KWS+
Reclama header after big part 2

AMENINȚAREA APIA, LOVITURĂ PENTRU FERMIERI: GREVĂ GENERALĂ!

Publicat: 22 noiembrie 2017 - 18:38
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

DEZAMĂGIRE URIAȘĂ! Angajații Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) nu au obținut nimic cu pichetarea Ministerului Agriculturii, miercuri, 22 noiembrie 2017. Reprezentanții Federației Naționale a Sindicatelor APIA au fost chemați la negocieri într-un birou al Ministerului Agriculturii. Discuțiile s-au întins aproximativ 40 de minute. Se pare că s-a vorbit mult și fără rost pentru că angajaților APIA din teritoriu nu li s-a rezolvat problema.

La discuțiile cu oficialii Ministerului Agriculturii, ai Ministerului Muncii, cu reprezentanții Comisiei de Dialog Social și cu directorul general APIA, Adrian Pintea, au participat liderii sindicali APIA Octavian Mateescu, Elena Constantinescu, dar și Nicolae Horumbă, fost director general APIA, actualmente șef de serviciu la APIA Teleorman, protestatar și el alături de colegii lui.

Concret nu avem nimic la acest moment. Noi nu vrem să periclităm sub nicio formă plățile către fermieri, dar până la un punct. Pentru că nu am rezolvat nimic, noi ne continuăm protestele spontane la fiecare centru județean. Dar data viitoare vom merge cu un protest la Guvern.

OCTAVIAN-MATEESCU_b

Nu ni s-a promis nimic concret, ni s-a spus să muncim pentru că salariile noastre sunt deja bune. Ne merităm salariile astea pe care le avem și care or să scadă de la 1 ianuarie 2018. Noi am spus la negocieri că nu vrem discriminare, vrem să fim plătiți așa cum sunt cei din Aparatul Central APIA, a declarat Octavian Mateescu (în foto), președintele Federației Naționale a Sindicatelor APIA, imediat ce a ieșit de la negocieri.

În timp ce Mateescu spunea dezamăgit că nu au rezolvat nimic la negocieri, angajații APIA care protestau în fața ministerului au început să strige: Blocăm plățile! Facem grevă generală pentru că-și bat joc de noi! Blocăm plățile către fermieri și cererile din martie!

Ne-au spus că ar fi bine să încetăm astăzi, să mergem acasă pentru că ei caută soluții și urmează să vedem ce se va întâmpla. Urmează să luăm o hotărâre astăzi, cu toți colegii mei, pentru zilele următoare, a declarat Nicolae Horumbă (în foto mai jos), fost director general APIA.

HORUMBA-PROTEST_b

De abia acum au înțeles reprezentanții Ministerului Agriculturii ceea ce noi solicităm încă din această vară. Noi solicităm să fim un tot unitar, APIA înseamnă un tot unitar. Avem o lege sub care funcționăm, Legea 1/2004, și asta am solicitat, să avem salarii egale cu cei din Aparatul Central.

Se pare că abia acum au înțeles reprezentanții Ministerului Agriculturii ceea ce noi solicităm. Am solicitat un termen, o simulare concretă a salarizării începând cu ianuarie 2018, pe care Ministerul Agriculturii ar trebui să o facă publică.

Nu ni s-a dat un răspuns clar, concret. Vom continua autorizarea plăților. Mesajul domnului ministru este: stați liniștiți și munciți. De muncit vom munci, dar liniștiți nu o să stăm. ELENA-CONSTANTINESCU_b


Dacă această simplă doleanță a noastră nu se va concretiza în nimic, vom ieși din nou în stradă. Poate atunci nu o să mai fim 800 – 1.000, vom fi 4.000 din teritoriu. Și atunci nu vom mai face miting în fața Ministerului Agriculturii, vom face miting în fața Guvernului, a declarat Elena Constantinescu (în foto), președinte Sindicatul Național APIA.

Deși nu vor ca fermierii români să aibă de suferit, angajații APIA sunt deciși să nu renunțe la proteste, chiar mai mult, vor să organizeze o grevă generală. Să intre cu toții în grevă până li se rezolvă problema salariilor.

Protestele vor continua toată săptămâna la centrele județene APIA din țară, spun liderii sindicali APIA, iar luni, săptămâna viitoare se va decide o altă acțiune de amploare.

Dacă angajații APIA din teritoriu intră în grevă generală, va fi o lovitură grea pentru fermierii români care au de încasat în această perioadă avansul la subvenții, iar de la 1 decembrie își așteaptă restul de plată,  APIA ar trebui să facă plățile finale pentru campania de subvenții 2017.

Angajații APIA din teritoriu sunt cei care autorizează dosarele de subvenții la plată, procesează cererile fermierilor și transmit listele de plată către APIA Aparat Central. Este adevărat, APIA Aparat Central transferă banii în conturile bancare ale fermierilor, dar fără procesarea dosarelor de subvenții, nu se poate face niciun transfer.

Vezi ce le-a transmis ministrul agriculturii, PETRE DAEA, protestatarilor de la APIA: Le promit celor de la APIA să muncească și să stea liniștiți pentru că sunt plătiți la zi. Mesajul integral AICI!

Vizualizat: 9748 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

PANCARTE CU MESAJE PENTRU DAEA! ANGAJAȚII APIA: DAEA, SĂ-ȚI FIE RUȘINE!

PANCARTE CU MESAJE PENTRU DAEA! ANGAJAȚII APIA: DAEA, SĂ-ȚI FIE RUȘINE!

GARDUL MINISTERULUI AGRICULTURII ÎMBRĂCAT CU MESAJE PENTRU DAEA! Bulevardul Carol din București, unde se află față-n față sediul Ministerului Agriculturii și sediul central al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a fost invadat, miercuri dimineața, de protestatarii APIA veniți aproape din fiecare județ. Argeș, Arad, Cluj, Dâmbovița, Teleorman, Mureș, Sibiu, Giurgiu, Timiș, Brăila, Buzău.

VIDEO: APIA PROTESTEAZĂ în FAŢA MINISTERULUI AGRICULTURII! LIDERUL SINDICATELOR, LA NEGOCIERI!

VIDEO: APIA PROTESTEAZĂ în FAŢA MINISTERULUI AGRICULTURII! LIDERUL SINDICATELOR, LA NEGOCIERI!

PROTESTE APIA. Câteva sute de angajaţi APIA din mai multe judeţe ale ţării protestează de mai bine de o oră în faţa sediului MADR din Bucureşti, nemulţumiţi de faptul că de la 1 ianuarie 2018 le vor fi reduse salariile.

EXPLOZIV! ÎN EXCLUSIVITATE, DECLARAȚIA MINISTRULUI DAEA DESPRE DESFIINȚAREA APIA!

EXPLOZIV! ÎN EXCLUSIVITATE, DECLARAȚIA MINISTRULUI DAEA DESPRE DESFIINȚAREA APIA!

DAEA LA LIMITA RĂBDĂRII! AGROINFO a obținut în exclusivitate o declarație de la ministrul agriculturii, Petre Daea, despre o eventuală desființare a Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), zvon care circulă printre protestatarii de la APIA. Vă prevenim că ministrul Petre Daea s-a enervat la culme când a auzit o asemenea stupizenie.

APIA PROTEST! CÂȚI ANGAJAȚI APIA VOR LUA CU ASALT MINISTERUL AGRICULTURII!

APIA PROTEST! CÂȚI ANGAJAȚI APIA VOR LUA CU ASALT MINISTERUL AGRICULTURII!

EXCLUSIV AGROINFO! Angajații Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) s-au strâns cu sutele să vină la București, să picheteze Ministerul Agriculturii, nemulțumiți de amenințarea că le vor scădea salariile. AGROINFO a discutat, în urmă cu puțin timp, cu președintele Federației Naționale a Sindicatelor APIA, Octavian Mateescu, și a aflat câți funcționari APIA vor lua cu asalt miercuri, 22 noiembrie, Ministerul Agriculturii.

Alte articole in aceasta categorie

MINISTRUL OROS: SUNT ASOCIAȚII ALE FERMIERILOR CARE-I AJUTĂ PE VÂNĂTORII DE SUBVENȚII APIA SĂ IA BANII!

MINISTRUL OROS: SUNT ASOCIAȚII ALE FERMIERILOR CARE-I AJUTĂ PE VÂNĂTORII DE SUBVENȚII APIA SĂ IA BANII!

18 ianuarie 2021 - 09:16

ÎN ROMÂNIA, VÂNĂTOAREA DE SUBVENȚII A LUAT AMPLOARE! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că va schimba paradigma, modelul, în acest an pentru a-i împiedica pe vânătorii de subvenții să ia banii de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Ministrul a spus pe șleau că sunt asociații profesionale ale fermierilor care-i ajută pe acești vânători de subvenții să ajungă la bani, în dezavantajul adevăraților fermieri și crescători de animale.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ PÂNĂ-N 22 IANUARIE!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ PÂNĂ-N 22 IANUARIE!

17 ianuarie 2021 - 19:35

Caracteristici meteorologice. În acest interval va predomina o vreme mai rece decât în mod obişnuit, chiar deosebit de rece, în aproape toată țara.

MINISTRUL OROS: SUMA ALOCATĂ ÎN 2021-2022 pentru PLATA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

MINISTRUL OROS: SUMA ALOCATĂ ÎN 2021-2022 pentru PLATA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

17 ianuarie 2021 - 09:27

BANI PENTRU FERMIERI! Ministerul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că România dispune de 6,61 miliarde de euro pentru anii de tranziție 2021-2022, bani noi pentru măsuri vechi de sprijin a fermierilor români. Șeful de la Agricultură a mai spus că acestei sume i se vor adăuga bani de la bugetul național pentru continuarea anul acesta a unor programe de minimis destinate fermierilor.

CE ESTE O FERMĂ SOCIALĂ!

CE ESTE O FERMĂ SOCIALĂ!

16 ianuarie 2021 - 08:35

COMUNICAT. Pandemia a venit cu noi provocări în toate domeniile de activitate economică, însă niciuna nu a împiedicat dezvoltarea fermei bio&co, ba chiar a stimulat creșterea cu 25% a productivității și a crescut numărul locurilor de muncă bazate pe modelul inserției sociale.

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

15 ianuarie 2021 - 06:45

ANALIZĂ. Fermierii români pot obţine venituri suplimentare ca urmare a implicării lor în combaterea schimbărilor climatice, prin vânzarea de certificate de carbon în piaţa internaţională, potrivit opiniei reprezentanţilor unei platforme online de tranzacţionare a cerealelor şi materiilor prime agricole care au făcut o analiză.

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

15 ianuarie 2021 - 06:25

SUBVENȚII AGRICULTURĂ. Noile subvenții, eco-schemele, vor fi introduse atât în sectorul vegetal, cât și-n zootehnie. Crescătorii de animale pot obține bani pentru a reduce emisiile de metan provenite de la animale, iar fermierii din sectorul vegetal, pentru a extinde agricultura ecologică, a anunțat joi Comisia Europeană.

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

14 ianuarie 2021 - 18:46

SENTINȚĂ DEFINITIVĂ. Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL şi fost şef al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, la 8 ani și 6 luni de închisoar, consideră că este nevinovat şi anunţă că a părăsit România şi că se află în altă ţară, unde a cerut statut de refugiat politic.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

14 ianuarie 2021 - 18:12

COMUNICAT. O delegație din partea Uniunii Naționale a Cooperativelor din Sectorul Vegetal(U.N.C.S.V.) a avut azi, 14 ianuarie 2021, o întâlnire de lucru cu ministrul agriculturii, Adrian Oros și  echipa tehnică cu responsabilități pe sectorul cooperativelor, informează UNCSV într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

14 ianuarie 2021 - 13:30

SUBVENȚII PLĂTITE DOAR CELOR CARE AU ANIMALE ȘI CELOR CARE LUCREAZĂ PĂMÂNTUL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că se lucrează intens la finalizarea unei baze reale de date cu numărul de animale din România, pentru care se vor plăti anul acesta subvenții APIA. De asemenea, șeful de la Agricultură a mai anunțat că subvențiile pe hectar de anul acesta vor ajunge doar la cei care lucrează pământul.

Rusia va CREŞTE TAXA de EXPORT inclusiv pentru cerealele furajere

Rusia va CREŞTE TAXA de EXPORT inclusiv pentru cerealele furajere

14 ianuarie 2021 - 10:38

Ministrul rus al agriculturii a propus o creștere de 20 EUR/tonă a taxei de export pentru grâu şi noi taxe pentru cerealele furajere începând din luna martie, deoarece guvernul caută modalități de a tempera creșterea costurilor cu produsele alimentare.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Supărare

Supărare
Soţul, întorcându-se seara de la serviciu, este întâmpinat de soţie cu un afiş în mâini: Detalii