Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

AM SUFLETUL ZDROBIT, VÂND FERMA!

Publicat: 12 mai 2019 - 18:54
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

FERMIER DE ROMÂNIA! Doamne, cât este de greu este să iei o asemenea decizie, spune Clara Mariana Calianu, care a decis să renunțe la ferma de capre. Fermierul de România este forțat să renunțe. Nu o face de bunăvoie. Ajutoarele pentru fermele de animale sunt puține și derizorii, forța de muncă lipsește, prețurile sunt mici, pe piață e greu să-ți faci loc printre samsari, primăriile închiriază pășunile cu prețuri de speriat pe hectar. Și unul peste altul, motivele se strâng și duc la o decizie dureroasă.

Dragii mei colegi! Greu, foarte greu pentru mine ! A sosit clipa pe care am ocolit-o aproape 2 ani....am sperat, mi-am dorit să nu ajung aici ! Însă, viața și oamenii cu care crezi că poți face treabă îți joacă feste ....și ajungi la limită, și ajungi la extenuare, și te rogi....și nu mai ai 30 de ani ! Din păcate, vă spun că am scos la vânzare căprițele și ferma ! Sunt tristă, am sufletul zdrobit......și sunt extrem de obosită! A postat Clara Mariana Calianu, fermier din Samarinești, județul Gorj, pe un grup de crescători de animale, creat pe Facebook. Clara Mariana Calianu are o fermă de capre. caprite-clara_b2c4b9778-6b0a-4988-b665-991a7ec751ca_b

La postarea fermieriței, au început să curgă comentariile cu zecile și experiențele dificile pe care le trăiesc crescătorii de animale din România au umplut pagina Facebook. Mai mulți vor să-și vândă fermele, să renunțe, să se lase de agricultură.

Și noi de la Iași tot acest drum l-am ales mai avem puține și poate cu ajutorul lui Dumnezeu scăpăm de tot de griji, de prejudecăți, a fost și bine, dar mulți factori au fost care ne-a făcut să luăm decizia asta. Vă înțelegem perfect și sentimentele și tot ce înseamnă să desființezi un vis la care ai pornit cu cele mai bune intenții. Doamne ajută, a comentat fermierul Dumitru Logigan.

Așa se vrea, statul nu încurajează cu nimic creșterea animalalelor,doar prin vorbe,realitatea este cu totul alta! Comentează și Marius Cristian.

Am trăit acest sentiment în urmă cu 3 ani. Am fi reușit cu toții într-o țară care și-ar prețui și ajuta cetățenii. Dar nu, statul mafiot are bucătăria lui iar noi suntem doar pioni. Ani de zile m-am luptat cu tot ce era contrafăcut, dar nimeni nu se deranjează. Fac în piață Brânză cu lapte praf și ulei de palmier, însuși statul recunoaște dar nu face nimic.

Subvenții mici, fără facilități ferme pentru fermieri. Asta s-a vrut, piața de desfacere pentru vest. Avem nevoie de reprezentanți puternici în P. E. care să ne apere interesele. Crescătorul român tot mai scârbit de tot ce se întâmplă, e supărat Marian Cîrnu.

Dacă și dvs renunțați oare cine va continua? Vă urmăresc de când ați inceput construcția grajdului, de când postati pe forumul Softpedia. Ați fost ca un exemplu de hotărâre și dedicație pentru mine. De multe ori mi-am propus să mă opresc la dvs. să vă cunosc personal, dar am tot spus că este timp. Timpul însă nu ține cu noi. Sunt sigură că veți merge mai departe cu sau fără căprițe, asa cum ați făcut-o întotdeauna, scrie Monica Călugărul.

Toți vindem, și eu am dat din ele, asta este lipsa forței de muncă, dar cea mai mare problemă este desfacerea și prețurile mici in comparație cu cheltuielile, eu, din 80 de capre, mai am 30 cu lapte din care nu știu dacă intru în iarnă cu 20-25 de capre, iar oi din 100 mai am 31 și 15 mieluțe de anu ăsta și o să mai dau 20 din oi și opresc 25 pentru iarnă Am cioban, nu-i problemă, dar nu asta este partea grea ci cheltuim mai mult decât producem, comentează și fermierul Florin Urmulița.

Și eu o să le vând. Aș vrea să le mai țin dar e greu. Îmi pare rău ptr investițiile în terenuri dar la un moment dat o să vând tot. Din păcate cred că si la mine e aproape timpul de a pune lacătul, spune și Josefina Dîrzu.

Vizualizat: 12431 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Plante vechi de 7.000 de ani ar putea rezolva criza alimentară globală

Plante vechi de 7.000 de ani ar putea rezolva criza alimentară globală

26 septembrie 2020 - 14:39

O varietate de orez veche de 7.000 de ani descoperită în China a fost transformată în cultură comercială care poate fi plantată în deşert, având potenţialul de a ajuta la atenuarea crizei alimentare în regiunile şi ţările cu un climat uscat.

EVENIMENT USAMV CLUJ ANULAT DIN CAUZA VREMII!

EVENIMENT USAMV CLUJ ANULAT DIN CAUZA VREMII!

25 septembrie 2020 - 17:35

ANULAT! Ziua Recoltei, un eveniment USAMV Cluj, care urma să aibă loc mâine, 26 septembrie, la podgoria cumpărată de USAMV Cluj în localitatea Apoldu de Sus, județul Sibiu, a fost anulată din cauza condițiilor meteo nefavorabile, anunțate pentru sâmbătă, informează un comunicat USAMV Cluj. La eveniment era anunțată și participarea ministrului agriculturii, Adrian Oros.

DECIZIE GUVERN PENTRU TINERII FERMIERI!

DECIZIE GUVERN PENTRU TINERII FERMIERI!

25 septembrie 2020 - 16:44

50 HECTARE TEREN PENTRU TINERII FERMIERI! Guvernul a adoptat în ședința de joi seara, 24 septembrie 2020, hotărârea prin care tinerii fermieri beneficiază de 50 de hectare de teren agricol, concesionat de la stat, anunță un comunicat MADR, transmis pentru AGROINFO.

MINISTRUL OROS: FERME MAI PUȚINE, DAR MAI PUTERNICE!

MINISTRUL OROS: FERME MAI PUȚINE, DAR MAI PUTERNICE!

25 septembrie 2020 - 11:41

PREA MULTE FERME DE SUBZISTENȚĂ! O prioritate a Ministerului Agriculturii, pentru perioada următoare, este: ferme mai puține, dar mai puternice. Din 840.000 de ferme (câte au depus anul acesta cererea pentru subvenții la APIA n.r.), 750.000 sunt ferme de subzistență. Noi trebuie să grăbim procesul de comasare, să avem ferme mai puține, ca număr, dar mult mai puternice, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros.

APELUL DISPERAT AL FERMIERILOR ROMÂNI!

APELUL DISPERAT AL FERMIERILOR ROMÂNI!

25 septembrie 2020 - 09:12

ESTE AMENINȚATĂ INDEPENDENȚA ALIMENTARĂ A ROMÂNIEI. Asociația Fermierilor din România atrage atenția că situația generată de secetă este una extrem de gravă, numărul fermierilor, dar și suprafețele afectate fiind de natură a prefigura un dezastru economic, care finalmente poate pune în pericol independența alimentară a României, susține AFR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

FERMIERI, VERIFICAȚI ASTĂZI DACĂ AVEȚI BANII DE LA APIA ÎN CONTURI!

FERMIERI, VERIFICAȚI ASTĂZI DACĂ AVEȚI BANII DE LA APIA ÎN CONTURI!

25 septembrie 2020 - 08:39

VIN BANII DE LA APIA! Transfer de bani de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) către conturile fermierilor români! Anunțul pe care l-a făcut joi seara ministrul agriculturii, Adrian Oros: banii intră în conturile fermierilor începând de astăzi, 25 septembrie 2020.

PREMIERUL ROMÂNIEI VREA SĂ LE CREASCĂ CHIRIA MARILOR FERMIERI CARE AU ÎNCHIRIAT TEREN DE LA ADS!

PREMIERUL ROMÂNIEI VREA SĂ LE CREASCĂ CHIRIA MARILOR FERMIERI CARE AU ÎNCHIRIAT TEREN DE LA ADS!

25 septembrie 2020 - 07:24

ARENDĂ MAI MARE. Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a declarat, în debutul ședinței de Guvern, ținută joi seara, 24 septembrie 2020, că redevenţele plătite de unele societăți către Agenția Domeniilor Statului (ADS) sunt mai mici de un sfert din cât se plătește arenda de către proprietarii de teren. Poate vă mai  uitaţi un pic pe contractele acelea, i-a spus șeful Executivului secretarului de stat MADR, George Scarlat, care l-a suplinit la ședință pe ministrul agriculturii.

PRODUCȚIA DE SEMINȚE A UE, AFECTATĂ DE SECETĂ!

PRODUCȚIA DE SEMINȚE A UE, AFECTATĂ DE SECETĂ!

24 septembrie 2020 - 14:06

PRODUCȚIE PORUMB. În ciuda unei creșteri cu 16% a suprafețelor europene de porumb în 2020, culturile au fost afectate de vreme dificilă în această vară: condiții nefavorabile în momentul răsăririi, valuri puternice de căldură cu maxime record în august și septembrie, secetă pedologică şi atmosferică extremă, toate acestea împiedică producătorii să își atingă obiectivele pentru acest sezon.

AJUTORUL DE MAXIM 7.000 DE EURO/FERMĂ! MESAJUL APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

AJUTORUL DE MAXIM 7.000 DE EURO/FERMĂ! MESAJUL APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

24 septembrie 2020 - 10:19

COMUNICAT APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), aduce la cunoștința fermierilor lansarea a 3 noi scheme de sprijin în cadrul Măsurii 21 – Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19 din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 - 2020, respectiv în sectorul zootehnic – bovine, sectorul zootehnic – ovine și / sau caprine, dar și în sectorul vegetal – legume-fructe și cartofi.

SANCȚIUNI APIA pentru AJUTOARELE MICILOR FERMIERI ACORDATE PE MĂSURA 21!

SANCȚIUNI APIA pentru AJUTOARELE MICILOR FERMIERI ACORDATE PE MĂSURA 21!

24 septembrie 2020 - 09:22

AJUTOARE CRIZĂ. Verificările în teren efectuate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru ajutoarele acordate în cadrul Măsurii 21, ajutoare excepționale pentru pierderile cauzate de criza sanitară, se pot solda cu aplicarea unor sancțiuni crescătorilor de animale și cultivatorilor de legume, fructe și cartofi.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia Syngenta pentru cultura de tomate

Tehnologia Syngenta pentru cultura de tomate

Produsele Syngenta recomandate pentru combaterea bolilor și dăunătorilor la culturile de tomate în spații protejate.
Află ce fungicide și insecticide au fost utilizate cu succes în lotul demonstrativ Syngenta de la Seleuş, Arad.

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Chelnerul aleargă la masa unui client: Detalii