Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

APEL COMISAR EUROPEAN AGRICULTURĂ: DAȚI DRUMUL MILIARDULUI de EURO pentru TINERII FERMIERI!

Publicat: 29 mai 2019 - 16:35
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

AJUTOR DE UN MILIARD DE EURO PENTRU TINERII FERMIERI! Comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, face un apel la statele membre în Uniunea Europeană să acceseze programul de credite avantajoase pentru tinerii fermieri. Un miliard de euro este alocat pentru acest program, iar suma poate fi dublată.

Comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, și-a prezentat pe 28 mai 2019, într-un discurs susținut la CEJA 2019, raportul anilor de activitate în funcția pe care o deține la Comisia Europeană. La final de mandat, Hogan a transmis un mesaj puternic statelor membre UE, inclusiv României, să acceseze miliardul de euro pus la dispoziția tinerilor fermieri, inclusiv a tinerilor fermieri din România, printr-un program de credite avantajoase pe termen lung și cu dobândă mică. Prima țară care a pus în practică programul este Franța. Deja au fost acordate tinerilor fermieri francezi împrumuturi în valoare de 275 de milioane de euro, a spus comisarul european. România poate accesa programul și să aducă bani în țară pentru fermieri, cu prioritate tineri fermieri.

Am fost încântat că luna trecută, după mai multe luni și chiar ani de negocieri și persuasiune, Comisia Europeană și Banca Europeană de Investiții au anunțat un nou program de împrumuturi inițiale, care oferă tinerilor agricultori noi posibilități de finanțare.

În mod concret, această inițiativă reprezintă un program de 1 miliard EUR pentru tinerii agricultori și pentru bioeconomie, finanțat integral de BEI. Aceasta este o dezvoltare fără precedent și una care trebuie salutată cu căldură.

Acest lucru reflectă înțelegerea crescândă în rândul factorilor de decizie politică că, dacă dorim o nouă generație de tineri agricultori dinamici, capabili să mențină securitatea alimentară europeană, în același timp făcând mai mult pentru climă și mediu, aveți nevoie de mai mult sprijin.

Agricultorii sunt oameni de afaceri și nevoile lor trebuie evaluate din perspectivă de afaceri.

hogan-tanar-ferm_b

Foto: Facebook personal

Trebuie să abordăm volatilitatea prețurilor și nevoia de sprijin pe termen scurt pentru capitalul de lucru pentru a ajuta la menținerea unor întreprinderi agricole viabile, în special în perioadele de dificultăți temporare de lichiditate.

Astfel, această nouă facilitate este binevenită. În plus, se așteaptă ca împrumutul BEI să mobilizeze încă 1 miliard de euro din partea băncilor private participante din statele membre ale UE, ceea ce ar însemna un total de 2 miliarde EUR care urmează să fie investiți în sectorul nostru agricol, în special pentru a sprijini tinerii agricultori.

Aceasta este una dintre cele mai mari operațiuni de finanțare vreodată pentru agricultura UE de către Banca Europeană de Investiții. În termeni reali, aceasta va însemna:

• O facilitate de împrumut care acordă prioritate fermierilor tineri.
• Împrumuturile acordate tinerilor agricultori vor avea o durată mai mare, de până la 15 ani (comparativ cu o medie de 5-7 ani oferită de bănci);
• Și rata dobânzii va fi cu mult sub ratele de piață.

În timp ce vorbim, primele două împrumuturi pilot de 275 de milioane de euro sunt deja dezvoltate în Franța cu Crédit Agricole și în curând în Italia. Și, sperăm, vor fi urmate de multe alte state membre.

În plus față de împrumutul din program, inițiativa include o recomandare privind utilizarea combinată a subvențiilor FEADR (Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală n.r.)  pentru tinerii agricultori și întreprinderile nou-înființate - ca dobândă la subvenții sau pentru asistență tehnică împreună cu instrumentele financiare.

Banca Europeană de Investiții este pregătită să ofere consultanță prin intermediul fi-compass sau pe bază bilaterală a autorităților de gestionare a FEADR cu privire la modalitățile de proiectare mai bună a tuturor ajutoarelor financiare disponibile - de exemplu pentru combaterea volatilității prețurilor pentru tinerii agricultori sau pentru inițierea de afaceri.

De asemenea, autoritățile ar putea beneficia de expertiza de gestionare a Fondului European de Investiții (FEI).

Vă încurajez pe toți să studiați cu atenție această nouă inițiativă și să aflați mai multe despre cum să profitați la maximum de această oportunitate de finanțare unică. Și aș dori să invit toate băncile private și statele membre să facă același lucru.

Banii au fost puși la dispoziție; este acum o problemă a statelor membre de a-i atrage.

Solicit băncilor, în special celor cu tradiție de creditare a agriculturii și economiei rurale, să se angajeze în program, alături de BEI, pentru a ajunge la 2 miliarde de euro, a spus Phil Hogan.

În vârstă de 58 de ani, Phil Hogan este comisar european pentru Agricultură de la 1 noiembrie 2014, fiind numit în funcție în septembrie 2014 de președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker. Hogan este originar din Irlanda și a crescut la o fermă din nord-estul țării natale.

Vizualizat: 3752 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ, VAL DE AMENZI ÎN FERME!

INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ, VAL DE AMENZI ÎN FERME!

07 iulie 2020 - 19:06

ATENȚIE, ITM ÎN CONTROL! Inspectoratele Teritoriale de Muncă din toată țara desfășoară o amplă acțiune de control care vizează, printre alte nereguli, munca la negru, neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă. În atenția inspectorilor, este munca în agricultură, fermele din vegetal și cele de creștere a animalelor.

FABRICI DE LAPTE ÎNCHISE!

FABRICI DE LAPTE ÎNCHISE!

07 iulie 2020 - 17:26

COMUNICAT. Închiderea fabricilor de lapte de la Vatra Dornei şi Floreni arată cât de mult sprijină autorităţile locale şi judeţene companiile care investesc la nivel local - adică deloc, a declarat astăzi deputatul Daniel Popescu (USR), membru în Comisia de agricultură din Parlamentul României.

SORGUL, MAI SCUMP DECÂT PORUMBUL

SORGUL, MAI SCUMP DECÂT PORUMBUL

07 iulie 2020 - 13:58

În 2019, producţia americană de sorg a înregistrat o scădere netă, ajungând la 8,7 milioane tone faţă de 9,3 milioane tone în 2018. Pentru 2020 previziunile sunt mult mai optimiste, fiind aşteptată o recoltă de 10,7 milioane tone.

OFICIAL MADR! ACTE ȘI CONDIȚII AJUTOR PENTRU SECETĂ!

OFICIAL MADR! ACTE ȘI CONDIȚII AJUTOR PENTRU SECETĂ!

06 iulie 2020 - 19:45

SCHEMĂ NOUĂ DE AJUTOR DE STAT. Ministerul Agriculturii a publicat astăzi pe site-ul oficial proiectul Ordonanței de Urgență pentru schema de ajutor acordată fermierilor care au avut pierderi din cauza secetei extreme din acest an. Fermierii care nu au depus cererea unică la APIA pentru subvențiile aferente acestui an nu se încadrează pentru plata ajutorului la secetă.

Se așteptă revenirea prețurilor pe piața grâului

Se așteptă revenirea prețurilor pe piața grâului

06 iulie 2020 - 11:02

Prognozele privind producţia de grâu a statelor UE şi a celor din regiunea Mării Negre sunt mai pesimiste decât se aştepta în urmă cu două luni. Producția bună și creșterea exporturilor de grâu din Rusia nu vor fi suficiente pentru a compensa pierderile de producţie ale statelor UE şi Ucrainei. Exportul de grâu din aceste două regiuni exportatoare va scădea cu 3,5-4 milioane tone. În aceste condiţii, prețul grâului va crește mai devreme decât de obicei.

REGULI OBLIGATORII ÎN ACEST AN pentru ÎNCASAREA SUBVENȚIILOR APIA!

REGULI OBLIGATORII ÎN ACEST AN pentru ÎNCASAREA SUBVENȚIILOR APIA!

06 iulie 2020 - 09:52

OFICIAL APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vă informează care sunt regulile pe care sunt obligați fermierii să le respecte în acest an pentru a încasa subvențiile agricole solicitate în Campania 2020.

EȘANTIOANE CONTROL FERMIERI EXTRASE DE APIA PÂNĂ LA ACEASTĂ DATĂ!

EȘANTIOANE CONTROL FERMIERI EXTRASE DE APIA PÂNĂ LA ACEASTĂ DATĂ!

06 iulie 2020 - 09:25

SUBVENȚII APIA 2020. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează care sunt eșantioanele de control în teren, stabilite până la această dată, în cadrul Campaniei 2020 pentru plata subvențiilor agricole cuvenite fermierilor români pentru acest an.

CE VERIFICĂRI FACE APIA în FERME pentru FIECARE SUBVENȚIE CERUTĂ de FERMIERI!

CE VERIFICĂRI FACE APIA în FERME pentru FIECARE SUBVENȚIE CERUTĂ de FERMIERI!

06 iulie 2020 - 09:03

CONTROL APIA PE TEREN! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început de la 1 iulie 2020 eșantionarea fermierilor pentru efectuarea controlului la fața locului. AGROINFO vă spune ce verificări face APIA pentru fiecare schemă de plată în parte. Informațiile ne-au fost furnizate de către APIA.

GRAFICUL PLĂȚILOR APIA pentru LUNA IULIE!

GRAFICUL PLĂȚILOR APIA pentru LUNA IULIE!

06 iulie 2020 - 08:39

SUBVENȚII APIA 2020. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vă informează care sunt termenele stabilite pentru plata subvențiilor APIA în luna iulie 2020.

LANȚ DE COLECTARE, DEPOZITARE ȘI DISTRIBUIRE A PRODUSELOR ROMÂNEȘTI din FERME!

LANȚ DE COLECTARE, DEPOZITARE ȘI DISTRIBUIRE A PRODUSELOR ROMÂNEȘTI din FERME!

04 iulie 2020 - 15:23

O REȚEA CARE SĂ REZOLVE PROBLEMA VÂNZĂRII PRODUSELOR ROMÂNEȘTI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat joi, 2 iulie 2020, la conferința de presă că-n programul de relansare a agriculturii, problema vânzării produselor românești va fi rezolvată prin crearea unei rețele de colectare, depozitare și distribuire a produselor de la fermieri. Șeful MADR a detaliat vineri, 3 iulie, acest plan pentru care sunt alocate 500 de milioane de euro.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

De vorbă cu Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA.John Deere si Joskin au obtinut din partea juriului DLG (din care a facut parte si conf. dr. Ovidiu Ranta) singura medalie de aur pentru inovatie acordata la aceasta editie de Agritechnica, pentru proiectul comun eAutoPower cu sistemul inteligent e8WD - prima cutie de viteze electro-mecanica. Tehnologie care promite sa revolutioneze mediul de operare tractor-implement... #IPSO Agricultură #DLG Intermarketing #John Deere #Joskin#AGRITECHNICA

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Căsnicie

Căsnicie
Soţul intră în cameră şi-i spune soţiei: Detalii