Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ANUNȚ OFICIAL ANCPI despre CADASTRAREA TERENURILOR AGRICOLE!

Publicat: 25 aprilie 2018 - 15:04
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PE LISTA PRIORITĂȚILOR! Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a anunțat că pe lista prioritățile la cadastrare se află terenurile agricole pentru care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le plătește subvenții fermierilor. ANCPI și-a propus să cadastreze toate terenurile agricole până-n anul 2020 astfel încât fermierii români să nu piardă subvențiile europene.

"La prioritizarea sectoarelor cadastrale propuse de unităţile administrativ-teritoriale beneficiare ale finanţării lucrărilor de înregistrare sistematică se vor avea în vedere şi terenurile care fac obiectul subvenţiilor plătite de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA)", a anunţat ANCPI.

Modificările aduse recent în Legea cadastrului , aprobate de Guvernul României, în ședința din 18 aprilie 2018, sunt valabile şi pentru imobilele care nu sunt cuprinse în Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară (PNCCF). Astfel, prima înregistrare a imobilelor în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară să se realizeze în baza certificatului de moştenitor, indiferent de data deschiderii succesiunii.    

Potrivit informațiilor furnizate de ANCPI, din totalul de 3.181 UAT-uri din România, până la data de 01.03.2018, au fost finalizate lucrări de înregistrare sistematică în 39 UAT-uri situate în 18 județe, reprezentând un număr de 394.312 imobile cu o suprafață aferentă de 263.588,47 ha.  

România trebuie să-și cadastreze suprafețele agricole pentru a putea primi în continuare subvenții de la Uniunea Europeană. Potrivit discuțiilor de la Bruxelles, oficialii europeni intenționează să acorde subvenții, din 2020, pe fermă și nu plăți directe pe suprafață, așa cum primesc în prezent fermierii români.

Fără cadastrarea terenurilor, va fi imposibil de a mai beneficia de fonduri europene constând în plățile pe suprafață și care, dealtfel, se constituie în instrumente extrem de facile pentru creditarea agriculturii, a avertizat și europarlamentarul român Daniel Buda (PPE).                                  

Vizualizat: 4805 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Brinkman - Let’s improve together Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi struţi...

Doi struţi...
Doi struţi la o discuţie. Detalii