Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA LEGAT DE PLATA AVANSULUI LA SUBVENȚII!

Publicat: 23 septembrie 2019 - 11:14
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚII APIA 2019! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) lucrează zilele acestea la procesarea dosarelor fermierilor pentru acordarea avansului la subvențiile cuvenite agricultorilor pentru anul de cerere 2019.

Am început să pregătim dosarele pentru plăţile în avans şi să facem controale administrative care se fac înainte de autorizarea la plată. Ne-am mobilizat şi am transmis în teritoriu la centrele locale să fie totul pus la punct pentru a intra cu plata în avans pentru cât mai mulţi beneficiari în octombrie. Pentru campania 2019 s-au depus 21.456 de cereri pentru o suprafaţă de 177.942 de hectare (la nivelul județului Argeș n.r.), cu o creştere de peste 3.000 de hectare faţă de anul anterior. Încă nu sunt gata registrele electronice, aşa că documentul de bază cu care fermierii trebuie să vină când depun cererea de plată la noi este adeverinţa eliberată de primăria de domiciliu conform datelor din registrul agricol, cum că fermierii utilizează terenurile, inclusiv prin arendare. Contează însă ca terenul să fie utilizat”, a declarat Mariana Pană, directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Argeș, pentru Ziarul Profit.

Potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Agriculturii, plata avansului la subvenții demarează pe data de 16 octombrie 2019 și se încheie la data de 30 noiembrie 2019. De la 1 decembrie 2019, APIA derulează plata regulară, fermierii ar urma să primească diferența dintre valorile pe hectar și pe cap de animal, stabilite pentru subvenții, și suma achitată în avans.

Conform comunicării făcută de Comisia Europeană, fermierii vor primi la avans 70% din plățile directe pe suprafață, aferente acestui an, iar în cazul crescătorilor de ovine și/sau caprine 70% din sprijinul cuplat aferent anului 2019.

Vă reamintim valorile pe hectar stabilite pentru schemele de plată pe suprafață, pentru anul 2019:

Cuantumul per hectar al plăților directe care se acordă pentru anul de cerere 2019:

1.Schema de plată unică pe suprafață 102,6082 euro/ha
2.Plata redistributivă
a) -primul interval: 1-5 ha, inclusiv 5,0000 euro/ha
b) -al doilea interval: peste 5 ha și până la 30 ha, inclusiv 48,7127 euro/ha
3.Plata pentru înverzire 59,3201 euro/ha
4.Plata pentru tinerii fermieri 31,2477 euro/ha


Vizualizat: 2383 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019: sistemul TrueView şi semănătoarea PL 5800. Sistemul TrueView este format dintr-un set de senzori electronici (montaţi pe colţi grapei de la Turbo Max) prin care sunt colectate, în timp real, date privind: umiditatea, temperatura, masă organică, pH-ul şi structura solului. Astfel se face o cartografierea solelor şi sunt alcătuite hărţi care pot fi apoi folosite pentru semănat cu rată variabilă pe semănătoarea Great Plains PL 5800, dotată şi cu sistemul AccuShot.

 

Interviu cu Alexandru Berghin, reprezentant Great Plains în România.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii