Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
agroinfo_ro_header_big_homepage_728x90
Reclama header after big part 3

ANUNȚUL FERM AL LUI DRAGNEA despre SUBVENȚIILE FERMIERILOR!

Publicat: 15 mai 2017 - 21:06
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

DE MÂINE ÎNCEPE PROCESAREA CERERILOR UNICE! Fermierii vor avea subvențiile la 15 octombrie! Nu vor mai fi obligați să plătească dobânzi la bănci și vor câștiga încredere, este convins șeful PSD, Liviu Dragnea. Liderul social-democraților crede că este un pas uriaș să li se achite fermierilor plata în avans a subvențiilor și că anul trecut nu s-ar fi întâmplat asta.

sort-rosii_bLiviu Dragnea și ministrul agriculturii, Petre Daea, au fost luni, 15 mai, la Cilieni, în Olt la producătorii de roșii care au accesat subvenția de 3.000 de euro/1.000 mp de roșii cultivate în spații protejate. S-au împărțit șorțuri pentru promovarea programului, s-au vizitat exploatații agricole, s-au gustat roșii de Cilieni și Izbiceni, dar s-a discutat și despre subiectul fierbinte al zilei: subvențiile fermierilor.

in-solar-cu-dragnea_bPentru că celelalte țări sunt întârziate în depunerea cererilor, Comisia Europeană a spus că se poate extinde perioada de depunere a cererilor. Dar dacă se extinde perioada de depunere a cererilor există șanse mici ca obiectivul nostru de a aloca efectiv banii de subvenție la 15 octombrie să fie îndeplinit.  Și atunci, ministrul a luat o decizie curajoasă, dar foarte bună.

Să muncească mai mult cu funcționarii de acolo (Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură n.r.), cărora încă o dată le mulțumesc, și să poată procesa în așa fel încât toate cererile să fie depuse la 15 mai pentru ca de mâine să înceapă să proceseze documentele și să putem să le dăm banii de la 15 octombrie. Nu de la 15 octombrie anul viitor! Și asta înseamnă că fermierii vor avea banii în avans, nu vor mai fi obligați să meargă la bănci, să plătească doândă, vor avea curaj și încredere și se vor dezvolta, a declarat Liviu Dragnea.

Șeful PSD a încurcat puțin plata finală a subvențiior cu plata avansului pe suprafață. Fermierii români au încasat avansul la subvenția pe suprafață și anul trecut, avans aferent campaniei 2016, plătit în 2016. Problema delicată s-a pus pentru agricultorii care erau incluși în eșantioanele de control. Aceștia au fost excluși de la plata avansului pentru că verificările în teren și prin teledetecție nu erau finalizate. Decalararea termenului de depunere a cererii unice de plată pentru campania de anul trecut a antrenat alte întârzieri. În 2016, sesiunea de depunere a cererii unice nu s-a încheiat la 15 mai, s-a încheiat la 15 iunie. Controalele Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-au făcut târziu, procesarea cererilor fermierilor pentru avans a fost, de multe ori, blocată de un sistem informatic încă nerodat, și astfel s-a iscat scandalul excluderii de la plată a 100.000 de fermieri.

Ceilalți agricultori însă, până la 900.000, au încasat un avans la subvenția pe suprafață. AGROINFO i-a spus președintelui PSD că și anul trecut fermierii români au primit avans la subvenții din 15 octombrie.

Când au avut anul trecut avans?! A întrebat surprins Liviu Dragnea. Să ne aducem aminte că subvențiile au fost date cu o întârziere de 7-8 luni de zile, a adăugat Dragnea. Șeful PSD a fost scos repede din încurcătură de ministrul agriculturii. Petre Daea a intervenit cu explicațiile. 

15 octombrie este data când vor începe în România plățile pentru anul de plată 2017. Ca să ajungi la 15 octombrie ai trei faze de parcurs: prima fază este depunerea cererilor pe 15, este un volum extrem de muncă, sunt 324 de tone de hârtie depuse în această perioadă în cererile... La acest punct, lăsat cu fraza neterminată, ministrul a fost întrerupt de președintele PSD.

De la anul să schimbați, electronic. Câte păduri tăiați?

Am înțeles, domnule președinte, a răspuns Daea. Apoi a continuat explicațiile.

Doi: de la 1 iunie la 1 iulie trebuie să facem eșantionarea și verificarea administrativă. De la 1 iulie până la 1 octombrie trebuie să facem verificarea în teren. Știți dumneavoastră când au fost făcute verificări în teren? În ianuarie, în februarie cu zăpada la brâu. Ce cauți acolo?! Să depistăm suprafața de grâu care s-a recoltat în iulie anul trecut?! Anacronic, neproductiv și greșit pentru țară. Programul nostru de guvernare este foarte clar, iar eu îl implementez pentru că asta este misiunea mea și am luat această hotărâre pentru a duce la bun sfârșit obiectivul de guvernare.

Vizualizat: 12146 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
es. Gheorghe HogaS
|
05. 17, 2017. Wednesday 17:45
Nu cred nimic din cele spuse si in ultiumul rand si scrise. SC VALEA GERULUI judetul Galati nu a primit nici un leu subventie pe anull 2016. Am primit Decizia de plata nr. 6940/02.05.2017 in suma de 406.372,13 lei , Apia spune ca nu are bani ca nu fost finantata de catre MN.Finante. Dl. Dragnea merge la Antena 3 la dl. Radu Tudor si cu multa convingere spune ca af fost platite toate subventiile, dl. Rau Tudor aplauda. Nu s-au platit, va dezinformeaza si nu este coirect, Spuneti-mi cand ne dati banii ca numai noi stim cum ne descurcam in aceasta campanie agricola.Firma mea are in jur de 400 ha si n u edste usor fara bani dle Liviu Dragnea.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

CEL MAI NOROCOS VIZITATOR DE LA AGROMALIM 2017

CEL MAI NOROCOS VIZITATOR DE LA AGROMALIM 2017

CONSTANTIN PETRAŞ, din Arad, este cel mai nororcos vizitator al Târgului Agromalim din 2017. Acesta a câştigat o junincă gestantă din rasa Bălţată Românească, oferită de Camera de Comerţ Arad, cu sprijinul Revistei FERMA, care a fost sponsor al marelui premiu.
Interviu cu:
CONSTANTIN PETRAŞ
RODICA PETRAŞ
GHEORGHE SĂPLĂCAN, director SCDCB Arad

Reporter Agroinfo: Violeta Mâţ
Operator imagine: Claudiu Borobei

Rapiţa, cultura anului în Arad! Daniela Herţeg continuă tradiţia familiei Soluţii Monosem, Galucho şi Gregoire Besson de la Cons DDA

Bancul zilei

Dorinţă...

Dorinţă...
Prinde un pescar peştişorul de aur. Detalii