Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

AMENINȚAREA APIA, LOVITURĂ PENTRU FERMIERI: GREVĂ GENERALĂ!

Publicat: 22 noiembrie 2017 - 18:38
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

DEZAMĂGIRE URIAȘĂ! Angajații Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) nu au obținut nimic cu pichetarea Ministerului Agriculturii, miercuri, 22 noiembrie 2017. Reprezentanții Federației Naționale a Sindicatelor APIA au fost chemați la negocieri într-un birou al Ministerului Agriculturii. Discuțiile s-au întins aproximativ 40 de minute. Se pare că s-a vorbit mult și fără rost pentru că angajaților APIA din teritoriu nu li s-a rezolvat problema.

La discuțiile cu oficialii Ministerului Agriculturii, ai Ministerului Muncii, cu reprezentanții Comisiei de Dialog Social și cu directorul general APIA, Adrian Pintea, au participat liderii sindicali APIA Octavian Mateescu, Elena Constantinescu, dar și Nicolae Horumbă, fost director general APIA, actualmente șef de serviciu la APIA Teleorman, protestatar și el alături de colegii lui.

Concret nu avem nimic la acest moment. Noi nu vrem să periclităm sub nicio formă plățile către fermieri, dar până la un punct. Pentru că nu am rezolvat nimic, noi ne continuăm protestele spontane la fiecare centru județean. Dar data viitoare vom merge cu un protest la Guvern.

OCTAVIAN-MATEESCU_b

Nu ni s-a promis nimic concret, ni s-a spus să muncim pentru că salariile noastre sunt deja bune. Ne merităm salariile astea pe care le avem și care or să scadă de la 1 ianuarie 2018. Noi am spus la negocieri că nu vrem discriminare, vrem să fim plătiți așa cum sunt cei din Aparatul Central APIA, a declarat Octavian Mateescu (în foto), președintele Federației Naționale a Sindicatelor APIA, imediat ce a ieșit de la negocieri.

În timp ce Mateescu spunea dezamăgit că nu au rezolvat nimic la negocieri, angajații APIA care protestau în fața ministerului au început să strige: Blocăm plățile! Facem grevă generală pentru că-și bat joc de noi! Blocăm plățile către fermieri și cererile din martie!

Ne-au spus că ar fi bine să încetăm astăzi, să mergem acasă pentru că ei caută soluții și urmează să vedem ce se va întâmpla. Urmează să luăm o hotărâre astăzi, cu toți colegii mei, pentru zilele următoare, a declarat Nicolae Horumbă (în foto mai jos), fost director general APIA.

HORUMBA-PROTEST_b

De abia acum au înțeles reprezentanții Ministerului Agriculturii ceea ce noi solicităm încă din această vară. Noi solicităm să fim un tot unitar, APIA înseamnă un tot unitar. Avem o lege sub care funcționăm, Legea 1/2004, și asta am solicitat, să avem salarii egale cu cei din Aparatul Central.

Se pare că abia acum au înțeles reprezentanții Ministerului Agriculturii ceea ce noi solicităm. Am solicitat un termen, o simulare concretă a salarizării începând cu ianuarie 2018, pe care Ministerul Agriculturii ar trebui să o facă publică.

Nu ni s-a dat un răspuns clar, concret. Vom continua autorizarea plăților. Mesajul domnului ministru este: stați liniștiți și munciți. De muncit vom munci, dar liniștiți nu o să stăm. ELENA-CONSTANTINESCU_b


Dacă această simplă doleanță a noastră nu se va concretiza în nimic, vom ieși din nou în stradă. Poate atunci nu o să mai fim 800 – 1.000, vom fi 4.000 din teritoriu. Și atunci nu vom mai face miting în fața Ministerului Agriculturii, vom face miting în fața Guvernului, a declarat Elena Constantinescu (în foto), președinte Sindicatul Național APIA.

Deși nu vor ca fermierii români să aibă de suferit, angajații APIA sunt deciși să nu renunțe la proteste, chiar mai mult, vor să organizeze o grevă generală. Să intre cu toții în grevă până li se rezolvă problema salariilor.

Protestele vor continua toată săptămâna la centrele județene APIA din țară, spun liderii sindicali APIA, iar luni, săptămâna viitoare se va decide o altă acțiune de amploare.

Dacă angajații APIA din teritoriu intră în grevă generală, va fi o lovitură grea pentru fermierii români care au de încasat în această perioadă avansul la subvenții, iar de la 1 decembrie își așteaptă restul de plată,  APIA ar trebui să facă plățile finale pentru campania de subvenții 2017.

Angajații APIA din teritoriu sunt cei care autorizează dosarele de subvenții la plată, procesează cererile fermierilor și transmit listele de plată către APIA Aparat Central. Este adevărat, APIA Aparat Central transferă banii în conturile bancare ale fermierilor, dar fără procesarea dosarelor de subvenții, nu se poate face niciun transfer.

Vezi ce le-a transmis ministrul agriculturii, PETRE DAEA, protestatarilor de la APIA: Le promit celor de la APIA să muncească și să stea liniștiți pentru că sunt plătiți la zi. Mesajul integral AICI!

Vizualizat: 9695 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

PANCARTE CU MESAJE PENTRU DAEA! ANGAJAȚII APIA: DAEA, SĂ-ȚI FIE RUȘINE!

PANCARTE CU MESAJE PENTRU DAEA! ANGAJAȚII APIA: DAEA, SĂ-ȚI FIE RUȘINE!

GARDUL MINISTERULUI AGRICULTURII ÎMBRĂCAT CU MESAJE PENTRU DAEA! Bulevardul Carol din București, unde se află față-n față sediul Ministerului Agriculturii și sediul central al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a fost invadat, miercuri dimineața, de protestatarii APIA veniți aproape din fiecare județ. Argeș, Arad, Cluj, Dâmbovița, Teleorman, Mureș, Sibiu, Giurgiu, Timiș, Brăila, Buzău.

VIDEO: APIA PROTESTEAZĂ în FAŢA MINISTERULUI AGRICULTURII! LIDERUL SINDICATELOR, LA NEGOCIERI!

VIDEO: APIA PROTESTEAZĂ în FAŢA MINISTERULUI AGRICULTURII! LIDERUL SINDICATELOR, LA NEGOCIERI!

PROTESTE APIA. Câteva sute de angajaţi APIA din mai multe judeţe ale ţării protestează de mai bine de o oră în faţa sediului MADR din Bucureşti, nemulţumiţi de faptul că de la 1 ianuarie 2018 le vor fi reduse salariile.

EXPLOZIV! ÎN EXCLUSIVITATE, DECLARAȚIA MINISTRULUI DAEA DESPRE DESFIINȚAREA APIA!

EXPLOZIV! ÎN EXCLUSIVITATE, DECLARAȚIA MINISTRULUI DAEA DESPRE DESFIINȚAREA APIA!

DAEA LA LIMITA RĂBDĂRII! AGROINFO a obținut în exclusivitate o declarație de la ministrul agriculturii, Petre Daea, despre o eventuală desființare a Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), zvon care circulă printre protestatarii de la APIA. Vă prevenim că ministrul Petre Daea s-a enervat la culme când a auzit o asemenea stupizenie.

APIA PROTEST! CÂȚI ANGAJAȚI APIA VOR LUA CU ASALT MINISTERUL AGRICULTURII!

APIA PROTEST! CÂȚI ANGAJAȚI APIA VOR LUA CU ASALT MINISTERUL AGRICULTURII!

EXCLUSIV AGROINFO! Angajații Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) s-au strâns cu sutele să vină la București, să picheteze Ministerul Agriculturii, nemulțumiți de amenințarea că le vor scădea salariile. AGROINFO a discutat, în urmă cu puțin timp, cu președintele Federației Naționale a Sindicatelor APIA, Octavian Mateescu, și a aflat câți funcționari APIA vor lua cu asalt miercuri, 22 noiembrie, Ministerul Agriculturii.

Alte articole in aceasta categorie

SUBVENȚII APIA PĂȘUNE ILEGALE! PRIMAR, VICEPRIMAR ȘI PREȘEDINTE ASOCIAȚIE ȘI-AU ÎMPĂRȚIT ÎNTRE EI BANII DE LA APIA!

SUBVENȚII APIA PĂȘUNE ILEGALE! PRIMAR, VICEPRIMAR ȘI PREȘEDINTE ASOCIAȚIE ȘI-AU ÎMPĂRȚIT ÎNTRE EI BANII DE LA APIA!

27 septembrie 2020 - 08:49

ANCHETA DNA. Un milion de lei, subvenții pentru pășune încasate de la APIA pe acte false, și-au împărțit între ei primarul, viceprimarul comunei Râșca, județul Suceava și președintele Asociației Crescătorilor de Animale Gospodarul Râșca. Cei mai mulți bani ar fi intrat în buzunarele primarului și ale viceprimarului, susține un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție. Cei trei au fost trimiși în judecată.

 

MESAJ DISPERAT CĂTRE GUVERN: FERMIERII ROMÂNI SUNT ÎN PRAGUL FALIMENTULUI!

MESAJ DISPERAT CĂTRE GUVERN: FERMIERII ROMÂNI SUNT ÎN PRAGUL FALIMENTULUI!

27 septembrie 2020 - 07:56

APEL FERMIERI. Alianța pentru Agricultură și Cooperare solicită Domnului Premier Ludovic ORBAN, să dispună măsurile legale urgente, care se impun, pentru ca OUG privind declararea stării de calamitate și OUG pentru amânarea ratelor să fie aprobate în următoarea ședință de Guvern, este mesajul disperat al fermierilor români către Guvern.

Plante vechi de 7.000 de ani ar putea rezolva criza alimentară globală

Plante vechi de 7.000 de ani ar putea rezolva criza alimentară globală

26 septembrie 2020 - 14:39

O varietate de orez veche de 7.000 de ani descoperită în China a fost transformată în cultură comercială care poate fi plantată în deşert, având potenţialul de a ajuta la atenuarea crizei alimentare în regiunile şi ţările cu un climat uscat.

EVENIMENT USAMV CLUJ ANULAT DIN CAUZA VREMII!

EVENIMENT USAMV CLUJ ANULAT DIN CAUZA VREMII!

25 septembrie 2020 - 17:35

ANULAT! Ziua Recoltei, un eveniment USAMV Cluj, care urma să aibă loc mâine, 26 septembrie, la podgoria cumpărată de USAMV Cluj în localitatea Apoldu de Sus, județul Sibiu, a fost anulată din cauza condițiilor meteo nefavorabile, anunțate pentru sâmbătă, informează un comunicat USAMV Cluj. La eveniment era anunțată și participarea ministrului agriculturii, Adrian Oros.

DECIZIE GUVERN PENTRU TINERII FERMIERI!

DECIZIE GUVERN PENTRU TINERII FERMIERI!

25 septembrie 2020 - 16:44

50 HECTARE TEREN PENTRU TINERII FERMIERI! Guvernul a adoptat în ședința de joi seara, 24 septembrie 2020, hotărârea prin care tinerii fermieri beneficiază de 50 de hectare de teren agricol, concesionat de la stat, anunță un comunicat MADR, transmis pentru AGROINFO.

MINISTRUL OROS: FERME MAI PUȚINE, DAR MAI PUTERNICE!

MINISTRUL OROS: FERME MAI PUȚINE, DAR MAI PUTERNICE!

25 septembrie 2020 - 11:41

PREA MULTE FERME DE SUBZISTENȚĂ! O prioritate a Ministerului Agriculturii, pentru perioada următoare, este: ferme mai puține, dar mai puternice. Din 840.000 de ferme (câte au depus anul acesta cererea pentru subvenții la APIA n.r.), 750.000 sunt ferme de subzistență. Noi trebuie să grăbim procesul de comasare, să avem ferme mai puține, ca număr, dar mult mai puternice, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros.

APELUL DISPERAT AL FERMIERILOR ROMÂNI!

APELUL DISPERAT AL FERMIERILOR ROMÂNI!

25 septembrie 2020 - 09:12

ESTE AMENINȚATĂ INDEPENDENȚA ALIMENTARĂ A ROMÂNIEI. Asociația Fermierilor din România atrage atenția că situația generată de secetă este una extrem de gravă, numărul fermierilor, dar și suprafețele afectate fiind de natură a prefigura un dezastru economic, care finalmente poate pune în pericol independența alimentară a României, susține AFR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

FERMIERI, VERIFICAȚI ASTĂZI DACĂ AVEȚI BANII DE LA APIA ÎN CONTURI!

FERMIERI, VERIFICAȚI ASTĂZI DACĂ AVEȚI BANII DE LA APIA ÎN CONTURI!

25 septembrie 2020 - 08:39

VIN BANII DE LA APIA! Transfer de bani de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) către conturile fermierilor români! Anunțul pe care l-a făcut joi seara ministrul agriculturii, Adrian Oros: banii intră în conturile fermierilor începând de astăzi, 25 septembrie 2020.

PREMIERUL ROMÂNIEI VREA SĂ LE CREASCĂ CHIRIA MARILOR FERMIERI CARE AU ÎNCHIRIAT TEREN DE LA ADS!

PREMIERUL ROMÂNIEI VREA SĂ LE CREASCĂ CHIRIA MARILOR FERMIERI CARE AU ÎNCHIRIAT TEREN DE LA ADS!

25 septembrie 2020 - 07:24

ARENDĂ MAI MARE. Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a declarat, în debutul ședinței de Guvern, ținută joi seara, 24 septembrie 2020, că redevenţele plătite de unele societăți către Agenția Domeniilor Statului (ADS) sunt mai mici de un sfert din cât se plătește arenda de către proprietarii de teren. Poate vă mai  uitaţi un pic pe contractele acelea, i-a spus șeful Executivului secretarului de stat MADR, George Scarlat, care l-a suplinit la ședință pe ministrul agriculturii.

PRODUCȚIA DE SEMINȚE A UE, AFECTATĂ DE SECETĂ!

PRODUCȚIA DE SEMINȚE A UE, AFECTATĂ DE SECETĂ!

24 septembrie 2020 - 14:06

PRODUCȚIE PORUMB. În ciuda unei creșteri cu 16% a suprafețelor europene de porumb în 2020, culturile au fost afectate de vreme dificilă în această vară: condiții nefavorabile în momentul răsăririi, valuri puternice de căldură cu maxime record în august și septembrie, secetă pedologică şi atmosferică extremă, toate acestea împiedică producătorii să își atingă obiectivele pentru acest sezon.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Testimonial Austral® Plus - Nagy Iuhasz Mihai

Testimonial Austral® Plus - Nagy Iuhasz Mihai

Austral® Plus este un produs complex pentru tratamentul semințelor de cereale ce conține două substanțe active care se completează reciproc (teflutrin – cu efect insecticid și fludioxonil – acțiune fungică). Oferă spectru larg de acțiune împotriva dăunătorilor și bolilor la cereale păioase.

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Pisica neagră

Pisica neagră
Un copil întreabă la radio: Detalii