Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

APEL COMISAR EUROPEAN AGRICULTURĂ: DAȚI DRUMUL MILIARDULUI de EURO pentru TINERII FERMIERI!

Publicat: 29 mai 2019 - 16:35
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

AJUTOR DE UN MILIARD DE EURO PENTRU TINERII FERMIERI! Comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, face un apel la statele membre în Uniunea Europeană să acceseze programul de credite avantajoase pentru tinerii fermieri. Un miliard de euro este alocat pentru acest program, iar suma poate fi dublată.

Comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, și-a prezentat pe 28 mai 2019, într-un discurs susținut la CEJA 2019, raportul anilor de activitate în funcția pe care o deține la Comisia Europeană. La final de mandat, Hogan a transmis un mesaj puternic statelor membre UE, inclusiv României, să acceseze miliardul de euro pus la dispoziția tinerilor fermieri, inclusiv a tinerilor fermieri din România, printr-un program de credite avantajoase pe termen lung și cu dobândă mică. Prima țară care a pus în practică programul este Franța. Deja au fost acordate tinerilor fermieri francezi împrumuturi în valoare de 275 de milioane de euro, a spus comisarul european. România poate accesa programul și să aducă bani în țară pentru fermieri, cu prioritate tineri fermieri.

Am fost încântat că luna trecută, după mai multe luni și chiar ani de negocieri și persuasiune, Comisia Europeană și Banca Europeană de Investiții au anunțat un nou program de împrumuturi inițiale, care oferă tinerilor agricultori noi posibilități de finanțare.

În mod concret, această inițiativă reprezintă un program de 1 miliard EUR pentru tinerii agricultori și pentru bioeconomie, finanțat integral de BEI. Aceasta este o dezvoltare fără precedent și una care trebuie salutată cu căldură.

Acest lucru reflectă înțelegerea crescândă în rândul factorilor de decizie politică că, dacă dorim o nouă generație de tineri agricultori dinamici, capabili să mențină securitatea alimentară europeană, în același timp făcând mai mult pentru climă și mediu, aveți nevoie de mai mult sprijin.

Agricultorii sunt oameni de afaceri și nevoile lor trebuie evaluate din perspectivă de afaceri.

hogan-tanar-ferm_b

Foto: Facebook personal

Trebuie să abordăm volatilitatea prețurilor și nevoia de sprijin pe termen scurt pentru capitalul de lucru pentru a ajuta la menținerea unor întreprinderi agricole viabile, în special în perioadele de dificultăți temporare de lichiditate.

Astfel, această nouă facilitate este binevenită. În plus, se așteaptă ca împrumutul BEI să mobilizeze încă 1 miliard de euro din partea băncilor private participante din statele membre ale UE, ceea ce ar însemna un total de 2 miliarde EUR care urmează să fie investiți în sectorul nostru agricol, în special pentru a sprijini tinerii agricultori.

Aceasta este una dintre cele mai mari operațiuni de finanțare vreodată pentru agricultura UE de către Banca Europeană de Investiții. În termeni reali, aceasta va însemna:

• O facilitate de împrumut care acordă prioritate fermierilor tineri.
• Împrumuturile acordate tinerilor agricultori vor avea o durată mai mare, de până la 15 ani (comparativ cu o medie de 5-7 ani oferită de bănci);
• Și rata dobânzii va fi cu mult sub ratele de piață.

În timp ce vorbim, primele două împrumuturi pilot de 275 de milioane de euro sunt deja dezvoltate în Franța cu Crédit Agricole și în curând în Italia. Și, sperăm, vor fi urmate de multe alte state membre.

În plus față de împrumutul din program, inițiativa include o recomandare privind utilizarea combinată a subvențiilor FEADR (Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală n.r.)  pentru tinerii agricultori și întreprinderile nou-înființate - ca dobândă la subvenții sau pentru asistență tehnică împreună cu instrumentele financiare.

Banca Europeană de Investiții este pregătită să ofere consultanță prin intermediul fi-compass sau pe bază bilaterală a autorităților de gestionare a FEADR cu privire la modalitățile de proiectare mai bună a tuturor ajutoarelor financiare disponibile - de exemplu pentru combaterea volatilității prețurilor pentru tinerii agricultori sau pentru inițierea de afaceri.

De asemenea, autoritățile ar putea beneficia de expertiza de gestionare a Fondului European de Investiții (FEI).

Vă încurajez pe toți să studiați cu atenție această nouă inițiativă și să aflați mai multe despre cum să profitați la maximum de această oportunitate de finanțare unică. Și aș dori să invit toate băncile private și statele membre să facă același lucru.

Banii au fost puși la dispoziție; este acum o problemă a statelor membre de a-i atrage.

Solicit băncilor, în special celor cu tradiție de creditare a agriculturii și economiei rurale, să se angajeze în program, alături de BEI, pentru a ajunge la 2 miliarde de euro, a spus Phil Hogan.

În vârstă de 58 de ani, Phil Hogan este comisar european pentru Agricultură de la 1 noiembrie 2014, fiind numit în funcție în septembrie 2014 de președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker. Hogan este originar din Irlanda și a crescut la o fermă din nord-estul țării natale.

Vizualizat: 3843 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

EUROPARLAMENTAR CARMEN AVRAM: NOUA PAC, PRESIUNE ENORMĂ PE UMERII GREU ÎNCERCAȚILOR FERMIERI ROMÂNI!

EUROPARLAMENTAR CARMEN AVRAM: NOUA PAC, PRESIUNE ENORMĂ PE UMERII GREU ÎNCERCAȚILOR FERMIERI ROMÂNI!

22 octombrie 2020 - 07:59

VOTUL DECISIV. Europarlamentarul Carmen Avram (S&D), membră în Comisia AGRI, Parlamentul European, spune că noua Politică Agricolă Comună va pune o presiune enormă pe umerii greu încercaților fermieri români. Amendamentele depuse pe ultima sută de metri la regulamente impun restricții financiare, alungă tinerii din sate și pedepsesc fermierii pentru doi oligarhi miliardari care nu reprezintă agricultura.

DECIZIE! DATA DE REFERINȚĂ LA BOVINE, NESCHIMBATĂ! AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU NU DISPARE!

DECIZIE! DATA DE REFERINȚĂ LA BOVINE, NESCHIMBATĂ! AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU NU DISPARE!

21 octombrie 2020 - 19:54

DECIZII PENTRU SUBVENȚIILE FERMIERILOR! Data de referință pentru ajutorul național tranzitoriu pentru bovinele de carne rămâne neschimbată. În ciuda insistențelor ministrului agriculturii Adrian Oros la Consiliul AGRIFISH de la Luxembourg, această dată nu a fost schimbată. Rămâne tot 31 ianuarie 2013. În schimb, fermierii români vor beneficia în continuare de ajutor național tranzitoriu, anunță un comunicat MADR transmis pentru AGROINFO.

ULTIMA ORĂ DE LA APIA! SUMA PLĂTITĂ FERMIERILOR!

ULTIMA ORĂ DE LA APIA! SUMA PLĂTITĂ FERMIERILOR!

21 octombrie 2020 - 19:35

OFICIAL. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 21.10.2020, au fost autorizați la plată în cadrul Campaniei de plăți în avans pentru anul 2020, un număr de 547.311 fermieri, reprezentând un procent de 65 % din totalul fermierilor declarați eligibili. Suma totală autorizată la plată este în valoare de 719.414.149 euro, anunță APIA într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ASOCIAȚIA ABERDEEN ANGUS, MEMBRĂ ÎN FEDERAȚIA PRO AGRO!

ASOCIAȚIA ABERDEEN ANGUS, MEMBRĂ ÎN FEDERAȚIA PRO AGRO!

21 octombrie 2020 - 14:17

COMUNICAT. Federația Națională PRO AGRO, reprezentativă pentru agricultura, zootehnia și industria alimentară românească, anunță cu bucurie cooptarea unui nou membru, al cincisprezecelea, respectiv aderarea Asociației Aberdeen Angus România, informează PRO AGRO într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ATENȚIE, FERMIERI! SUNTEȚI AMENDAȚI!

ATENȚIE, FERMIERI! SUNTEȚI AMENDAȚI!

21 octombrie 2020 - 12:52

ITP OBLIGATORIU! Inspecția tehnică periodică a devenit obligatorie pentru tractoarele care circulă pe drumurile publice. Pentru a ajunge la parcelele agricole, fermierii sunt nevoiți să circule pe drumurile publice cu tractoarele. Mai mulți fermieri au fost deja amendați de Poliție pentru că nu aveau ITP-ul făcut la tractoare.

UN NOU TRACTOR PENTRU FERME MICI!

UN NOU TRACTOR PENTRU FERME MICI!

21 octombrie 2020 - 12:33

LANSAT ÎN DECEMBRIE 2020. Ruris, compania producătoare de echipamente agricole din Craiova, a intrat în linie dreaptă cu producţia unui nou tractor pentru ferme mici.

PARLAMENT EUROPEAN: VREM SĂ ELIMINĂM SUBVENȚIILE DE UN MILION DE EURO PE FERMĂ!

PARLAMENT EUROPEAN: VREM SĂ ELIMINĂM SUBVENȚIILE DE UN MILION DE EURO PE FERMĂ!

21 octombrie 2020 - 11:54

PLAFONAREA PLĂȚILOR DIN AGRICULTURĂ. Tot mai multe voci din Parlamentul European susțin plafonarea subvențiilor din agricultură. Concernele din industria agricolă își extind activitatea pe spinarea fermelor de familie. Haideți să nu-i mai susținem pe oligarhi! A cerut un europarlamentar din Cehia, marți, 20 octombrie 2020, la ședința plenară din Parlamentul European în cadrul căreia a fost supusă dezbaterii și votului noua Politică Agricolă Comună. Europarlamentarul a cerut eliminarea subvențiilor de un milion de euro pe fermă.

ANUNȚ IMPORTANT PENTRU TOȚI APICULTORII!

ANUNȚ IMPORTANT PENTRU TOȚI APICULTORII!

21 octombrie 2020 - 09:37

TERMEN 31 DECEMBRIE 2020! Atenție, apicultori, intrați în legalitate! Consilierul personal al ministrului agriculturii, apicultorul Marian Irimei, cunoscut pe Facebook Marian Stuparul Oltean, anunță apicultorii că e foarte important să intre în legalitate până la data de 31 decembrie 2020. De asemenea, consilierul îi anunță că se va modifica Ordinul MADR 251/2017 care-i privește pe apicultori.

APIA ANUNȚĂ ACUM: BANII SUNT ÎN CONTURI!

APIA ANUNȚĂ ACUM: BANII SUNT ÎN CONTURI!

21 octombrie 2020 - 09:15

OFICIAL APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță astăzi, 21 octombrie 2020, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO, că a plătit peste 46 de milioane de euro. A finalizat aceste plăți, iar banii sunt în conturi.

FERMIERII REVOLTAȚI CER MINISTERULUI AGRICULTURII SĂ LE SPUNĂ PE CE A DAT 200.000 DE EURO!

FERMIERII REVOLTAȚI CER MINISTERULUI AGRICULTURII SĂ LE SPUNĂ PE CE A DAT 200.000 DE EURO!

21 octombrie 2020 - 08:59

AMENINȚĂ CU JUDECATA! Uniunea Salvăm Țăranul Român cere explicații de la Ministerul Agriculturii pentru plata cotizației de 200.000 de euro la organizația europeană COPA COGECA. Revoltați, fermierii vor să știe de ce ministerul a plătit cotizația doar pentru anumite organizații. Ei amenință că vor acționa în instanță MADR. Inserăm comunicatul Uniunii Salvăm Țăranul Român.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Prin Londra

Prin Londra
Doi prieteni, un englez şi un chinez, se plimbau împreună prin Londra şi se bucurau de privelişte: Detalii