Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

AM SUFLETUL ZDROBIT, VÂND FERMA!

Publicat: 12 mai 2019 - 18:54
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

FERMIER DE ROMÂNIA! Doamne, cât este de greu este să iei o asemenea decizie, spune Clara Mariana Calianu, care a decis să renunțe la ferma de capre. Fermierul de România este forțat să renunțe. Nu o face de bunăvoie. Ajutoarele pentru fermele de animale sunt puține și derizorii, forța de muncă lipsește, prețurile sunt mici, pe piață e greu să-ți faci loc printre samsari, primăriile închiriază pășunile cu prețuri de speriat pe hectar. Și unul peste altul, motivele se strâng și duc la o decizie dureroasă.

Dragii mei colegi! Greu, foarte greu pentru mine ! A sosit clipa pe care am ocolit-o aproape 2 ani....am sperat, mi-am dorit să nu ajung aici ! Însă, viața și oamenii cu care crezi că poți face treabă îți joacă feste ....și ajungi la limită, și ajungi la extenuare, și te rogi....și nu mai ai 30 de ani ! Din păcate, vă spun că am scos la vânzare căprițele și ferma ! Sunt tristă, am sufletul zdrobit......și sunt extrem de obosită! A postat Clara Mariana Calianu, fermier din Samarinești, județul Gorj, pe un grup de crescători de animale, creat pe Facebook. Clara Mariana Calianu are o fermă de capre. caprite-clara_b2c4b9778-6b0a-4988-b665-991a7ec751ca_b

La postarea fermieriței, au început să curgă comentariile cu zecile și experiențele dificile pe care le trăiesc crescătorii de animale din România au umplut pagina Facebook. Mai mulți vor să-și vândă fermele, să renunțe, să se lase de agricultură.

Și noi de la Iași tot acest drum l-am ales mai avem puține și poate cu ajutorul lui Dumnezeu scăpăm de tot de griji, de prejudecăți, a fost și bine, dar mulți factori au fost care ne-a făcut să luăm decizia asta. Vă înțelegem perfect și sentimentele și tot ce înseamnă să desființezi un vis la care ai pornit cu cele mai bune intenții. Doamne ajută, a comentat fermierul Dumitru Logigan.

Așa se vrea, statul nu încurajează cu nimic creșterea animalalelor,doar prin vorbe,realitatea este cu totul alta! Comentează și Marius Cristian.

Am trăit acest sentiment în urmă cu 3 ani. Am fi reușit cu toții într-o țară care și-ar prețui și ajuta cetățenii. Dar nu, statul mafiot are bucătăria lui iar noi suntem doar pioni. Ani de zile m-am luptat cu tot ce era contrafăcut, dar nimeni nu se deranjează. Fac în piață Brânză cu lapte praf și ulei de palmier, însuși statul recunoaște dar nu face nimic.

Subvenții mici, fără facilități ferme pentru fermieri. Asta s-a vrut, piața de desfacere pentru vest. Avem nevoie de reprezentanți puternici în P. E. care să ne apere interesele. Crescătorul român tot mai scârbit de tot ce se întâmplă, e supărat Marian Cîrnu.

Dacă și dvs renunțați oare cine va continua? Vă urmăresc de când ați inceput construcția grajdului, de când postati pe forumul Softpedia. Ați fost ca un exemplu de hotărâre și dedicație pentru mine. De multe ori mi-am propus să mă opresc la dvs. să vă cunosc personal, dar am tot spus că este timp. Timpul însă nu ține cu noi. Sunt sigură că veți merge mai departe cu sau fără căprițe, asa cum ați făcut-o întotdeauna, scrie Monica Călugărul.

Toți vindem, și eu am dat din ele, asta este lipsa forței de muncă, dar cea mai mare problemă este desfacerea și prețurile mici in comparație cu cheltuielile, eu, din 80 de capre, mai am 30 cu lapte din care nu știu dacă intru în iarnă cu 20-25 de capre, iar oi din 100 mai am 31 și 15 mieluțe de anu ăsta și o să mai dau 20 din oi și opresc 25 pentru iarnă Am cioban, nu-i problemă, dar nu asta este partea grea ci cheltuim mai mult decât producem, comentează și fermierul Florin Urmulița.

Și eu o să le vând. Aș vrea să le mai țin dar e greu. Îmi pare rău ptr investițiile în terenuri dar la un moment dat o să vând tot. Din păcate cred că si la mine e aproape timpul de a pune lacătul, spune și Josefina Dîrzu.

Vizualizat: 12091 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

Sercin Giray este noul country manager la BAYER România

Sercin Giray este noul country manager la BAYER România

06 iunie 2020 - 15:59

Începând cu 1 iunie, Sercin Giray a preluat conducerea Bayer România, Bulgaria şi Republica Moldova de la predecesorul ei Pascal Cassecuelle, care va continua activitatea ca şef al lanţului de aprovizionare pentru regiunea EMEA în cadrul diviziei Crop Science.

OIERUL IONICĂ STERP: SUBVENȚIA APIA PE PĂȘUNE PLĂTITĂ PE UNITATE VITĂ MARE, NU PE HECTAR!

OIERUL IONICĂ STERP: SUBVENȚIA APIA PE PĂȘUNE PLĂTITĂ PE UNITATE VITĂ MARE, NU PE HECTAR!

05 iunie 2020 - 07:16

SCHIMBĂRI LA LEGEA PĂȘUNILOR. Crescătorul de ovine Ionică Sterp din județul Bihor, membru fondator al Asociației Profesionale a Ciobanilor (APC), i-a anunțat ieri pe oierii români, într-un live pe Facebook, că APC a solicitat ministrului agriculturii schimbarea legii pășunilor și că sunt prevăzute modificări din toamnă. Crescătorii de animale sunt întrebați dacă vor ca subvenția APIA pentru pășune să nu se mai plătească pe hectar, să fie plătită pe unitate vită mare (UVM) la hectar.

APEL MINISTRUL AGRICULTURII: PRIMARII SĂ NE AJUTE, NU SĂ NE ÎNCURCE!

APEL MINISTRUL AGRICULTURII: PRIMARII SĂ NE AJUTE, NU SĂ NE ÎNCURCE!

04 iunie 2020 - 21:04

SUBVENȚII APIA 2020! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a făcut astăzi un apel către primarii din România care trebuie să transmită la APIA adeverințele de la registrul agricol pentru fermierii care solicită anul acesta subvențiile agricole. Fac un apel către autoritățile locale, către primari, să ne ajute, să nu ne încurce în această perioadă, a spus șeful MADR.

MINISTRUL OROS: SCHEMA PENTRU AJUTORUL DE CRIZĂ pentru FERMIERI, SCRISĂ ȘI TRIMISĂ PARLAMENTULUI!

MINISTRUL OROS: SCHEMA PENTRU AJUTORUL DE CRIZĂ pentru FERMIERI, SCRISĂ ȘI TRIMISĂ PARLAMENTULUI!

04 iunie 2020 - 16:21

EXCLUSIV! AGROINFO l-a întrebat, în conferința de presă de astăzi, pe ministrul agriculturii, Adrian Oros, dacă au fost stabilite condițiile de acordare a ajutorului de criză pentru fermieri, 7.000 de euro/fermă. În conferință, ministrul agriculturii ne-a spus că așteaptă sugestiile Parlamentului European. La finalul conferinței, AGROINFO a insistat pentru a primi lămuriri. Ce ne-a declarat, în exclusivitate, ministrul agriculturii?

CINE ARE PRIORITATE LA CUMPĂRAREA TERENURILOR AGRICOLE!

CINE ARE PRIORITATE LA CUMPĂRAREA TERENURILOR AGRICOLE!

04 iunie 2020 - 06:43

LEGE VOTATĂ! Camera Deputaților a votat ieri, 3 iunie 2020, legea care reglementează vânzarea terenurilor agricole. AGROINFO v-a informat deja că terenurile agricole nu mai pot fi vândute cetățenilor străini și nici în scopul speculei. Vă spunem cine are prioritate la cumpărarea terenurilor agricole, lista preemptorilor. De asemenea, se înființează Registrul unic național privind circulația și destinația terenurilor agricole.

LEGE VOTATĂ ASTĂZI! INTERZISĂ VÂNZAREA TERENURILOR AGRICOLE CETĂȚENILOR STRĂINI!

LEGE VOTATĂ ASTĂZI! INTERZISĂ VÂNZAREA TERENURILOR AGRICOLE CETĂȚENILOR STRĂINI!

03 iunie 2020 - 20:42

VOTATĂ! Camera Deputaților a votat astăzi legea prin care terenurile agricole nu mai pot fi vândute cetățenilor străini. Proiectul a fost adoptat cu 205 voturi pentru, 96 împotrivă și 8 abțineri. Camera Deputaților este for decizional, iar legea va fi trimisă președintelui României pentru promulgare.

OFICIAL! VESTE EXCELENTĂ pentru FERMIERI! CREȘTE BUGETUL PENTRU SUBVENȚII!

OFICIAL! VESTE EXCELENTĂ pentru FERMIERI! CREȘTE BUGETUL PENTRU SUBVENȚII!

03 iunie 2020 - 17:31

DECIZIE! Comisia Europeană va majora bugetele din cadrul politicii agricole comune (PAC) cu 9 miliarde EUR (4 miliarde EUR pentru Fondul european de garantare agricolă și 5 miliarde EUR pentru Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală), iar Fondul european pentru pescuit și afaceri maritime (FEPAM) va fi majorat cu 500 milioane EUR, anunță astăzi Reprezentanța Comisiei Europene în România, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

UN DIRECTOR APIA ANUNȚĂ CALENDARUL CONTROALELOR APIA PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR!

UN DIRECTOR APIA ANUNȚĂ CALENDARUL CONTROALELOR APIA PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR!

03 iunie 2020 - 17:06

SUBVENȚII APIA 2020! Aproape tot eșantionul de control, selectat anul acesta de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) dintre fermierii care solicită subvenții agricole, va fi verificat prin teledetecție, anunță Ovidiu Săvâșcă, directorul executiv APIA Mureș.

PLATĂ SUPLIMENTARĂ DE MAXIM 310 EURO/HA LA SUBVENȚIA APIA PE PĂȘUNE!

PLATĂ SUPLIMENTARĂ DE MAXIM 310 EURO/HA LA SUBVENȚIA APIA PE PĂȘUNE!

03 iunie 2020 - 16:47

SUBVENȚIA APIA PĂȘUNE, MAI MARE! Subvenția APIA pentru pășuni și fânațe crește, în acest an, cu maxim 310 euro pe hectar dacă fermierii încheie angajamente de agro-mediu și climă, Măsura 10 PNDR 2020, anunță directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Mureș, Ovidiu Săvâșcă.

APIA VERIFICATĂ! DECIZIA COMISIEI EUROPENE!

APIA VERIFICATĂ! DECIZIA COMISIEI EUROPENE!

03 iunie 2020 - 12:08

CE SUMĂ TREBUIE SĂ RETURNEZE ROMÂNIA LA UE! Plățile făcute către fermieri pentru exercițiul financiar 2019 de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au fost verificate, în luna mai 2020, printr-un audit al Comisiei Europene. Potrivit Deciziei de punere în aplicare (UE) 2020/715 a Comisiei Europene, România va trebui să returneze circa 6 milioane de euro din suma alocată pentru plata subvențiilor agricole.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

La pescuit

La pescuit
- De două zile tot pescuiesc şi nu am prins nimic. Detalii