Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

APIA FELICITATĂ de AMBASADA GERMANIEI: FERMIERII ROMÂNI, MULȚUMIȚI CĂ ȘI-AU PRIMIT RAPID SUBVENȚIILE!

Publicat: 14 martie 2018 - 19:01
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

VIZITĂ OFICIALĂ LA APIA! Ambasada Germaniei în România a felicitat miercuri, 14 martie 2018, conducerea Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru rapiditatea și profesionalismul cu care le-a achitat fermierilor români subvențiile pentru 2017. Potrivit APIA, chiar fermierii români ar fi spus Ambasadei Germaniei că sunt mulțumiți de modul în care au decurs plățile.

Adrian Pintea, director General al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a primit astăzi, la sediul APIA, vizita unei delegații a Ambasadei Republicii Federale Germania în România condusă de doamna Swantje Kortemeyer, șef al Secției Economice și Comerciale.  

Întâlnirea a avut loc în contextul interesului manifestat de către reprezentanții ambasadei de a cunoaște mai în detaliu modalitatea de organizare și funcționare a Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, precum și activitățile derulate la nivelul acesteia.
Astfel domnul Adrian PINTEA a susținut o amplă prezentare a Agenției în ceea ce privește formele de sprijin gestionate de aceasta și finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă  - FEGA (plăți directe, măsuri de piață, măsuri de promovare a produselor agricole), Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală – FEADR (prin intermediul măsurilor delegate din PNDR 2014 – 2020)  precum și din bugetul național (ajutoarele naționale tranzitorii, ajutoarele de stat).

apia-si-germania_b

Pentru o mai bună înțelegere a proceselor derulate la nivelul APIA, șeful APIA a exemplificat etapele unui ciclu de Campanie de plată, pornind de la informarea beneficiarilor și programarea acestora în vederea depunerii cererii unice de plată la centrele locale/județene ale agenției, primirea cererilor unice de plată, verificarea administrativă a acestora și stabilirea eșantioanelor de control, efectuarea controalelor pe teren, atât prin metoda clasică, cât și prin telelecție, acordarea plăților în avans, în termenele prevăzute de legislația comunitară și națională și încheind cu efectuarea plăților finale către fermieri.

Pe de altă parte, reprezentanții Ambasadei Republicii Federale Germania în România au ținut să transmită conducerii APIA că au primit semnale pozitive din rândul fermierilor cu privire la faptul că plățile aferente schemelor și măsurilor derulate de Agenție au fost realizate cu profesionalism și celeritate în Campania 2017, se arată în comunicatul transmis de APIA pentru AGROINFO.

În încheierea întâlnirii APIA și-a manifestat disponibilitatea și interesul întăririi relațiilor de cooperare în domeniul agricol cu agenția de plăți similară din Republica Federală Germania, pe linia derulării unor schimburi de experiență și bune practici, reprezentații ambasadei apreciind acest demers ca fiind util și oportun și asigurând Agenția de tot sprijinul în acest sens.

Comunicat APIA

Vizualizat: 4764 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Haerle Judith
|
03. 15, 2018. Thursday 11:29
Inșelătorie acomplita! S-a ascuns fapte de neprofesionalisme resolvarea dosare cu probleme dupa o teledectie gresita urmand de neplatii de peste 2000 de fermieri din causa birocratia umflata pana azi. Suntem serios, APIA nu este institutia cu nota zece a resolva probleme pe mai multe nivele.
1.
Scurtu Lili
|
03. 14, 2018. Wednesday 20:51
Atunci care este motivul, tăierii salariale la APIA, de ce APIA Central au salarii mai mari decât cei de la Centrele Județene, pe umerii cărora sunt plățile și răspunderea?
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

T6 cu Dynamic Command

T6 cu Dynamic Command

Edoardo Ronco, product marketing manager la New Holland pentru tractoare de putere medie, ne-a acordat un interviu cu ocazia expoziţiei Agriplanta - RomAgroTec, în care ne explică avantajele noilor tehnologii cu care sunt echipate tractoarele New Holland din gama T6.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019 Mewi la Agromalim 2019

Bancul zilei

Cugetări

Cugetări
Întrebare: Ce este iubirea? Detalii