Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
agroinfo_ro_header_big_homepage_728x90
Reclama header after big part 3

Adunarea Generală a Acţionarilor Cooperativei BRAICOOP. 400 mii de lei profit net în 2014

Publicat: 25 martie 2015 - 12:02
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cei peste 30 de producători agricoli care formează Cooperativa Agricolă BRAICOOP s-au întrunit adunarea generală anuală. Pe agenda de zi au stat mai multe puncte, însă cel mai important a fost prezentarea bilanţului financiar -contabil realizat în cursul anului trecut.

O cifră de afacere de peste 20 de milioane de lei
Aşadar, potrivit raportului prezentat de preşedintele Cooperativei Agricole BRAICOOP, inginer Constantin Mocanu, şi în acest an, cooperatorii brăileni au desfăşurat o activitate rodnică, dovadă fiind profitul net înregistrat în anul 2014 care s-a ridicat la peste 400 de mii de lei.
În aceeaşi perioadă, BRAICOOP a avut o cifră de afacere de 20.116.430 lei, ponderea cea mai mare parte - 97,43 la sută, respectiv 19.598.375 lei - , reprezentând veniturile din vânzările marfă.
De asemenea, alte intrări de sume de bani importante au fost realizate de prestările de servicii, cum ar fi uscarea produselor agricole, ce au însumat
115. 885 lei, dar şi subvenţiile încasate.

În perspectivă, proiect pentru construcţia unui siloz
Adunarea generală a acţionarilor a luat în discuţie achiziţionarea unui teren în suprafaţă de trei hectare la marginea comunei Siliştea pentru construirea unor baterii de silozuri de mare capacitate. Prin această investiţie, fermierii brăileni doresc să stocheze produsele agricole obţinute pentru a le comercializa, ulterior, la un preţ mai acătării, atunci când cererea va fi mai mare pe piaţă.

adunare-braicoop-2015_b

Noi membri în cooperativă
La această întrunire anuală, au fost examinate patru cereri de primire a noi membri cooperatori. Astfel, prin votul liber consimţit au fost admise două persoane juridice drept noi membri cu drepturi depline, iar alte două au fost primite ca membri afiliaţi.
Astfel, suprafaţa agricolă lucrată împreună însumează mai bine de 15 mii de hectare.

Un laborator modern de analize agrochimice
Din anul 2014, în cadrul BRAICOOP a luat fiinţă laboratorul de analize agrochimice de sol şi apă unde toţi membrii cooperatori au beneficiat de studii agrochimice şi planuri de fertilizare.

Cooperativa Agricolă BRAICOOP s-a constituit în anul 2009, ca o structură asociativă autonomă care exercită o activitate economică în interesul privat al membrilor săi, cu scopul integrării activităţii economice desfăşurate de aceştia.
Experienţa şi perfomanţa căpătate în aceşti aproape şase ani dovedesc încă o dată că BRAICOOP este o formă asociativă de succes.

Vizualizat: 1413 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

CEL MAI NOROCOS VIZITATOR DE LA AGROMALIM 2017

CEL MAI NOROCOS VIZITATOR DE LA AGROMALIM 2017

CONSTANTIN PETRAŞ, din Arad, este cel mai nororcos vizitator al Târgului Agromalim din 2017. Acesta a câştigat o junincă gestantă din rasa Bălţată Românească, oferită de Camera de Comerţ Arad, cu sprijinul Revistei FERMA, care a fost sponsor al marelui premiu.
Interviu cu:
CONSTANTIN PETRAŞ
RODICA PETRAŞ
GHEORGHE SĂPLĂCAN, director SCDCB Arad

Reporter Agroinfo: Violeta Mâţ
Operator imagine: Claudiu Borobei

Rapiţa, cultura anului în Arad! Daniela Herţeg continuă tradiţia familiei Soluţii Monosem, Galucho şi Gregoire Besson de la Cons DDA

Bancul zilei

Dorinţă...

Dorinţă...
Prinde un pescar peştişorul de aur. Detalii