Adama
Vinasa Rompak

Agricultura - ameninţată de deşertificare, la Galaţi

Publicat: 13 septembrie 2011 - 09:34
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Reprezentanţii ANIF Galaţi trag un semnal de alarmă în ceea ce priveşte viitorul agriculturii gălăţene. Eroziunea solului este una dintre cele mai mari probleme, lucru la care oamenii au contribuit din plin.

Eroziunea terenurilor este cea care va duce la nenorocire. Aceasta este previziunea făcută de inspectorul şef al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, Liviu Baltagă.
„Acum nu se ţine cont de ce se seamănă şi unde. Ar trebui să existe arătură pe curba de nivel sau sisteme de cultură pe fâşii sau pe terase. Nu mai zic de tipul plantaţiei, păioase sau prăşitoare. Nu se ţine cont de nimic şi toate astea duc la eroziunea solului”, a spus Liviu Baltagă, inspector şef ANIF Galaţi.

Agricultorii lucrează pământul necorespunzător aşezării în teren
Aşezarea culturilor este un motiv demn de luat în seamă. Agricultorii seamănă la întâmplare şi nu ţin cont de aşezarea în teren a culturilor. „După 1990 s-au dat terenurile deal – vale. Cum să-l convingi pe om că aici pe panta asta nu este bine să însămânţezi o anumită plantă. E terenul lui şi face ce vrea. Cum să aducem îmbunătăţiri funciare dacă omul pune cinci ani la rând plante prăşitoare pe un teren în pantă şi la un moment dat totul o ia la vale. O să ne trezim în 70 – 100 de ani că nu vom mai avea agricultură. Vom fi într-o zonă deşertificată”, a adăugat inspectorul şef al ANIF.

Teren_b

Cele mai mari probleme de această natură se întâlnesc în nord – estrul judeţului.

„Între Cavadineşti şi Suceveni, pe partea vestică terenul o ia la vale. Sunt alunecări de teren. La fel se întâmplă şi între Jorăşti şi Zărneşti”, a declarat Liviu Baltagă.
sursa: adevărul.ro

Vizualizat: 2038 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii