Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

AM SUFLETUL ZDROBIT, VÂND FERMA!

Publicat: 12 mai 2019 - 18:54
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

FERMIER DE ROMÂNIA! Doamne, cât este de greu este să iei o asemenea decizie, spune Clara Mariana Calianu, care a decis să renunțe la ferma de capre. Fermierul de România este forțat să renunțe. Nu o face de bunăvoie. Ajutoarele pentru fermele de animale sunt puține și derizorii, forța de muncă lipsește, prețurile sunt mici, pe piață e greu să-ți faci loc printre samsari, primăriile închiriază pășunile cu prețuri de speriat pe hectar. Și unul peste altul, motivele se strâng și duc la o decizie dureroasă.

Dragii mei colegi! Greu, foarte greu pentru mine ! A sosit clipa pe care am ocolit-o aproape 2 ani....am sperat, mi-am dorit să nu ajung aici ! Însă, viața și oamenii cu care crezi că poți face treabă îți joacă feste ....și ajungi la limită, și ajungi la extenuare, și te rogi....și nu mai ai 30 de ani ! Din păcate, vă spun că am scos la vânzare căprițele și ferma ! Sunt tristă, am sufletul zdrobit......și sunt extrem de obosită! A postat Clara Mariana Calianu, fermier din Samarinești, județul Gorj, pe un grup de crescători de animale, creat pe Facebook. Clara Mariana Calianu are o fermă de capre. caprite-clara_b2c4b9778-6b0a-4988-b665-991a7ec751ca_b

La postarea fermieriței, au început să curgă comentariile cu zecile și experiențele dificile pe care le trăiesc crescătorii de animale din România au umplut pagina Facebook. Mai mulți vor să-și vândă fermele, să renunțe, să se lase de agricultură.

Și noi de la Iași tot acest drum l-am ales mai avem puține și poate cu ajutorul lui Dumnezeu scăpăm de tot de griji, de prejudecăți, a fost și bine, dar mulți factori au fost care ne-a făcut să luăm decizia asta. Vă înțelegem perfect și sentimentele și tot ce înseamnă să desființezi un vis la care ai pornit cu cele mai bune intenții. Doamne ajută, a comentat fermierul Dumitru Logigan.

Așa se vrea, statul nu încurajează cu nimic creșterea animalalelor,doar prin vorbe,realitatea este cu totul alta! Comentează și Marius Cristian.

Am trăit acest sentiment în urmă cu 3 ani. Am fi reușit cu toții într-o țară care și-ar prețui și ajuta cetățenii. Dar nu, statul mafiot are bucătăria lui iar noi suntem doar pioni. Ani de zile m-am luptat cu tot ce era contrafăcut, dar nimeni nu se deranjează. Fac în piață Brânză cu lapte praf și ulei de palmier, însuși statul recunoaște dar nu face nimic.

Subvenții mici, fără facilități ferme pentru fermieri. Asta s-a vrut, piața de desfacere pentru vest. Avem nevoie de reprezentanți puternici în P. E. care să ne apere interesele. Crescătorul român tot mai scârbit de tot ce se întâmplă, e supărat Marian Cîrnu.

Dacă și dvs renunțați oare cine va continua? Vă urmăresc de când ați inceput construcția grajdului, de când postati pe forumul Softpedia. Ați fost ca un exemplu de hotărâre și dedicație pentru mine. De multe ori mi-am propus să mă opresc la dvs. să vă cunosc personal, dar am tot spus că este timp. Timpul însă nu ține cu noi. Sunt sigură că veți merge mai departe cu sau fără căprițe, asa cum ați făcut-o întotdeauna, scrie Monica Călugărul.

Toți vindem, și eu am dat din ele, asta este lipsa forței de muncă, dar cea mai mare problemă este desfacerea și prețurile mici in comparație cu cheltuielile, eu, din 80 de capre, mai am 30 cu lapte din care nu știu dacă intru în iarnă cu 20-25 de capre, iar oi din 100 mai am 31 și 15 mieluțe de anu ăsta și o să mai dau 20 din oi și opresc 25 pentru iarnă Am cioban, nu-i problemă, dar nu asta este partea grea ci cheltuim mai mult decât producem, comentează și fermierul Florin Urmulița.

Și eu o să le vând. Aș vrea să le mai țin dar e greu. Îmi pare rău ptr investițiile în terenuri dar la un moment dat o să vând tot. Din păcate cred că si la mine e aproape timpul de a pune lacătul, spune și Josefina Dîrzu.

Vizualizat: 11421 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

SAM la Agromalim 2019

SAM la Agromalim 2019

Smart Agro Machines România a expus la Agromalim 2019 patru semănători Sola şi un tractor Versatile, alături de o gamă completă de maşini şi utilaje agricole: pluguri Ermo, scarificatoare Pasto, discuri şi combinatoare Expom, un încărcător telescopic şi remorcă tehnologică Faresin, un încărcător Hydramet, distribuitoare de îngărşăminte Agres, maşini de erbicidat AgroMekanica şi altele.
Interviu cu Ciprian Popa, manager Smart Agro Machines

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Vest Tract la Agromalim 2019 Vaderstad la Agromalim 2019 A inceput INDAGRA!

Bancul zilei

După spovedanie

După spovedanie
După ce termină spovedania, preotul îi spune în şoaptă unei tinere: Detalii