Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

APEL COMISAR EUROPEAN AGRICULTURĂ: DAȚI DRUMUL MILIARDULUI de EURO pentru TINERII FERMIERI!

Publicat: 29 mai 2019 - 16:35
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

AJUTOR DE UN MILIARD DE EURO PENTRU TINERII FERMIERI! Comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, face un apel la statele membre în Uniunea Europeană să acceseze programul de credite avantajoase pentru tinerii fermieri. Un miliard de euro este alocat pentru acest program, iar suma poate fi dublată.

Comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, și-a prezentat pe 28 mai 2019, într-un discurs susținut la CEJA 2019, raportul anilor de activitate în funcția pe care o deține la Comisia Europeană. La final de mandat, Hogan a transmis un mesaj puternic statelor membre UE, inclusiv României, să acceseze miliardul de euro pus la dispoziția tinerilor fermieri, inclusiv a tinerilor fermieri din România, printr-un program de credite avantajoase pe termen lung și cu dobândă mică. Prima țară care a pus în practică programul este Franța. Deja au fost acordate tinerilor fermieri francezi împrumuturi în valoare de 275 de milioane de euro, a spus comisarul european. România poate accesa programul și să aducă bani în țară pentru fermieri, cu prioritate tineri fermieri.

Am fost încântat că luna trecută, după mai multe luni și chiar ani de negocieri și persuasiune, Comisia Europeană și Banca Europeană de Investiții au anunțat un nou program de împrumuturi inițiale, care oferă tinerilor agricultori noi posibilități de finanțare.

În mod concret, această inițiativă reprezintă un program de 1 miliard EUR pentru tinerii agricultori și pentru bioeconomie, finanțat integral de BEI. Aceasta este o dezvoltare fără precedent și una care trebuie salutată cu căldură.

Acest lucru reflectă înțelegerea crescândă în rândul factorilor de decizie politică că, dacă dorim o nouă generație de tineri agricultori dinamici, capabili să mențină securitatea alimentară europeană, în același timp făcând mai mult pentru climă și mediu, aveți nevoie de mai mult sprijin.

Agricultorii sunt oameni de afaceri și nevoile lor trebuie evaluate din perspectivă de afaceri.

hogan-tanar-ferm_b

Foto: Facebook personal

Trebuie să abordăm volatilitatea prețurilor și nevoia de sprijin pe termen scurt pentru capitalul de lucru pentru a ajuta la menținerea unor întreprinderi agricole viabile, în special în perioadele de dificultăți temporare de lichiditate.

Astfel, această nouă facilitate este binevenită. În plus, se așteaptă ca împrumutul BEI să mobilizeze încă 1 miliard de euro din partea băncilor private participante din statele membre ale UE, ceea ce ar însemna un total de 2 miliarde EUR care urmează să fie investiți în sectorul nostru agricol, în special pentru a sprijini tinerii agricultori.

Aceasta este una dintre cele mai mari operațiuni de finanțare vreodată pentru agricultura UE de către Banca Europeană de Investiții. În termeni reali, aceasta va însemna:

• O facilitate de împrumut care acordă prioritate fermierilor tineri.
• Împrumuturile acordate tinerilor agricultori vor avea o durată mai mare, de până la 15 ani (comparativ cu o medie de 5-7 ani oferită de bănci);
• Și rata dobânzii va fi cu mult sub ratele de piață.

În timp ce vorbim, primele două împrumuturi pilot de 275 de milioane de euro sunt deja dezvoltate în Franța cu Crédit Agricole și în curând în Italia. Și, sperăm, vor fi urmate de multe alte state membre.

În plus față de împrumutul din program, inițiativa include o recomandare privind utilizarea combinată a subvențiilor FEADR (Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală n.r.)  pentru tinerii agricultori și întreprinderile nou-înființate - ca dobândă la subvenții sau pentru asistență tehnică împreună cu instrumentele financiare.

Banca Europeană de Investiții este pregătită să ofere consultanță prin intermediul fi-compass sau pe bază bilaterală a autorităților de gestionare a FEADR cu privire la modalitățile de proiectare mai bună a tuturor ajutoarelor financiare disponibile - de exemplu pentru combaterea volatilității prețurilor pentru tinerii agricultori sau pentru inițierea de afaceri.

De asemenea, autoritățile ar putea beneficia de expertiza de gestionare a Fondului European de Investiții (FEI).

Vă încurajez pe toți să studiați cu atenție această nouă inițiativă și să aflați mai multe despre cum să profitați la maximum de această oportunitate de finanțare unică. Și aș dori să invit toate băncile private și statele membre să facă același lucru.

Banii au fost puși la dispoziție; este acum o problemă a statelor membre de a-i atrage.

Solicit băncilor, în special celor cu tradiție de creditare a agriculturii și economiei rurale, să se angajeze în program, alături de BEI, pentru a ajunge la 2 miliarde de euro, a spus Phil Hogan.

În vârstă de 58 de ani, Phil Hogan este comisar european pentru Agricultură de la 1 noiembrie 2014, fiind numit în funcție în septembrie 2014 de președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker. Hogan este originar din Irlanda și a crescut la o fermă din nord-estul țării natale.

Vizualizat: 3657 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Fendt a obţinut două medalii de argint la Agritechnica 2019. Una pentru "Sistemul de automatizare pentru vehicul şi dispozitive în viticultură" - inovaţie dezvoltată împreună cu Braun Maschinenbau şi care creşte în mod semnificativ performanţele tractoarelor viticole, reducând totodată efortul operatorului de pe tractor. O altă medalie de argint pentru "Fendt IDEALDrive" prin care braţul de direcţie şi volanul este înlocuit cu un joystick plasat pe cotiera din stânga şi care integrează toate funcţiile braţului de direcţie, de la volan la indicator, crescând astfel vizibilitatea şi manevrabilitatea în timpul recoltării. Combina IDEAL Drive este prima maşină agricolă autopropulsată, cu comandă completă prin joystick.

 

Interviu cu Radu Tălpan - brand manager Fendt, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi tractorişti

Doi tractorişti
Doi tractorişti scot pita ,slana, bat o ceapă de roata de la tractor şi se pun să mănânce. Detalii