Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

ANCHETĂ DNA! SUBVENȚII DE SUTE DE MII DE LEI PLĂTITE de APIA pentru TERENURI INEXISTENTE!

Publicat: 10 noiembrie 2017 - 14:42
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚII APIA ÎNCASATE DIN PIX! Procurorii anticorupție l-au trimis în judecată pe fermierul Ion Dumitru din județul Călărași, sub acuzațiile de dare de mită și fals în acte, cu scopul încasării subvențiilor europene pe suprafață. Fermierul a declarat, în primul an, în cererea APIA, o suprafață de două ori mai mare decât cea deținută, iar dacă minciuna i-a mers și banii au fost încasați, în următorul an a crescut cu peste 4 ori suprafață declarată în cererea unică.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a fermierului Ion Dumitru din Călărași pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
- dare de mită.

Potrivit rechizitoriului DNA, la data de 23 aprilie 2014, Ion Dumitru a depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), mai multe documente care conțineau date inexacte, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemei unice de plată, pentru o suprafață de teren de 248,83 ha, deși în realitate deținea doar 70,78 ha. 

După ce și-a mărit suprafața de teren de peste două ori,  doar din pix, fermierul a încasat de la APIA subvenția pe suprafață  în valoare totală de 174.678,77 lei.

În următorul an, convins probabil că-i va merge, a crescut de peste patru ori suprafața pentru care cerea subvenții. Astfel, procurorii susțin că la data de 06 iunie 2015, în cererea unică de plată, fermierul a trecut  suprafața totală de 424,32 ha din unitățile administrativ teritoriale Sohatu și Gălbinași, ambele situate în județul Călărași.

Poate nu ar fi fost descoperit nici în al doilea an, dacă nu se întâmpla să fie în eșantionul de control. În luna august 2015, persoane din conducerea Agenției pentru Plăți și Intervenție în Agricultură – Centrul Județean Călărași au verificat prin sondaj mai multe cereri depuse de fermieri pentru campaniile agricole 2014-2015 privind acordarea de subvenții reprezentând plăți directe pe hectar din programul FEGA (Fondul European de Garantare Agricolă).

Printre cererile verificate au fost identificate și cererile depuse de fermierul Ion Dumitru, căruia i-au fost solicitate lămuriri scrise cu privire la neconcordanțele existente în dosarele depuse în perioada respectivă.

În acest context, la data de 16 septembrie 2015, inculpatul Dumitru Ion i-a remis unei persoane din conducerea APIA – Centrul Județean Călărași, suma de 5.000 de lei, pentru ca aceasta să introducă fraudulos o adeverință falsificată în dosarul de plăți pe suprafață pentru campania 2014 și să nu-i respingă cererea de plată pentru campania 2015, susțin procurorii în rechizitoriu.

Din tot ce a încasat fermierul de la APIA ca subvenție pe suprafață, procurorii nu au mai găsit decât 9.450 de lei, așa că i-au pus sub sechestru și casa. APIA s-a constituit parte civilă în dosar pentru recuperarea banilor plătiți injust fermierului.  

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Sursa: Direcția Națională Anticorupție

Vizualizat: 7962 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

StalkBuster - Kemper şi John Deere - Medalie de aur Agritechnica 2017

StalkBuster - Kemper şi John Deere - Medalie de aur Agritechnica 2017

Una dintre cele două medalii de aur de la Agritechnica 2017 a fost obţinută de sistemul StalkBuster dezvoltat de Kemper împreună cu John Deere.
StalkBuster este un sistem integrat în cadrul de bază al hederelor de recoltat furaje Kemper prin care se realizează zdrobirea resturilor tulpinilor de porumb, cu ajutorul unui cuțit special.
În acest fel, dintr-o singură trecere cu combina autopropulsată de recoltat furaje este distrus habitatul dăunătorilor din porumb și este redus riscul de apariție a fusariozei în sol.
În acelaşi timp, StalkBuster zdrobește fiecare rând de tulpini de porumb înainte ca roţile maşinii de recoltat şi vehiculele de transport să-l aplatizeze.
Practic tulpinile de porumb nu sunt doar tăiate, ci şi distruse în bucăţi mici.
O cutie de viteze specială permite o reglare optimă a hederului pentru fiecare rând individual, în timp ce un sistem cu presiune pneumatică asigură o urmărire suplimentară a conturului terenului, fiecare tulpină fiind tăiată complet la nivelul solului.

Claas Cemos Auto Threshing – Medalie de aur la Agritechnica 2017 Francisc Mozer vrea 2 lei pe litrul de lapte Super Sera din Biled

Bancul zilei

Cerere în căsătorie

Cerere în căsătorie
Un tânar se întoarce acasă foarte trist, după ce plecase să ceară mâna prietenei sale. Detalii