ÎN AGRICULTURĂ DE LA VÂRSTA DE 7 ANI. Tim Hassell, coordonatorul fermei ecologice Goodwood, din Marea Britanie, a venit pentru prima dată în România în noiembrie 2016 pentru a le prezenta fermierilor noştri modelul său de afacere, în cadrul primei ediţii a forumului internaţional de agricultură RALF 2016.
A început să lucreze în agricultură de la vârsta de 7 ani, iar acum, la 48 de ani, conduce o fermă ecologică întinsă pe 1375 hectare, cu producţie integrată şi cu un nume binecunoscut în localurile londoneze. De altfel, Tim Hassell a fost desemnat şi fermierul anului 2015 în Marea Britanie.
„M-am născut în 1968 în Sheffield, sunt căsătorit şi am doi copii. Provin dintr-o familie de fierari, am avut şi eu şansa să lucrez în metalurgie, dar nu mi-a plăcut. Am ales agricultura, unde am început să lucrez la vârsta de 7 ani. La 16 ani am plecat de acasă şi am lucrat YTS, o schemă de ajutor pentru tineret, care îi sprijinea pe tinerii fără experienţă să intre în agricultură. Am absolvit colegiul Broomfield, am făcut mai multe cursuri universitare şi mi-am luat diploma în agricultură. Mi-am început cariera lucrând la diferite ferme în Marea Britanie, în diferite sisteme. Am avut şi activităţi de creştere a animalelor şi de cultură mare. Am devenit manager de fermă la Sentry Farming în Northumberland, apoi am trecut la Leverstock Park, unde am stat trei ani. Am văzut ce înseamnă agricultură organică, apoi am devenit manager general la Goodwood, unde sunt astăzi”, a explicat Tim Hassell parcursul său în lumea agricolă.
În prezent, Goodwood este mai mult decât o fermă zootehnică sau de cultura mare. Este un domeniu de 12.000 de acri, cu mai mulţi proprietari, cu spaţii de agrement, de cazare, cu terenuri de sport.
Citeşte povestea de succes a fermierului englez în revista Ferma, ediţia 15-31 ianuarie 2017!
Articol redactat de Rodica Orjanu