Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

APEL DISPERAT AL FERMIERILOR LA PREMIERUL ROMÂNIEI: SUBVENȚIA APIA SCADE! STOP IMPORTULUI CARE NE DISTRUGE!

Publicat: 04 august 2019 - 08:22
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

SOLICITĂ INTERVENȚIA DE URGENȚĂ A PREMIERULUI! Fermele de creștere a animalelor din România sunt amenințate cu distrugerea! Sprijinul cuplat pentru taurinele de carne scade de la an la an, importurile de carne de vită din Brazilia, Argentina, Paraguay, Uruguay amenință să scadă prețul pe kilogramul de carne vită, sunt disperați fermierii români în scrisoarea trimisă pe 29 iulie 2019 prim-ministrului României, Viorica Dăncilă.

Asociația Aberdeen Angus România, în calitate de societate de ameliorare și deținătoare a programului de ameliorare pentru rasa Aberdeen Angus, aprobat conform Regulamentului European 1012 din 2016 cu modificările ulterioare, solicită a ne comunica oficial punctul dumneavoastră de vedere în ceea ce privește pactul Mercosur - Brazilia, Argentina, Uruguay, Paraguay și Uniunea Europeană cu privire la importurile de carne de vită.

scrisoare-aberdeen_bscris-aberdeen-daea_b

Ținem să precizăm că România a avut cea mai mare expansiune în ceea ce privește rasa Aberdeen Angus, dacă în 2008 efectivul de taurine din rasa Aberdeen Angus de pe teritoriul țării era de 120 de capete, în prezent numărul lor a ajuns la 70.000 de capete, acest lucru fiind posibil doar cu eforturi atât din partea fermierilor, a statului, cât și a Asociației Aberdeen Angus România.

Cei 1000 de membrii ai Asociației Aberdeen Angus România vă solicită un punct de vedere oficial deoarece sunt foarte îngrijorați de scăderea an de an a Sprijinului Cuplat Zootehnic pentru taurinele de carne și impactul ce îl va avea asupra scăderii prețului cărnii de vită, ca urmare a importurilor masive ce urmează să fie făcute.

Pentru a putea continua susținerea fermierilor români, așteptăm un răspuns oficial din partea dumneavoastră la această decizie, precum și soluțiile ce vor fi luate pentru rezolvarea acestei situații, se arată în scrisoarea fermierilor pentru premierul Viorica Dăncilă.

Valoarea pe cap de animal a sprijinului cuplat zootehnic, SCZ, pentru taurine din rase de carne și metișii acestora a scăzut drastic în anii 2017 și 2018.  

Astfel în 2017, subvenția europeană pentru taurine de carne a scăzut de la 690,6164 de euro/cap de animal, cuantum aferent lui 2016, la 446,5667 de euro/cap de animal în 2017, iar în 2018 a ajuns la 291,4906 euro/cap de animal.

Diferența cea mai mare de cuantum se poate observa între anul 2016 și anul 2017. SCZ pentru taurine din rase de carne și metișii acestora a scăzut în 2017, prin comparație cu 2016, cu suma de 244,0497 euro/cap de animal.  În 2018, SCZ pentru taurine din rase de carne aproape că s-a înjumătățit, prin comparație cu anul 2017. Scăderea este de 155,0761 euro/cap de animal

AGROINFO este singura publicație care a comparat sumele plătite de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) crescătorilor de bovine pentru sprijinul cuplat zootehnic și a observat astfel cât de mult a scăzut valoarea pe cap de animal a acestei subvenții. ALTE SUBVENȚII A CĂROR VALOARE ESTE MAI MICĂ AICI!

Aceeași scrisoare a fost trimisă, în aceeași zi, de crescătorii de bovine din Asociația Aberdeen Angus și ministrului agriculturii, Petre Daea.

Vizualizat: 4855 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

De vorbă cu Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA.John Deere si Joskin au obtinut din partea juriului DLG (din care a facut parte si conf. dr. Ovidiu Ranta) singura medalie de aur pentru inovatie acordata la aceasta editie de Agritechnica, pentru proiectul comun eAutoPower cu sistemul inteligent e8WD - prima cutie de viteze electro-mecanica. Tehnologie care promite sa revolutioneze mediul de operare tractor-implement... #IPSO Agricultură #DLG Intermarketing #John Deere #Joskin#AGRITECHNICA

OROS Linamar la AGRITECHNICA 2019 AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere!

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii