Adama
Vinasa Rompak

ADOPTĂ un ȚĂRAN din ROMÂNIA: Fermierii care VÂND HRANĂ SĂNĂTOASĂ românilor!

Publicat: 03 iulie 2016 - 18:50
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

FERMIERII  CARE S-AU ÎNTORS LA AGRICULTURA TRADIȚIONALĂ. Sunt 6 familii de fermieri români care au decis să producă legume și fructe cu gustul savuros de altădată. Și dacă producția a demarat relativ repede, singuri au rezolvat cea mai spinoasă parte a lanțului integrat: comercializarea. Nu sunt nici la mâna intermediarilor și nici a taxelor de raft cerute de retaileri. 

Fermierii își spun singuri povestea pe pagina pe care și-au creat-o pe Internet. E o poveste care merită citită până-n capăt!

heritage-farms_b

Povestea noastră a început de la o frustare și o neputință. O frustrare generalizată pe care o auzi verbalizată pretutindeni unde te întorci și anume aceea a lipsei produselor alimentare curate pe care să le poți da copilului tău fără îngrijorare; acele legume și fructe cu gustul de altădată după care tânjim dar pe care nu îl mai regăsim în alimentele de pe rafturile supermarketurilor.

Din păcate “piața” așa cum arată ea acum nu a reprezentat o soluție satisfăcătoare pentru noi personal deoarece ea s-a transformat într-un spațiu al tiraniei prețului impus de intermediarii în fața căruia micul fermier nu are șanse. Această neputință a țăranului simplu ne-a impulsionat și mai mult să facem ceva, să nu mai așteptăm ca rezolvarea să vină din exterior ci să contribuim la ea în mod activ. Așa s-a născut Heritage Farms.

Heritage Farms este un mic grup de familii din Bihor care s-au pus laolaltă pentru a produce legume și fructe curate, fără chimicale care pot fi comandate prin intermediul web-site-ului nostru și sunt livrate la domiciliu proaspete. Legumele sunt cultivate sub management ecologic pe pământurile gospodăriilor noastre din Apateu și Fegernic în sere și în câmp de către familiile noastre.

Ferma noastră însă reprezintă doar o parte din soluție. Am vrut să îi putem ajuta și pe alți mici fermieri care sunt victime ale lanțului distribuției. Așa că am început să căutăm fermieri care să împărtășească valorile noastre de hrană sănătoasă și care să fie dispuși să treacă prin procesul lung și laborios de certificare ecologică pentru a-i putea ajuta să își aducă produsele direct la consumator la un preț corect. Nu este ușor! Dar ne bucurăm să vedem cum noi familii de fermieri se alătură sezon după sezon micii noastre comunități.

Acesta este doar începutul. Nădăjduim ca povestea să continue mult timp de acum înainte și să putem oferi hrană sănătoasă românilor și posibilitatea unui trai decent fermierilor români.

Valorile noastre

Responsabilitate         

✔ față de consumator, care aspiră să mănânce cât mai sănătos

✔ față de mediu de la utilizarea resurselor la modul în care cultivăm sau livrăm

✔ față de colaboratori practicând un comerț echitabil
 
Integritate

✔ în ceea ce spunem

✔ în ceea ce promitem

✔ în ceea ce facem
 
Tradiție

✔ prin transmiterea gustului tradițional

✔ transmiterea valorilor din generație în generație.
 

Cunoaște fermierii Heritage. Producție proprie

Familia Gabor - Apateu, Bihor. Nucleul Heritage Farms este în satul Apateu, Bihor unde familia Gabor formată din Sever, Liliana și Emanuel lucrează cu hărnicie 1.1 ha de teren. Mai multe feluri de legume, de la  roșii, ardei, vinete, dovlecei la plante aromate, sunt cultivate în cele 14 solarii pe care le lucrează. 

Aflat la un capăt de drum și protejat de gălăgia orașului  de pădurile care îl mărginesc, satul Apateu este un sat obișnuit care are nevoie de proiecte care să investească în viitorul mediului rural. Oamenii sunt săritori și harnici ca la țară așa că nu avem probleme să găsim lucrători sezonieri când munca este foarte intensă.

familia-heritage_b

Familia de fermieri Heritage (sursa foto bihon online)

Familia Fotea - Apateu, Bihor. Ionică și Silvia Fotea vin din mediul academic și și-au dorit un proiect în care să se implice și să-și pună la lucru cunoștințele. Ionică a fost inima proiectului Heritage Farms de la început inspirat fiind de pasiunea bunicului său Ion Gavrilă Ogorănu pentru agricultură, dar și de copilăria care a petrecut-o prin grădina bunicilor. 

Familia Hercuț - Fegernicu Nou, Bihor. Cristian Hercuț este implicat de peste 15 ani în activitatea legumicolă începută de părinții săi în satul Fegernicu Nou. În anul 2012, Cristian a preluat în întregime ferma de familie care are acum 8 solarii în care sunt cultivate mai ales plante aromatice – pătrunjel, mărar, leuștean – dar și alte legume și rădăcinoase. Este căsătorit cu Otilia și au 2 copii, Karisa și Abiel pe care încearcă să îi crească cât mai sănătos. De aceea ideea unei ferme ecologice i-a convins încă de la început.

Primii fermieri cu care colaborăm

Familia Miklos - Sălard, Bihor. Pionier în agricultura ecologică, Nagy Miklos cultivă de mulți ani grâu ecologic (în special spelta) foarte apreciat. Bazele agriculturii ecologice și le-a format în decursul unui schimb de experiență în Elveția pe care le-a aplicat și dezvoltat ulterior prin propria activitate și auto-educare. În prezent familia Mikloș produce cele mai gustoase paste făinoase ecologice pe care le cunoaștem. Fiind o exploatație de familie, copii sunt și ei foarte implicați în tot ce înseamnă administrarea și lucrul efectiv în fermă. 
  

Familia Gheorghiaș - Tinăud, Bihor. Sandu și Simona Gheorghiaș au cultivat cu succes în ferma lor diferite legume dar pasiunea lor rămâne cultura broccoli. Familia Gheorghiaș are trei copii Sara, Ștefan și Iosua și sunt foarte împlicați în comunitatea Aleșd-Tinăud. Colaborarea cu Heritage Farms se întemeiază pe o prietenie de durată, încredere reciprocă și împărtășirea acelorași valori cu Cristian și Ionică. 
 

Familia Cosma – Husasău de Criș, Bihor. Florin a lucrat timp de peste 15 ani în agricultură în Austria dar a decis să se întoarcă în România și să înființeze propria cultură de căpșuni cultivați în regim ecologic. Are 2 copii și împreună cu soția lucrează cu pricepere și pasiune pentru a obține căpșuni de cea mai bună calitate. Iar rezultatele nu întârzie să apară: căpșunii sunt foarte apreciați chiar și în Austria.
(sursa: site-ul Heritage Farms, sursa foto : bihon online)

Vizualizat: 9466 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

11 decembrie 2024 - 07:05

Crescătorii de bovine beneficiază anul acesta de o subvenție APIA suplimentară pe cap de bovină, ecoschema PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început plățile finale pe 2 decembrie 2024 și sunt la plată și subvențiile care nu au fost incluse pe lista avansului APIA.

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

11 decembrie 2024 - 06:06

Ministerul Agriculturii a postat, pe site-ul oficial, un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări plăților făcute din fonduri de dezvoltare rurală. Una dintre schimbările importante vizează cazurile în care fermierii nu sunt sancționați. Este vorba de plățile de agro-mediu, agricultură ecologică, plăți pentru zona montană sau alte zone defavorizate și plățile din măsura de silvomediu, împăduriri.

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

10 decembrie 2024 - 18:27

Noul comisar european pentru agricultură face eforturi pentru ca mai multe dintre subvențiile europene să fie distribuite fermierilor cu venituri mici, mai degrabă decât marilor afaceri agricole.

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

10 decembrie 2024 - 10:17

Consiliul Agricultură și Pescuit a aprobat luni, 9 decembrie 2024, în unanimitate un set de concluzii privind o politică agricolă comună post-2027 orientată spre fermieri, către o agricultură viitoare a UE competitivă, rezistentă la crize, durabilă, favorabilă fermierilor și bazată pe cunoaștere.

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

10 decembrie 2024 - 09:23

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 09 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 86.876.021,88 euro (432.236.764,28 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 414.753 fermieri, astfel:

Vremea pentru următoarele două săptămâni!

Vremea pentru următoarele două săptămâni!

09 decembrie 2024 - 19:18

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie, arată că temperaturile se mențin, în prima parte a perioadei vizate, la valori apropiate de normalul perioadei. În weekendul 13-15 decembrie vremea se va răci în majoritatea regiunilor țării, iar meteorologii anunță precipitații pentru săptămâna viitoare, cu o probabilitate mai mare după data de 20 decembrie.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

În premieră pentru România, în 2023, caravana Massey Ferguson eXperience Tour, organizată de Sigma CVM România, a ajuns în trei locații diferite, unde fermierii au putut vedea și testa tractoarele și combinele #MasseyFerguson

BONUS: Până la finalul lunii iunie 2023, aveți oferte de finanțare cu avans zero și dobânzi începând de la 1,99% până la 4,5%.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii