Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

AGRICULTURA în GREVA FOAMEI!

Publicat: 30 iulie 2016 - 18:56
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

PROTEST EXTREM AL FERMIERULUI ROMÂN. Vindecarea agriculturii, plata tuturor subvențiilor, eliminarea birocrației din agricultură, crearea unui birou de sugestii și reclamații condus de fermieri sunt câteva dintre revendicările pe care le solicită fermierul Costel Caraș, președintele Sindicatului Crescătorilor de Taurine din România. Fermierul anunță că de luni intră în GREVA FOAMEI! Iată LISTA de REVENDICĂRI!

REVENDICĂRILE AGRICULTORILOR ROMÂNI PENTRU REVINDECAREA AGRICULTURII ROMÂNIEI

Greva foamei este o formă de protest care are ca scop obținerea rezolvării anumitor revendicări. Nu este reglementată de vreo lege anume. Ea este, practic, alegerea individuala, ca ultimă formă de protest a celui care consideră ca toate celelalte forme de revendicare sunt epuizate. Dacă și tu consideri la fel și ești de acord cu punctele de mai jos, poți intra în greva foamei alaturi de mine. Ai acest drept.

Având în vedere faptul că nicio negociere a fermierilor cu Ministerul Agriculturii n-a avut ca rezultat plata subvențiilor în sectorul zootehnic și nici rezolvarea altor probleme grave ale agriculturii românești, începând de luni, 01.08.2016, încep un protesc extrem în fața MADR, GREVA FOAMEI. 

Voi înceta protestul atunci când:

1. Se vor plăti toate subvențiile aferente anului 2015.
 2. Se va aproba și se va demara vaccinarea voluntară împotriva Dermatozei Nodulare Virale.
 3. Se va înființa, în incinta Ministerului Agriculturii, un birou de sugestii și reclamații, condus și gestionat de fermieri.
 4. Se va întocmi un plan de acțiuni pentru simplificarea birocrației în agricultură și eliminarea sau modificarea tuturor normelor care nu sunt în spiritul legislației europene și care frânează dezvoltarea agriculturii românești: legi organice, legi ordinare, ordonanțe ale Guvernului, hotărâri ale Guvernului, acte normative emise de administrația publică centrală și de autoritățile administrative autonome, acte normative emise de organele administrației publice locale (Consiliul Județean, Consiliul Local). 
 

5. În același spirit european, se va întocmi un plan de reorganizare și eficientizare a Ministerului Agriculturii și a următoarelor instituții:

• Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)
• Autoritatea Naționala Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA)
• Agenția Națională de Consultanță Agricolă (ANCA)
• Agenția Domeniilor Statului (ADS)
• Administrația Națională a Îmbunătățirilor Funciare (ANIF)
• Regia Națională a Pădurilor Romsilva (RNP)
• Institutul de Bioresurse Alimentare (IBA)
• Institutul de Stat pentru Testarea și Înregistrarea Soiurilor (ISTIS)
• Inspecția Națională pentru Calitatea Semințelor (INCS)
• Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ)
• Autoritatea Hipică Națională (AHN)
• Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură (ANPA)
• Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV)
• Oficiul Național al Denumirilor de Origine pentru Vinuri (ONDOV)
• Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală (RNDR)
• Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), fostă Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP)
 

6. Se va face un plan de transformare a CEC BANK în banca agriculturii românești.
7. Se va face un plan de dezvoltare, cu participarea statului român, a trei fabrici de importanță națională, strategică: una de tractoare și piese de schimb, alta de utilaje agricole si una de lapte praf. 

Textul a fost publicat de fermierul Costel Caraș pe pagina de Facebook a grupului Uniunea Agricultorilor din România, în urmă cu foarte puțin timp.

Costel Caraș are o fermă în Ilfov cu aproximativ 100 de capete de vaci de lapte. Fermierul a devenit cunoscut în 2013, când a organizat un protest din pricina scandalului aflatoxinei din lapte, care a avut efecte devastatoare asupra prețului laptelui românesc și a comercializării acestuia, fermierul a vărsat atunci, pe câmp, 8.000 de litri de lapte.


Vizualizat: 9546 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Fermier roman , caut tara
|
07. 30, 2016. Saturday 23:04

Sper sincer ca sediul MADR sa va raspunda solicitarilor!

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! APAN Horticultură - Indagra 2019

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Un restaurant foarte elegant. Detalii