câte pagini conţine registrul, purtând semnătura (şi ştampila, după caz) fermierului sau administratorului societăţii.

REGISTRUL EXPLOATAȚIEI (DOCUMENT CUMULATIV, CAIETUL CÂMPULUI)

registru-exploatatie_b

Registrul exploatației conține următoarele rubrici: parcele, bloc fizic, suprafață ha, cultura, arat, pregătire teren, fertilizat (dată, îngrășământ aplicat, cantitate/ha), tratament (dată, substanță, doză), semănat (dată, soi/hibrid, cantitate/ha), lucrări de întreținere, recoltat, producție/ha.


ANEXA 11 DOCUMENTE DE EVIDENȚĂ A EXPLOATAȚIEI

 

fisa-ferma_b
fisa-descriere-septel_b
fisa-dejectii_b
borderou-1_b

borderou-2-ingras_b

CALENDAR DE INTERDICȚIE A APLICĂRII ÎNGRĂȘĂMINTELOR

calendar-interdictie_b

ATENȚIE! Îngrășămintele naturale aplicate nu pot conține mai mult de 170 kg de azot (N) ca ingredient pur pe 1 ha de teren agricol.

APIA ANALIZEAZĂ DACĂ VA ACORDA AVANS LA PLĂȚILE DIRECTE ȘI PENTRU UNII DINTRE FERMIERII AFLAȚI LA CONTROL!

Eșantionul de control a crescut în 2016 față de 2015. Avem în momentul de față 16.000 care se vor control clasic, în teren, iar diferența de 60.000 prin teledetecție. Eșantionul de control este mai mare față de anul trecut din pricina erorilor și neconformităților.

Încă analizăm la nivelul APIA să vedem dacă să acordăm avans și pentru fermierii aflați la controlul clasic. Dar să știți că, de obicei, au fost și multe nereguli. Am spus că cel puțin pe aceia care au eroare de până-n 5%. Până-n 5% ori 3, cum se calculează, 15% și cu 70 ar fi 85%. Deci, nu ar fi un risc pentru fond sau pentru om în cazul în care el se găsește în situația sau este o neconformitate mai mare să trebuiască să-i luăm banii înapoi și să nu aibă de unde să plătească acești bani, a explicat Adrian Pintea, directorul general APIA, la conferința PRIA Agriculture.

Vizualizat: 49089 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Listă subvenții APIA virate ASTĂZI în contul fermierilor, crescătorilor animale!

Listă subvenții APIA virate ASTĂZI în contul fermierilor, crescătorilor animale!

17 aprilie 2024 - 19:40

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a virat astăzi în conturile fermierilor aproximativ 900.000 euro, anunță un comunicat al Ministerului Agriculturii transmis Agroinfo.

Plăți AFIR de 18 milioane euro!

Plăți AFIR de 18 milioane euro!

17 aprilie 2024 - 19:26

Ministerul Agriculturii anunță astăzi că Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a făcut luni, 15 aprilie 2024, plăți de peste 18 milioane euro.

Comunicat APIA ASTĂZI!

Comunicat APIA ASTĂZI!

17 aprilie 2024 - 14:12

APIA primește Cereri de plată aferente anului 2024 pentru schema de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor”. 

Condiții APIA, acte ANT pe hectar pentru acest an!

Condiții APIA, acte ANT pe hectar pentru acest an!

17 aprilie 2024 - 12:19

Fermierii beneficiază și anul acesta de ajutorul național tranzitoriu, ANT, pe hectar. Care sunt condițiile anunțate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru obținerea acestui ajutor aferent anului 2024?

Termen APIA 15 zile ca să luați subvențiile APIA!

Termen APIA 15 zile ca să luați subvențiile APIA!

17 aprilie 2024 - 09:09

Termen APIA foarte important anul acesta pentru a nu pierde subvențiile APIA în cazul transferului de exploatație. Cum se procedează, ce trebuie să faceți? Agroinfo a obținut de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informațiile de care aveți nevoie.

Anunț APIA ACUM plata ANT oi/capre, vaci, pe hectar!

Anunț APIA ACUM plata ANT oi/capre, vaci, pe hectar!

17 aprilie 2024 - 07:39

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat marți, pe pagina Facebook, că sunt la plată toate ajutoarele naționale tranzitorii, ANT, atât pentru zootehnie, cât și pentru vegetal.

Anunț pentru gospodari, mici fermieri!

Anunț pentru gospodari, mici fermieri!

16 aprilie 2024 - 11:07

Mulţi fermieri din gospodăriile individuale şi-au asigurat necesarul de seminţe de la comercianţi neautorizaţi care au vândut aceste produse în pieţe şi oboare, existând incertitudini asupra calităţii acestora, avertizează Autoritatea Națională Fitosanitară.

Fermierii care iau anul ăsta o plată în plus de la APIA!

Fermierii care iau anul ăsta o plată în plus de la APIA!

16 aprilie 2024 - 07:03

Fermierii care beneficiază de o plată în plus pe hectar anul acesta de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) sunt tinerii fermieri cu vârsta de până-n 40 de ani. Agroinfo a obținut de la APIA informațiile de care aveți nevoie.

Vești importante pentru proprietarii de terenuri din România! Anunț făcut de ministrul Barbu!

Vești importante pentru proprietarii de terenuri din România! Anunț făcut de ministrul Barbu!

15 aprilie 2024 - 20:21

Proprietarii de terenuri din țara noastră au parte de vești bune din partea Guvernului. Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a oferit noi informații despre stadiul lucrărilor de modernizare a sistemului de irigații din Lunca Dunării.

Atenție, fermieri! Închisoare de la 3 luni la un an pentru așa ceva!

Atenție, fermieri! Închisoare de la 3 luni la un an pentru așa ceva!

15 aprilie 2024 - 17:16

Nu doar că-și pierd subvențiile APIA fermierii care dau foc vegetației uscate de pe terenuri, dar riscă acum și pedeapsa cu închisoarea de la 3 luni la un an.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
patru
|
10. 06, 2016. Thursday 21:23

superb,lipseste tabelul complicat sa stie fermierul unde sa treaca umilinta si cum-cat-cand rahat sa manince.gestionarea nitrati-nitriti este de superlativ.normativul cu azotul se potrivea la germania si belgia,la noi amaratul nu prea stie ce scrie pe sac iar la preturile care sunt daca da 40-50 kg substanta activa/ha in cel mai fericit caz.uita specialistii de textura terenurilor.unele recomandari(subliniez) sunt bune dar voi intelectuali bazati le-ati facut draconice.transportul in camp a balegarului(ca sa nu fie dubii)te duci cand pamantul este tare,turbatilor,iarna ingheata si moliciunea terenului devine beton ,uitati ca este cea mai grea lucrare ,unde ati trait ,pe marte cred.fertilizarea cu balegar a pasunilor fanetelor o faci in repausul vegetativ ,ca daca a dat iarba nu mai paste,specialistilor de birou,daca nu stiati cumva.halucinant ce aruncati pe spinarea celor care chiar mai fac ceva ,nu asteapta sa muste o pensie nesimtita sau nu stiu ce venituri ca doar nu se descurca.in acest domeniu magic ciclurile de productie sunt lungi,voua se pare ca v-a fost harazit sa-i dezorganizati si bruiati in toate felurile pe gospodari.unde se ascunde bolnavul care va indeamna la nemernicii pe pielea amaratilor,nu ajung banii si trebuie sa faceti planul de amenzi?

1.
DABIJA
|
10. 06, 2016. Thursday 01:03

si agricultura cand mai facem ?

Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Ferma socială care ajută tinerele din orfelinate să se integreze în societate // Curtea Culorilor

Ferma socială care ajută tinerele din orfelinate să se integreze în societate // Curtea Culorilor

O comunitate primitoare şi o întreprindere socială de inserţie a femeilor! Aceasta este, pe scurt, „Curtea Culorilor”, un proiect de suflet pe care Adriana Formenti l-a implementat în localitatea Sârbova din judeţul Timiş, unde tinere provenite din medii defavorizate au şansa la integrare socială, precum şi posibilitatea de a-şi câştiga existenţa cu ajutorul unui mic business din domeniul producţiei de lactate.

În prezent, alături de ea se află patru fete şi un băiețel. Împreună, acestea lucrează pământul, cresc păsări de curte şi se ocupă de procesarea laptelui în microferma de lângă Timișoara în care au investit toate resursele de care dispun. Fără experienţă în agricultură, Adriana a învăţat totul pe parcurs. Informaţiile şi le-a luat direct de la sursă, în sensul că s-a inspirat de la producători din Italia, care sunt renumiţi pentru calitatea şi diversitatea brânzeturilor.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Blonda la volan

Blonda la volan
Un polițist oprește o blondă pentru viteză: Detalii