Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

APIA: Cine încasează în 2016 subvenția pe suprafață de aproximativ 170 euro/ha?

Publicat: 24 februarie 2016 - 11:49
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

1 martie 2016 depune cererea unică pentru subvenții! Fermierii români ar trebui să încaseze, pentru 2015, subvenții pe suprafață între 170 euro/ha și 220 de euro/ha, spune ministrul agriculturii. Ce trebuie să facă un fermier ca să ia acești bani și în 2016?

În primul rând, trebuie să completeze cererea unică de plată la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) în intervalul 1 martie 2016 – 16 mai 2016. Cererile pot fi depuse și după data de 16 mai încă alte 25 de zile lucrătoare, dar cu penalități de 1% pentru fiecare zi de întârziere.

Cine beneficiază de subvenția pe suprafață?

Beneficiarii plăţilor sunt fermierii activi, persoane fizice şi/sau persoane juridice care desfăşoară o activitate agricolă în calitate de utilizatori legali ai suprafeţelor de teren agricol şi/sau deţinători legali de animale, potrivit legislaţiei în vigoare. În categoria beneficiarilor de plăţi se încadrează şi cooperativele agricole, precum şi grupurile de producători care desfăşoară activitate agricolă. (art.7 Ordonanța 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăți care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020)

Pentru ce suprafața se poate solicita subvenția?

Suprafața pentru care un fermier poate solicita subvenția trebuie să fie de minim 1 ha, compusă din parcele de 0,3 ha. Dacă vorbim despre livezi, pepiniere pomicole, viticole, arbuști fructiferi, cultura de hamei sau vii, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel puţin 0,1 hectare. Pentru sere și solarii, suprafaţa minimă a exploataţiei agricole trebuie să fie de 0,3 ha și parcele de 0,1 ha.

Ce acte trebuie să ducă la APIA fermierul când completează cererea?

- cartea de identitate;
- dovada că are deschis un cont bancar;
- acte care atestă forma de organizare, înregistrarea fiscală şi numirea/desemnarea unui administrator, dacă e cazul. Toate în original.
- adeverință conform înscrisurilor din registrul agricol, aferente anului de cerere. Adeverința se obține de la primăria pe raza căreia se află exploatația agricolă.

Acesta este modelul de adeverință pe care trebuie să-l prezinte fermierul!

adeverinta_b


Anexa 1 – Ordinul ministrului agriculturii din 23 februarie 2016

- copie conform cu originalul a contractului de închirere/concesiune a suprafeței agricole, încheiat între fermier și unitățile administrativ teritoriale, adică primării;
- copie conform cu originalul a contractului de închirere/concesiune a suprafeței agricole, încheiat între fermier și Agenția Domeniilor Statului (ADS).

Documentele trebuie să aibă valabiltatea până la  data de 1 decembrie a anului de cerere. Fermierii vor completa cererea unică de plată în IPA online, așa cum au făcut și până acum. La identificarea parcelelor agricole în GIS nu mai există, pentru anul 2016, acea toleranță de 0,75 m, spune ministrul agriculturii Achim Irimescu.

Întrucât digitizarea parcelelor agricole cu suprafeţe sub 0,1 ha este foarte laborioasă, fermierii care deţin parcele agricole cu o suprafaţă de până la 0,1 ha nesolicitate la plată au posibilitatea să nu le declare, cu condiţia ca respectivele parcele să nu depăşească un hectar.

Vizualizat: 14489 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

E oficial! Ordinul 619 a fost modificat! Ce se schimbă la depunerea cererii unice în 2016?

E oficial! Ordinul 619 a fost modificat! Ce se schimbă la depunerea cererii unice în 2016?

Ministerul Agriculturii anunţă că, pe 22 februarie 2016, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a semnat Ordinul pentru modificarea şi completarea Ordinului MADR 619/2015, care stabileşte condiţiile de acordare a plăţilor directe în agricultură.

Ordinul 619 se modifică! Ce se întâmplă cu identificarea fără echivoc a parcelelor agricole?

Ordinul 619 se modifică! Ce se întâmplă cu identificarea fără echivoc a parcelelor agricole?

Ordinul 619 din 2015 privind criteriile de eligibilitate pentru schemele de plată din agricultură se modifică! Propunerea proiectului de act normativ a fost publicată pe pagina Ministerului Agriculturii. Iată cum se vor desfășura controalele Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și cum vor identifica fermierii parcelele!

Alte articole in aceasta categorie

AGROLAND A INVESTIT 150.000 DE EURO ÎN DESCHIDEREA CELUI MAI MARE MAGAZIN DIN REȚEA!

AGROLAND A INVESTIT 150.000 DE EURO ÎN DESCHIDEREA CELUI MAI MARE MAGAZIN DIN REȚEA!

14 august 2020 - 21:11

COMUNICAT. Agroland a deschis cel mai mare magazin din rețea, care ocupă o suprafață de 410 metri pătrați, cu o investiție de 150.000 de euro care nu include stocurile.

ANULAREA EDIȚIEI 2020 A TÂRGULUI AGROMALIM!

ANULAREA EDIȚIEI 2020 A TÂRGULUI AGROMALIM!

14 august 2020 - 20:24

ANUNȚ! Organizatorii târgului internațional AGROMALIM, un eveniment de marcă și cu tradiție în agricultură, ne-au transmis astăzi, 14 august, un comunicat prin care anunță fermierii, participanții la acest târg că ediția 2020 AGROMALIM a fost anulată din cauza creșterii numărului infecțiilor cu coronavirus.

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI: CONTROLUL ÎN TEREN pentru PLATA SUBVENȚIILOR!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI: CONTROLUL ÎN TEREN pentru PLATA SUBVENȚIILOR!

14 august 2020 - 19:49

COMUNICAT APIA 14 AUGUST 2020. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reamintește fermierilor care au depus cerere unică de plată în cadrul Campaniei 2020, că în această perioadă inspectorii APIA și cei ai instituțiilor de specialitate delegate desfășoară controlul la fața locului pentru cererile eșantionate în acest scop, în conformitate cu calendarul stabilit prin Ordinul MADR nr. 131/15.05.2020.

PRO AGRO CERE DEMISIA GUVERNULUI DACĂ NU LI SE PLĂTESC FERMIERILOR DESPĂGUBIRILE PENTRU SECETĂ!

PRO AGRO CERE DEMISIA GUVERNULUI DACĂ NU LI SE PLĂTESC FERMIERILOR DESPĂGUBIRILE PENTRU SECETĂ!

14 august 2020 - 18:46

CER DEMISIA! Federația PRO AGRO ne-a transmis astăzi, 14 august 2020, un comunicat prin care cere demisia Guvernului Orban dacă fermierii nu-și vor primi despăgubirile pentru secetă. Agricultorii au observat că-n proiectul de rectificare bugetară pentru 2020, discutat astăzi de Executiv în ședința care a început la ora 17, nu sunt incluse sumele pentru despăgubiri.

FERMIERII, ÎN PRAGUL DISPERĂRII! SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI!

FERMIERII, ÎN PRAGUL DISPERĂRII! SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI!

14 august 2020 - 18:30

VOCEA FERMIERILOR! Agricultorii din România au aflat că în proiectul de rectificare bugetară pentru anul 2020 nu sunt incluse sumele pentru despăgubirile la secetă așa cum li s-a promis încă de la începutul lunii iulie. Mai multe organizații ale fermierilor reacționează cu vehemență. Astăzi, vineri, 14 august 2020, în jurul prânzului, premierul României, Ludovic Orban, a ținut să-i asigure pe fermieri că vor primi despăgubirile promise.

NOU ORDIN MINISTRUL DE INTERNE: ÎNREGISTRAREA TRACTOARELOR!

NOU ORDIN MINISTRUL DE INTERNE: ÎNREGISTRAREA TRACTOARELOR!

13 august 2020 - 18:28

MODIFICĂRI LEGISLAȚIE. Ordinul MAI nr. 120 din 6 august 2020 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului administrației și internelor nr. 1.501/2006 privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii și eliberarea autorizației de circulație provizorie sau pentru probe a vehiculelor a fost publicat în Monitorul Oficial pe data de 11 august 2020 și este în vigoare. Care sunt modificările în ceea ce privește înregistrarea tractoarelor agricole și forestiere.

STATUL NU ARE BANI SĂ AJUTE FERMIERII CARE AU PROTESTAT! LE-A DESCHIS UN CONT pentru DONAȚII!

STATUL NU ARE BANI SĂ AJUTE FERMIERII CARE AU PROTESTAT! LE-A DESCHIS UN CONT pentru DONAȚII!

13 august 2020 - 17:46

EFECT PROTEST CU TRACTOARELE. Ce au obținut fermierii din Republica Moldova care au ieșit în stradă cu tractoarele în 10 raioane pentru a protesta că nu primesc suficiente despăgubiri pentru culturile arse de secetă? Un cont bancar în care să li se facă donații. Președintele Moldovei le-a transmis agricultorilor că statul nu mai are bani.

MESAJ URGENT APIA pentru FERMIERI!

MESAJ URGENT APIA pentru FERMIERI!

13 august 2020 - 17:11

OFICIAL. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reamintește că termenul limită până la care rentierii agricoli ori împuternicitul/mandatarul/curatorul, pot transmite documentele specifice privind acordarea rentei viagere agricolă este data de 31 august 2020.

ANUNȚ AFIR DE ASTĂZI: UN SINGUR GHID CU PREȚURI DE REFERINȚĂ!

ANUNȚ AFIR DE ASTĂZI: UN SINGUR GHID CU PREȚURI DE REFERINȚĂ!

13 august 2020 - 13:13

COMUNICAT. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță modificarea Ghidului bazei de date cu prețuri de referință ce va fi utilizat pentru achizițiile necesare proiectelor finanțate în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020). Modificarea documentului s-a făcut prin Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 221 din 5 august 2020.

VERIFICAREA PE TEREN PENTRU CERERILE DE PLATĂ, SUSPENDATĂ DE AGENȚIA DE PLĂȚI!

VERIFICAREA PE TEREN PENTRU CERERILE DE PLATĂ, SUSPENDATĂ DE AGENȚIA DE PLĂȚI!

12 august 2020 - 09:51

ANUNȚ OFICIAL. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat marți, 11 august 2020, că vizitele în teren la fermele care au cerut bani europeni vor fi înlocuite cu documente justificative.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

NHR Agropartners la Agromalim 2019

NHR Agropartners la Agromalim 2019

Portofoliul NHR Agropartners de maşini şi utilaje agricole la Agromalim 2019 a cuprins combine şi tractoare Deutz-Fahr, încărcătoare telescopice JCB şi utilaje agricole Poettinger, Hardi, Bogballe şi Einboeck.
Interviu cu Florin Neacşu - director general adjunct NHR Agropartners.
Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

La închisoare

La închisoare
Nevasta unui deţinut merge în audienţă la directorul închisorii. Detalii