Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

APIA despre PLATA SUBVENȚIILOR: DATA CÂND VIN BANII?!

Publicat: 12 februarie 2017 - 16:49
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚII 2016! Reluarea plăților din agricultură, aferente campaniei 2016, este subiectul fierbinte care preocupă, în aceste zile, toți fermierii. În același timp, este și un subiect sensibil. E vorba despre mii de agricultori necăjiți, care nu au cu ce să-și plătească inputurile pentru ferme, redevențele pentru pășune, etc. Fermierii așteaptă cu sufletul la gură reluarea acestor plăți. Din acest punct de vedere, AGROINFO tratează, și a tratat de fiecare dată, cu responsabilitate și seriozitate acest subiect.

De ce vă spunem toate aceste lucruri? O singură privire aruncată în publicațiile locale, din diferite județe, ne confirmă că de la un județ la altul, informațiile de la APIA despre plata subvențiilor se contrazic puternic. Vă dăm doar două exemple sugestive.

apia-timis_b

Sursa: Renașterea Bănățeană. Știre difuzată pe 11 februarie 2017.

tulcea-apia_b

                                                                                 Sursa: Radio Constanța. Știre difuzată pe 10 februarie 2017.

Dacă ar fi să ne luăm după aceste informații, și dumneavoastră fermierii să le luați în seamă, situația la APIA ar sta în felul următor:

Dacă sunteți fermieri din Timiș, veți aștepta să primiți subvențiile pe 15 februarie 2017. Veți aștepta să înceapă plata punctual la 15 februarie 2017.
Dacă sunteți fermieri din Tulcea, nu știți când veți primi subvențiile pentru că șeful APIA de aici ar fi declarat că nu există un calendar de plată.

Deci, la unii vin subvențiile, la alții, nu, depinde despre care județ vorbim. Nu există așa ceva!

Ca să vă rezumăm și să vă explicăm care este procedura APIA: un județ nu poate demara de unul singur plata subvențiilor. La fel cum un județ nu poate să amâne această plată pe motivul că nu ar exista un calendar.

Plata subvențiilor este demarată la nivel național. Nu centrele județene APIA dispun termenul de la care începe această plată. Termenul se stabilește la București, de către conducerile Ministerului Agriculturii și APIA centrală. Banii sunt transferați tot de la București. Șefii centrelor județene APIA respectă ordinele, instrucțiunile transmise de la București. Șefii APIA din țară pot să spună doar ce instrucțiuni, ordine au primit de la București în ce privește demararea plăților. Din județe vin către București doar listele cu fermierii eligibili. Transferul banilor se face de la București către fermierii din toată țara. Toată această operațiune de plată a subvențiilor este concertată de la București. Este demonstrat acest lucru de campaniile de plată trecute. Deocamdată, acesta este fluxul plăților, această procedură nu a fost schimbată.

Ministerul Agriculturii a comunicat oficial termene pentru plata subvențiilor:

Controlul poate fi încheiat până la data de 15 februarie, urmând a se proceda la etapele tehnice care urmează, respectiv introducerea rapoartelor de control în sistemul informatic. Au avut loc două întâlniri de lucru cu dezvoltatorul de soft privind îmbunătățirea aplicației, astfel reușindu-se reducerea termenelor de livrare a funcționalităților în cadrul aplicației pentru demararea plăților finale aferente anului 2016, în sectorul vegetal și zootehnic.

Aceste etape premergătoare au facilitat reducerea termenului de acordare a subvențiilor, astfel încât în luna martie să înceapă plățile, a comunicat MADR.

Așadar, potrivit comunicatului MADR, pe 15 februarie 2017 este finalizat controlul cererilor unice ale fermierilor. Nicidecum nu începe plata subvențiilor. MADR anunță că plata începe în martie 2017.

CITEȘTE TOT COMUNICATUL AICI!

Este o poziție oficială, transmisă de ministerul de resort care are în subordine APIA.

Termenele pentru plata subvențiilor pe care și le asumă Ministerul Agriculturii sunt scrise negru pe alb în Ordinul ministrului agriculturii nr. 18 din 3 februarie 2017. 

antet-ordin_b

                                  Citiți acest ordin pe pagina Ministerului Agriculturii la secțiunea Acte administrative aprobate.

AGROINFO v-a informat deja despre termenele prevăzute în acest ordin. Vă reamintim aceste termene:

- 1 martie - 15 mai 2017  fermierii români pot solicita la APIA subvențiile pentru anul 2017, este deschisă sesiunea de depunere/primire cereri unice
- 1 iunie – 1 iulie 2017 se va efectua controlul administrativ, inclusiv controlul preliminar al cererilor unice de plată, eșantionarea acestora și transmiterea eșantioanelor
- 1 iulie – 1 octombrie 2017 se va efectua controlul la fața locului pentru cererile unice de plată eșantionate la controlul în teren
- 15 octombrie  2017 plata avansului pentru campania 2017
- 1 decembrie 2017  – 31 martie 2018 plata regulară a subvențiilor aferente anului de cerere 2017

Acest act care stabilește termenele pentru plata subvențiilor a fost transmis tuturor centrelor județene APIA din țară, iar șefilor APIA, ministrul agriculturii, Petre Daea, le-a atras atenția să respecte aceste termene. Fiind un act oficial, dacă MADR sau APIA nu-l va respecta, dumneavoastră, fermierii știți pe cine să trageți la răspundere.

Vizualizat: 17357 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ, VAL DE AMENZI ÎN FERME!

INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ, VAL DE AMENZI ÎN FERME!

07 iulie 2020 - 19:06

ATENȚIE, ITM ÎN CONTROL! Inspectoratele Teritoriale de Muncă din toată țara desfășoară o amplă acțiune de control care vizează, printre alte nereguli, munca la negru, neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă. În atenția inspectorilor, este munca în agricultură, fermele din vegetal și cele de creștere a animalelor.

FABRICI DE LAPTE ÎNCHISE!

FABRICI DE LAPTE ÎNCHISE!

07 iulie 2020 - 17:26

COMUNICAT. Închiderea fabricilor de lapte de la Vatra Dornei şi Floreni arată cât de mult sprijină autorităţile locale şi judeţene companiile care investesc la nivel local - adică deloc, a declarat astăzi deputatul Daniel Popescu (USR), membru în Comisia de agricultură din Parlamentul României.

SORGUL, MAI SCUMP DECÂT PORUMBUL

SORGUL, MAI SCUMP DECÂT PORUMBUL

07 iulie 2020 - 13:58

În 2019, producţia americană de sorg a înregistrat o scădere netă, ajungând la 8,7 milioane tone faţă de 9,3 milioane tone în 2018. Pentru 2020 previziunile sunt mult mai optimiste, fiind aşteptată o recoltă de 10,7 milioane tone.

OFICIAL MADR! ACTE ȘI CONDIȚII AJUTOR PENTRU SECETĂ!

OFICIAL MADR! ACTE ȘI CONDIȚII AJUTOR PENTRU SECETĂ!

06 iulie 2020 - 19:45

SCHEMĂ NOUĂ DE AJUTOR DE STAT. Ministerul Agriculturii a publicat astăzi pe site-ul oficial proiectul Ordonanței de Urgență pentru schema de ajutor acordată fermierilor care au avut pierderi din cauza secetei extreme din acest an. Fermierii care nu au depus cererea unică la APIA pentru subvențiile aferente acestui an nu se încadrează pentru plata ajutorului la secetă.

Se așteptă revenirea prețurilor pe piața grâului

Se așteptă revenirea prețurilor pe piața grâului

06 iulie 2020 - 11:02

Prognozele privind producţia de grâu a statelor UE şi a celor din regiunea Mării Negre sunt mai pesimiste decât se aştepta în urmă cu două luni. Producția bună și creșterea exporturilor de grâu din Rusia nu vor fi suficiente pentru a compensa pierderile de producţie ale statelor UE şi Ucrainei. Exportul de grâu din aceste două regiuni exportatoare va scădea cu 3,5-4 milioane tone. În aceste condiţii, prețul grâului va crește mai devreme decât de obicei.

REGULI OBLIGATORII ÎN ACEST AN pentru ÎNCASAREA SUBVENȚIILOR APIA!

REGULI OBLIGATORII ÎN ACEST AN pentru ÎNCASAREA SUBVENȚIILOR APIA!

06 iulie 2020 - 09:52

OFICIAL APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vă informează care sunt regulile pe care sunt obligați fermierii să le respecte în acest an pentru a încasa subvențiile agricole solicitate în Campania 2020.

EȘANTIOANE CONTROL FERMIERI EXTRASE DE APIA PÂNĂ LA ACEASTĂ DATĂ!

EȘANTIOANE CONTROL FERMIERI EXTRASE DE APIA PÂNĂ LA ACEASTĂ DATĂ!

06 iulie 2020 - 09:25

SUBVENȚII APIA 2020. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează care sunt eșantioanele de control în teren, stabilite până la această dată, în cadrul Campaniei 2020 pentru plata subvențiilor agricole cuvenite fermierilor români pentru acest an.

CE VERIFICĂRI FACE APIA în FERME pentru FIECARE SUBVENȚIE CERUTĂ de FERMIERI!

CE VERIFICĂRI FACE APIA în FERME pentru FIECARE SUBVENȚIE CERUTĂ de FERMIERI!

06 iulie 2020 - 09:03

CONTROL APIA PE TEREN! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început de la 1 iulie 2020 eșantionarea fermierilor pentru efectuarea controlului la fața locului. AGROINFO vă spune ce verificări face APIA pentru fiecare schemă de plată în parte. Informațiile ne-au fost furnizate de către APIA.

GRAFICUL PLĂȚILOR APIA pentru LUNA IULIE!

GRAFICUL PLĂȚILOR APIA pentru LUNA IULIE!

06 iulie 2020 - 08:39

SUBVENȚII APIA 2020. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vă informează care sunt termenele stabilite pentru plata subvențiilor APIA în luna iulie 2020.

LANȚ DE COLECTARE, DEPOZITARE ȘI DISTRIBUIRE A PRODUSELOR ROMÂNEȘTI din FERME!

LANȚ DE COLECTARE, DEPOZITARE ȘI DISTRIBUIRE A PRODUSELOR ROMÂNEȘTI din FERME!

04 iulie 2020 - 15:23

O REȚEA CARE SĂ REZOLVE PROBLEMA VÂNZĂRII PRODUSELOR ROMÂNEȘTI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat joi, 2 iulie 2020, la conferința de presă că-n programul de relansare a agriculturii, problema vânzării produselor românești va fi rezolvată prin crearea unei rețele de colectare, depozitare și distribuire a produselor de la fermieri. Șeful MADR a detaliat vineri, 3 iulie, acest plan pentru care sunt alocate 500 de milioane de euro.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Drahnea
|
02. 13, 2017. Monday 09:39
Buna dragii fermieri la Apia Mureș nu au venit teledetectile ce vorbim de plată teledetectia la sfârșitul lui februarie plată pe când mint și nu au tupeu să mintă la fel toți ar trebui să ieșim si noi an stradă acum ai momentului să le arătăm că suntem uniți altfel ne MINT și ne batjocoresc an continuare Hoțiiii
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

De vorbă cu Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA.John Deere si Joskin au obtinut din partea juriului DLG (din care a facut parte si conf. dr. Ovidiu Ranta) singura medalie de aur pentru inovatie acordata la aceasta editie de Agritechnica, pentru proiectul comun eAutoPower cu sistemul inteligent e8WD - prima cutie de viteze electro-mecanica. Tehnologie care promite sa revolutioneze mediul de operare tractor-implement... #IPSO Agricultură #DLG Intermarketing #John Deere #Joskin#AGRITECHNICA

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Căsnicie

Căsnicie
Soţul intră în cameră şi-i spune soţiei: Detalii