Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

APIA bate PASUL pe LOC! FERMIERII sunt SUPĂRAȚI FOC!

Publicat: 12 august 2016 - 12:54
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

UN ANGAJAMENT PREA MARE PENTRU APIA. Sistemul informatic al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) s-ar fi dat iar peste cap în ultimele zile. 11 august pentru autorizarea sprijinului cuplat la vite de carne, un nou termen ratat. Ajutoarele naționale tranzitorii parcurg drumuri lungi și anevoioase până la buzunarul fermierului. Băncile ar pune și ele bețe-n roate. În acest hățiș, APIA bate pasul pe loc la plata SUBVENȚIILOR, spune fermierii supărați foc!

Fermierii care au făcut greva foamei timp de două zile în fața Ministerului Agriculturii sunt gata să se reîntoarcă la posturi. Costel Caraș, crescător de vaci de lapte din localitatea Brănești, Ilfov, și-a făcut cunoscută intenția pe Facebook.

Imediat, s-a înscris pe listă și Dumitru Grigorean, crescător de vaci de carne din Suceava. Ambii sunt și lideri ai fermierilor, primul este vicepreședintele Asociației Holstein.Ro, cel de-al doilea este președintele Asociației Crescătorilor de Bovine de Carne. Paul Cristescu, fermier din Caraș Severin, ne-a mărturisit, în această dimineață de vineri, 12 august, că este dezamăgit și că nu înțelege ce se întâmplă.

De câteva minute, Costel Caraș a postat pe pagina sa următorul text:

PRIMUL MINISTRU, MINISTRU AGRICULTURII, DIRECTORUL APIA: 95% din bani până luni, 15.08.2016. Declarațiile au fost făcute cu hotărâre și convingere. Și ca să folosesc un termen iubit de APIA, fără echivoc.
 Cum se va întâmpla această minune când:
 

1. Softurile, pentru toate schemele, nu au mers deloc ieri și nu merg nici azi.
 2. Formularul F2(ieșire animal către abator) nu a fost introdus încă în sistem.
 3. Comunicarea între APIA și bănci este deficitară
 4. Plățile la ANT au un traseu anevoios
 5. Foarte mulți fermieri au probleme în dosar, nu au fost notificați și așteaptă liniștiți banii
 6. Pentru fermierii in control nu s-au deblocat plățile.
 

Sunt numai câteva cauze care mă determină să spun cu hotărâre: data de 15.08.2016 nu este fără echivoc, este cu echivoc domnilor. ECHIVOC(dex) = care se poate interpreta în mai multe feluri, cu două înțelesuri; neclar, confuz, ambiguu. ♦ Suspect, îndoielnic.

Fermierul Costel Caraș primește zilnic raportările APIA despre plata subvențiilor din zootehnie. Conducerea Agenției de Plăți îi trimite conștiincioasă situațiile cu autorizarea sumelor la plată, cu sumele transferate pe toate schemele de ajutor din zootehnie, aferente anului 2015.

Vizualizat: 3452 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!